Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustĂŞ elastycznÂą Lenny Lamb

Głosujących
34. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 2.94%
  • 2

1 2.94%
  • 3

3 8.82%
  • 4

7 20.59%
  • 5

22 64.71%
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 41

Wątek: Lenny Lamb - chusty elastyczne

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie Re: Lenny Lamb - chusty elastyczne

Cudowna chusta, nie mam do niej żadnych zastrzeżeń Chociaż może moja ocena nie jest specjalnie miarodajna bo to moja pierwsza chusta i w ogóle zielona jestem...

Jest mięciutka i baaardzo miła w dotyku. Cienka a jednocześnie bardzo stabilnie trzyma dziecia. Zawiązałam się w nią z ogromną łatwością, a trzeba zaznaczyć, że to były moje pierwsze wiązania w życiu. Przepiękne kolory, ileż ja czasu spędziłam przed kompem zanim zdecydowałam się na kolor, tak mi się wszystkie podobały!
    Lenny dostaje ode mnie wielkie 5
    Nosiliśmy się do około 6kg, a przestaliśmy tylko dlatego, że opanował mnie pozytywny szał chust tkanych. Jednak dla tych najmłodszych dzieciów elastyk jest niezastąpiony. Nasz Lenny cudnie nas otulał!
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Mi najpierw wpadl w oko kolor: malachit - wiedzialam, ze musze go miec! i to byla chec posiadania dla samej checi, bo na stanie mam tylko 2latke i kupilam Nie mam doswiadczenia w noszeniu maluszkow w tej chuscie, a noszenie 2latki wiaze sie ze zmasakrowaniem ramion, ale jesli chodzi o wrazenia wizyalno-dotykowe - daje MAX
    I to dopieszczenie klienta piekna zielenie - cudo, nie znalalam wczesniej takiego docienia zieleni, a tylko taki mi sie tak naprawde podoba (ja z tych klientow wymagajacych)
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chustomanka
    Miejscowość
    Katowice

Wypróbowana na dworze i w domu - super nie było nawet wcale tak gorąco jak się spodziewałam po przeczytanych opiniach, jak dla mnie w sam raz a i mała nie narzekała. Moje dziecię ma niecałe 6 kg, nie odczuwałam ciężaru i nie osiadła mi nawet przy długich spacerach.
    Wydaje mi się, że chusta jest mniej rozciągliwa, niż np. Gabi (tylko z tą mam porównanie jak na razie) - może dzięki temu będzie można dłużej nosić małą

Generalnie jestem bardzo zadowolona, szykuję się pomału do tkanej, ale dużym plusem elastycznej jest to, że mogę w niej cały czas chodzić zawiązana po domu i wkładać/wyjmować dziecko gdy tego zapragnie

Pozdrowienia
    [IMG]http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/w/wuer2yjh0.png[/IMG]

Chustofanka Awatar kappala
    Miejscowość
    Warszawa- UrsynĂłw

Dziękuję za możliwość testowania. Materiał cienki i mięciutki i to bardzo dobrze rokowało Niestety brakuje jej troszkę nośności - wpijała mi się w ramiona po dłuższym spacerze, ALE ja mam dziecko ponad 10kilogramowe, być może mniejsze dzieci nosi świetnie
    Jako nosicielka starszego i cięższego dziecka wystawiłam 3.
    Pozdrawiam!

