od niedawna nosze w chuście, mam pytanie do doświadczonych: czy i was bolały plecy jak zaczynałyście? i po jakim czasie ból pleców ustępuje?![]()
od niedawna nosze w chuście, mam pytanie do doświadczonych: czy i was bolały plecy jak zaczynałyście? i po jakim czasie ból pleców ustępuje?![]()
Mnie plecy nigdy od noszenia w chuscie nie bolaly. Jak juz to kolana. Dobrze rozkładaj chuste na ramionach to nie powinny cie placey bolec.
i porządnie podociągaj
jak Ci dziecko wisi w chuście, to i plecy się nadwyrężają
Ala 25.09.2007 i Miko 11.08.1997
a tylko w chuście Cię bolą czy poza noszeniem też odczuwasz jakieś boleści?
mnie czasami bolą ale nie od noszenia, tylko od zaharowania się![]()
tak ogólnie to plecy mnie nie bolą, tylko teraz jak zaczęłam nosic, czuję wszystkie mięśnie a dzieciątko waży ok 7 kg
to może a) dobrze podociągać b) rozłożyć dobrze chustę na ramionachZamieszczone przez pama
btw- skąd jesteś? może jakieś oko doświadczonej chustomamy by pomogło?
jestem z Radomia i jakby znalazła sie jakaś doświadczona mama aby poprawic moje błędy to jestem otwarta![]()
Dokładnie - spotkaj się z jakąś bardziej doświadczoną mamą z okolicy, bo plecy nie powinny Cię boleć
Ja też obstawiam za luźne wiązanie i odchylanie się do tyłu.
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
mi też się kiedyś wydawało, że mnie plecy od noszenia bolą, aż wyjechałam na tydzień. Nosiłam bardzo dużo, czasami kilka godzin dziennie, bolały mnie trochę mięśnie i biodra ale plecy wcale. Ja stwierdzam, że plecy bolą mnie raczej od kompaalbo od prac domowych
. No ale oczywiście jeśli za luźno zawiążę to od razu czuję w kręgach, że coś nie tak
więc jeśli wiążesz dobrze to poszukaj raczej innej przyczyny bólu pleców
![]()
Franek 07.05.2007 , Ewa i Hania 15.11.2009
LennyLamb - chusty tkane, elastyczne , nosidełka mei-tai i ....
Dwa ssaki w akcji więc jeśli chcesz się ze mną skontaktować podaję maila asia [et] lennylamb.com
dzięki za rady![]()
Mnie bolą plecy jak sobie za wysoko Małą zawiążę. I wtedy mam wszystko dobrze podociągane, a nawet aż za bardzo...
Tobiasz 17.11.2003 Matylda 25.10.2007 Ignacy 24.07.2011
Chociaż jeśli nagle zaczęłaś nosić 7-kg dziecko, to kręgosłup ma prawo się zbuntować. Na początku nie szalej, nie rób maratonów chustowych, daj swojemu ciału czas na przyzwyczajenie się do ekstra ciężaru. Z czasem, jak wzmocnią się mięśnie, nic nie będzie cię bolało.
Ja swojego nosiłam od 7 dnia po porodzie, więc jeszcze nie zdążyłam się odzwyczaić od ciężaru brzucha, no i zaczynałam od noszenia 3,5kg![]()
Mnie czasem boli ale to przez cesarkę,bo boli dokładnie w miejscu w którym mnie kłuli![]()
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa
Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008
chyba rzeczywiście trochę zaszalałam i za długo byłam na spacerze( 2 godz.) i dlatego na drugi dzień wstac nie mogłam.