To Wy macie te chusty zamiast wózków?????
chyba wozki tez maja
A co do wypowiedzi, że jest wiele pozytywnych opinii na temat chusty.. oczywiście, będą same pozytywne.. bo po to są produkownane żeby je sprzedać.. Nikt nie napisze w swojej reklamie " ta chusta zaszkodzi dziecku, kupcie". Dzieci były o wiele zdrowsze kilkanaście lat temu kiedy nie wciskaliśmy im milionów nowości.
e wiem jak mam rozumeic to ze dziecko w chuscie lepiej sie roziwja, ze lezenie na plask jest niezdrowe...hmmm...lekarze twierdza co innego- dziecko lezac na plask przystosowywuje sie do utraty tej naturalnej krzywizny kregoslupa...i co to za bzdura z tym rozwojem? wy jestescie uposledzone bo wasze matki was nie nosily w chustach, za to wasze dzieci beda geniuszami, super sportowcami, catwoman i batmanem? bez kitu co za bzdet... po to sa chusty bo jest to kangurowanie, bo blisko matki, bo kolysanie itp a nie zeby krzywizna sie utrzymywala- dziecko sie rozwija do pozycji wyprostpowanej, co za sens utrzymywac krzywizne ktora mial w brzuchu?
btw- pileganirak w szpitalu mi powiedzial ze nie sa one zbyt zdrowe dla rodzicow- dziecko nie dosc ze sie przyzwyczaja to jeszcze paskuda tyje...i potem 9 kg dodatkowo tzyma sie na wlasnym biednym kregoslupie, ktory oddatkowo jest obciazony bo podczas porodu dziecko zrobilo sobie z niego zjezdzalnie... ja mowie chustom stanowcze NIE.