Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 80

Wątek: Mój mail do ddtvn

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Krk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    Się bedę znów czepiać o chustach może mówić TYLKO lekarz pediatra lub ortopeda a neonatolog czy lekarz rehabilitacji medycznej juz nie? oraz o chostach musi wypowiadać się lekarz a na temat BB i wisiadeł zadowolone mamy, no super.
    BTW przy chustach nie wolno wymieniać marki ale BB juz mozna.
    Dokładnie!
    Aga, mama dwóch skarbów W (maj 2008) i H (luty 2010)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Również wychwyciłam nosidełków .
    No cóż, walka z wiatrakami.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

a odpisalam mu
    zerznelam ze stronki lenny lamb ale co tam,chyba mi wybacza oto on
    "
    witam moze przytocze kilka argumntow dlaczego nie nalezy nisc dziecka przodem do swiata niezaleznie od jego wieku

"Mimo tego, iż wielu rodziców uważa, że ich dziecko jest najszczęśliwsze właśnie wtedy gdy jest noszone przodem do świata, my nie zalecamy tej pozycji. Wiązanie dziecka w ten sposób jest niezgodne z jego anatomią.

• nie ma możliwości ułożenia dziecka w pozycji żabki z zaokrąglonymi pleckami
    • nogi dziecka zwisają bez wystarczającego podparcia
    • całe obciążenie koncentruje się na kroczu dziecka
    • w przypadku mniejszych dzieci głowa nie jest odpowiednio zabezpieczona
    • taka pozycja może również powodować nadmierna stymulację dziecka i jego nadpobudliwość
    • Jeśli Twoje dziecko chce widzieć więcej zacznij je wiązać na plecach lub na boku !"
    • uwazam takze ze powiniem sie Pan przed prezentacja spotkac z Waszym dyzurnym fizjoterapelta i on rozwieje wszystkie wasze watpliwosci
    • nie uwazam ze wszystkie nosidelka sa zle ale uwazam ze firma ktora proponuje cos niezdrowego dla naszego dziecka jest firma po prosta zła i do kitu
    • pozdrawiam marta"
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustoholiczka Awatar Luthienna
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

ha!

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

ale z kim ty dyskutujesz.. popatrz na program o gadżetach http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,3...sci_detal.html
    -nie rusza sie z domu bez - komputerka, na którym widać z której piersi dziecko ssało i czy minęły już 3 godziny przepisowe
    - niani eletronicznej z monitorem, co jest super, bo jak dziecko w nocy płacze to możesz zobaczyć czy coś się dzieje, czy nie i spać dalej
    - niani bez monitora, za to z dużym zasięgiem, co to możesz iść do pizzerii albo do sklepu i słyszysz co się dzieje w domu z dzieckiem..

a dziecko ma miesięczne..

walka z wiatrakami.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

moze i z wiatrakami ale wiesz sprobowac zawsze mozna....
    ostanio sie nie odwazylam gdy zobaczylam laske w wisiadle womara a w nim prodem do swiata kios takos 4 miesieczny chlopczyk a wisial tak ze jego kolana byly na wysokosci kolan kochanej mamusi
    nie odezwalam sie sie bo szla z szanownym chyba tatusiem bardzo juz niezadowonym z tego ze sie tak na niech gabie(nie patrzalam tylko gapilam sie bo nigdy czegos takiego nie widzialam)
    wiec moze niech ktos jeszcze cos madrego co napoisze do nich.......
    a noz
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marciasone Zobacz posta
    moze i z wiatrakami ale wiesz sprobowac zawsze mozna....
    ostanio sie nie odwazylam gdy zobaczylam laske w wisiadle womara a w nim prodem do swiata kios takos 4 miesieczny chlopczyk a wisial tak ze jego kolana byly na wysokosci kolan kochanej mamusi
    nie odezwalam sie sie bo szla z szanownym chyba tatusiem bardzo juz niezadowonym z tego ze sie tak na niech gabie(nie patrzalam tylko gapilam sie bo nigdy czegos takiego nie widzialam)
    wiec moze niech ktos jeszcze cos madrego co napoisze do nich.......
    a noz

taa spróbuj się odezwać i to w dobrej wierze to jeszcze wiązankę dostaniesz.Szkoda nerwów na osobiste rady,ale napisać do tego gościa można,większość nieuświadomionych mam ogląda takie programy moze przez media bardziej dotrze.
    Ostatnio edytowane przez Szczuru ; 29-09-2010 o 23:09 Powód: lit.

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

nie balam sie wiazanki tylko ze po pysku dostane ;/
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

to może i lepiej ,że sobie darowałaś radę

Chustomanka Awatar Wlaszczka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Ja się z nim w części zgadzam (już widzę jak mnie zakrzyczycie)
    - dzieci nie należy nosić za dużo - mam na to dowody patrząc na moje dziecko,
    - w pewnym wieku dziecko jest ciekawe świata i tej ciekawość chusta nie zaspokoi,
    - zgodzę się również z Panem, który pisze, że o tym co zdrowe, a co nie powinni wypowiadać się fachowcy - wiesz - słowo przeciw słowu, ty mówisz chusty jego rozmówca mówi, że nosidła...
    - hymmmm nie wiem jak to dobrze ująć - ale każdy rodzic przeginając, w każdą stronę może dziecko "upośledzić", widzę jak dziecko mojej znajomej hipochondryczki się wolno rozwija, widziałam dziecko z lekkim porażeniem mózgowym, które po 4 latach rehabilitacji jest już niemal w 100 % sprawne. I dlatego rozumiem, że Pan prowadzący chce zachować zdrowy rozsądek i gdzieś znaleźć środek.