Chusteryczka

my sprawilismy sobie sliczna lenny lamb, gdy gucio mial 4 tygodnie. nie mam slow uznania!!
    - piekny kolor-kosc sloniowa, taki w sam raz dla nas, stonowany, mily, relaksujacy, malenki odplywal w niej tak slodko!
    - wspaniala owieczka wyznaczajaca srodek chusty,
    - delikatny, miekki material, zadnych niepotrzebnych nitek, zaciagniec,
    - bardzo fajnie i latwo nam sie ja wiazalo, material swietnie otulal juniora,
    - lekka, niewielka, miescila sie do torebki,
    - nosilismy sie w domu i pod kurtka (zima),
    - fajna instrukcja na cd dolaczona do przesylki,
    jednym slowem- bylismy pelni zachwytu! ciesze sie, ze zaczelismy od tej chusty, jest w sam raz dla najmlodszych. na pewno kupimy taka sama, gdy pojawi sie drugie malenstwo. bardzo ja polecam wokol nosilismy sie do ok 6,5 kg, potem chuste zapragnela kupic od nas kolezanka, tym samym nasza owieczka znalazla juz nowego wlasciciela- chuscioszka
    stawiam 5!

Chustonówka Awatar magdulka
    Miejscowość
    Szczecin

Przede wszystkim serdecznie dziękuję za możliwość testowania chusty

A sama chusta jest naprawdę jest świetna Aż żal, że Mati już taki duży

Testowałam ją na moim roczniaku oraz na 3 miesięcznej córeczce koleżanki. Bardzo fajnie wręcz bajecznie się mota. Tkanina jest gładka, miła w dotyku, elastyczna ale bardziej zwarta niż w Gabi - nie rozciąga się tak mocno, dzięki temu ma lepszą nośność. Z Mateuszkiem 9 kg chodziłam w niej tylko w domu i jednak trochę osiadał w końcu to już klocek. Natomiast z małą Dominiką 5,8 kg wychodziliśmy na spacerek po około 1,5 do 2 godzin i chusta sprawdzała się absolutnie fantastycznie.

Ode mnie i od testujących dzieci w pełni zasłużone 5

Chustomanka Awatar isia77
    Miejscowość
    Kraków

Dla mnie idealna, miękka i delikatna, cudownie otula, dobrze nosi (dzieć 7 kg), no i piękna jest
    Karolina 20.11.2008; Aleksander 16.08.2011; Bartosz 21.05.2018.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Warszawa

Miałam elastyczną LL w kolorze ecru (kość słoniowa), gładziudką. Byłam bardzo zadowolona. Pięknie się układała, naciągała - szerokość 60cm w zupełności mi wystarczyła. Jedyny mankament to luzy na brzegach czyli słabo pracujące brzegi no ale to specyfika wszystkich elastycznych chust, zdaje się.
    Pozdrawiam, Malwes!
    Pierwszy synek - styczeń 2004, drugi synek - styczeń 2009. 5 lat i 1 dzień różnicy

Chustomanka Awatar marjanna.b
    Miejscowość
    Aba, Nigeria

Mieliśmy LL w kolorze Akwamaryna, rozmiar L.
    Od ok 4-5 tygodni (ok 4,8kg) do 6,5 miesiąca (ok 9,5kg), od grudnia do połowy maja.
    Chusta jest bardzo miękka, miła w dotyku.
    Świetnie i szybko się wiąże, równie dobrze nosi.
    Co do opadania - pierwszy miesiąc nie opadała w ogóle, nawet po 5h noszenia (a bywały takie sytuacje).
    Później zawsze pierwsze wiązanie po praniu (wyciągałam ją z pralki o jakieś pół metra krótszą niż wkładałam ;P)
    Od jakichś 7kg musiałam wiązać bardzo ciasno, bo przy luźniejszym mała wisiała za nisko.
    Absolutnie nie nadaje się na ciepłe dni, za to idealna od jesieni aż do wiosny

Dałam 5.

m.
    Ejike (2005) & Ada (2008) & Chidimma (2014) & Erinma (2016) & Ndubuisi (2018)

Guest

Witam
    testowaliśmy czerwoną chustę
    bardzo nam się spodobała... bardzo mięciutka ale i gruba, nie rozciąga się tak bardzo jak Gabi czy Sleepy Wrap co mnie mile zaskoczyło, gdyż przełożyło się to na komfort noszenia .

5

Chustomanka Awatar larwunia
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

My mamy piękny, głęboki fiolet- Sugilit. Noszę małego od urodzenia i jest super: miękka, szybka do wiązania nawet dla laików, dosyć przewiewna. Na razie mały ma 6 kg i przy ciasnym wiązaniu opada bardzo malutko, co mnie cieszy, bo to znaczy, że jeszcze trochę się tą chustą nacieszymy.

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kachna2001 Zobacz posta
    jesli chodzi o wrazenia wizyalno-dotykowe - daje MAX
    u mnie dokładnie to samo, nie nosiłam w chuscie młodego, bo zanim chusta dotarła syn był juz za ciezki
    ponosiłam sobie w niej Misia i tyle moge powiedziec
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustofanka

Domyślnie

Nadrabiam zaległości w opiniach

Po pierwsze, bardzo dziękuję za możliwość testowania, fajnie móc ponosić w różnych chustach

Miałam w rękach cztery elastyki i LL zdecydowanie wygrywa
    Chusta cienka, miła, cudne kolory, ładnie się rozciąga ale nie za bardzo.
    Super otula dzieciątko. Nosiłam 7-8 kg Lidusię i przy dobrym dociągnięciu nic mi nie opadało, a mała zadowolona chrapała w ciągu 3 minut

Jakbym jeszcze kiedyś miała jakieś maleństwo to zrobię mu prezent i kupię elastyka LL

Dla mnie chusta na 6+

Chustonówka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

Bardzo dziękuję za możliwość testowania.
    Szkoda, że musiałam ją już pożegnać.
    Mam bardzo małe doświadczenie - mam tylko tkaną Nati, więc tylko z nią mogę porównywać.
    Pierwsze moje wrażenie - jaka cienka, wąska, lekka i miękka.
    Cała moja rodzina była nią zachwycona.
    Świetnie mi się w niej nosiło - nie czułam ciężaru małej (6 kg) i o dziwo muszę powiedzieć, że w mojej tkanej było mi zdecydowanie cieplej.
    Mała mi nie opadła nawet po długim spacerze, nie trzeba było poprawiać. Zasnęła momentalnie.
    Piękny kolor. Po prostu zakochałam się.
    Mama Ani 19.05.2006 i Agatki 07.04.2009

Domyślnie

Bardzo dziekuje za mozliwosc testowania.
    Wczesniej nie dotykalam nawet elastyka, wiec nie mam za bardzo porowania. Mam chuste tkana, ale balam sie do niej wlozyc Mloda (wlasnie skonczyla miesiac) i Lenny pomogl mi sie przelamac. Jakos latwiej mi sie wkladalo dziecia do elastyka niz motalo tkana. Teraz juz - po paru razach w Lennym - nie boje sie uzywac mojej tkanej chusty. Tak wiec bardzo mi sie przydalo to testowanie.
    A jako ze nadal wydaje mi sie, ze dla takiej Maloty elastyczna jakos bardziej pasuje, postanowilam zakupic swojego elastycznego Lennego (mam nadzieje, ze niedlugo przyjdzie).
    Bardzo przyjemna w dotyku, latwo sie dziecia wklada (i wyjmuje, co jest wazne dla mnie, bo na razie wiazanie zajmuje mi duzo czasu i sie Mloda niecierpliwi troszke) i bardzo wygodnie nosi. No i jakos tak mi pasuje wizualnie ta chusta do takiego maluszka.
    Na razie wydaje mi sie troche za goraco na spacery w elastyku, ale planuje uzywac w chlodniejsze dni.

Chustonoszka
    Miejscowość
    granica Kaszub...

Domyślnie

...ja też mam swojego Lennego...Lapis Lazuli.
    Bardzo go lubię, jest przyjemny w dotyku, miękki, dobrze się nam nosi ale w ogólnej ocenie daję 4. Ponieważ
    ...owieczka się odpruła i to na pewno nie jest przypadkowe ponieważ z MT też...oraz nowa chusta miała zaciągnięcie (malutkie) ale jednak w wyczekanej, pierwszej chuście!
    Czyżbym miała pecha?

Chustomanka Awatar Nalia
    Miejscowość
    podlasie :)

Domyślnie

lenny lamb to była pierwsza chusta elastyczna jaką miałam w rękach. I byłam zachwycona. Jest mięciutka, bardzo przyjemna, dobrze sie nosi.
    Ania - mama Wiktora (22.08.2008) i Dariusza (02.07.2012)

Chustonówka

Domyślnie

Dałam 3. Pierwszy zawód - kolor (Malachit) - znacznie ciemniejszy niż na zdjęciu, pierwszym moim i męża odruchem było powiedzenie: "taka... zasłona, nie?". Owieczka ładna, ale przyszyta w formie takiej metki do środka chusty jest tylko czymś do schowania przy wiązaniu, na pewno nie można się tym pochwalić. Druga metka, przyszyta do ściętego skośnie ogona wymaga już naprawdę sporo inwencji, by ją schować. Zwykle sterczy nieładnie z węzła. Same ogony jakoś w przypadku chusty elastycznej lepiej mi wyglądają, gdy są prosto ścięte, nie na skos. Po praniu chusta skurczyła się, brzegi sfalowały, po kwadransie noszenia dziecko się zapadło. Przy drugim wiązaniu lepiej, bo już chusta rozciągnęła się na powrót (a zaznaczę, że od początku wiązałam się ściśle, jak baleron). I materiał jakiś taki... twardy bardziej, niż się spodziewałam.

Moja opinia ukształtowała się po porównaniu tej chusty z Gabi, w której to się zakochałam. Lenny'ego szczerze mówiąc żałuję, że nie odesłałam w ciągu 10 dni, ale w pierwszym odruchu, mimo zawodu kolorem, wrzuciłam do pralki, bo nie chciałam w nią ładować córy bez uprzedniego wyprania. No i samo wypróbowanie oznacza "stan używany", prawda?

Przykro mi to pisać, bo Babolek chyba bardzo się stara o jakość swoich chust, a mi naprawdę, ale to naprawdę totalnie mój Lenny się nie spodobał. Leży teraz w szafie i czeka, aż tata przekona się do noszenia... choć i jemu kolor nie odpowiada. Więc pewnie po prostu poleży. Aż mi go szkoda

Chustonoszka Awatar kiribati

Domyślnie

Chusta mięciutka, porządnie wykonana, ładne kolory i śliczne logo ale osobiście łatwiej mi się wkłada dziecko do gabi - choć przypuszczam, że LL starczy na dłużej, bo mniej się rozciąga (obie chusty testowałam na 1-1,5-miesięcznym dziecku).
    Duży plus za instrukcję. Ogólnie chustę oceniam na 4+.

.

Chustonówka Awatar cerise
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Jak dla mnie chusta na 5 Zaznaczam jednak, że to moja pierwsza chusta, więc porównania nie mam. Jednak chusta spełniła wszystkie moje oczekiwania i w pełni uszczęśliwiła mnie i mojego wybrednego wcześniaczka ))
    Pierwszy raz zamotałam córcię jak miała 3tyg. Od razu pełen odlot. Materiał milutki, mięciutki- nie podrażniał, nie obcierał skóry córeczki, a ma delikatną łatwo się wiąże, dobrze naciąga. Fajna metka z owieczką,łatwo namierzyć środek chusty.
    Chustujemy się już "caaałe" 2 miesiące, obie jesteśmy niezmiennie zachwycone chustą Mała obecnie waży prawie 5kg, dalej się ją super nosi, nawet po 3godz noszenia nie opada, choćby minimalnie. I w ogóle nie czuć słodkiego ciężarku

Uprawnienia umieszczania postów