Taka mnie jeszcze na koniec refleksja naszła... Fanatyzm nigdzie nie jest dobry.
    I żeby nie było kocham noszenie w chuście.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta
    ale z kim ty dyskutujesz.. popatrz na program o gadżetach http://dziendobrytvn.plejada.pl/26,3...sci_detal.html
    -nie rusza sie z domu bez - komputerka, na którym widać z której piersi dziecko ssało i czy minęły już 3 godziny przepisowe
    - niani eletronicznej z monitorem, co jest super, bo jak dziecko w nocy płacze to możesz zobaczyć czy coś się dzieje, czy nie i spać dalej
    - niani bez monitora, za to z dużym zasięgiem, co to możesz iść do pizzerii albo do sklepu i słyszysz co się dzieje w domu z dzieckiem..
    .
    Masakra.
    Chyba BB jako jedyne zadowala pana Z. bo ma odpowiednia cene. i wyglada "drogo"

Domyślnie

mnie ten gość przeraża jak mówi o tych wszystkich super hiper gadżetach tym bardziej w odniesieniu do dziecka

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Na szczescie ostastnio ( i to mnie zdziwilo) w polemike z nim wdal sie Marcin Prokop, mowiec chyba nawet ze filozofia Reni Jusis bardziej do niego przemawia

Ale moze faktycznie dobrze byloby skonfrontowac stwierdzenia pana Urbanskiego z Pawłem Zawitkowskim, ktory jak wiedomo w kwestii noszenia jest jeszcze bardzej radykalny niz my. TVN bedzie sie musial zdecydowac ktoremu ze swoich "ekspertow" wierzy bardziej.
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Chustonoszka Awatar vilemon
    Miejscowość
    Pabianice

Domyślnie

Brawo dla Ciebie, że napisałaś tego maila.
    Natomiast co do Pana Urbańskiego to dopóki nie miał dzieciaczka to prowadził ddtvn program o gadżetach i podejrzewam, ze po prostu przedłużyli mu kontrakt i musi teraz opowiadać o głupich gadżetach dla rodziców. Niestety Babybjorn jest jednym z nich i do tego najbardziej znanym i pewnie o nim będzie mówił. Szkoda tylko, że ddtvn będzie niekonsekwentne, bo chyba jakoś rok lub 2 lata temu Zawitkowski robił program o chustach i nosidłach i tam właśnie krytykował wszelkie wisiadła.
    Kiedyś próbowałam przekonać koleżankę, że babybjorn to nie jest dobry pomysł na noszenie dziecka. Ale usłyszałam tylko, że mamy chustowe są trochę nawiedzone z tym noszeniem . I na tym skończyła się nasza rozmowa o wadach wisiadeł.

Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

ahahaha nawiedzone dobre dobre

Chustomanka Awatar Magdailena
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aga Zobacz posta

a dziecko ma miesięczne..

walka z wiatrakami.

Cytat Zamieszczone przez Wlaszczka Zobacz posta
    - w pewnym wieku dziecko jest ciekawe świata i tej ciekawość chusta nie zaspokoi,
    - zgodzę się również z Panem, który pisze, że o tym co zdrowe, a co nie powinni wypowiadać się fachowcy - wiesz - słowo przeciw słowu, ty mówisz chusty jego rozmówca mówi, że nosidła...
    - hymmmm nie wiem jak to dobrze ująć - ale każdy rodzic przeginając, w każdą stronę może dziecko "upośledzić", widzę jak dziecko mojej znajomej hipochondryczki się wolno rozwija, widziałam dziecko z lekkim porażeniem mózgowym, które po 4 latach rehabilitacji jest już niemal w 100 % sprawne. I dlatego rozumiem, że Pan prowadzący chce zachować zdrowy rozsądek i gdzieś znaleźć środek.

Taka mnie jeszcze na koniec refleksja naszła... Fanatyzm nigdzie nie jest dobry.
    Też się zgodzę. Uważam, że pzreginka w każdą stronę nie jest dobra.
    Ja tez strasznie lubie nosic. Ale mnie nie obchodzi, co robią inni ludzie. Jak sobie chcą nosic w wisiadłach ich sprawa. Jak sobie chca wozić w zózkach, tez ich sprawa. Ja osobiscie nigdy bym sie nie odważyła ( mimo pyskowatości wyssanej z mlekiem matki) komukolwiek zwracac uwagę i nawracać, nie chodzi tu o nieśmiałość, bo bywam nawet zbyt smiała. Po rpostu, sama bym nei chciała, aby mnei ktokolwiek wciagał w propagandy, moze nie mam duszy idealistki.
    Ostatnio edytowane przez Magdailena ; 30-09-2010 o 10:00

Chustomanka Awatar dziunka
    Miejscowość
    Wejherowo

Domyślnie

No brawo za tego maila!!! Ale, fakt, nie przegadasz

Cytat Zamieszczone przez skrzywka Zobacz posta
    mój brat naskoczył na mnie jak mu powiedziałam, żeby sobie sam na trzepaku okrakiem usiadł i popodskakiwał...

Cytat Zamieszczone przez Wlaszczka Zobacz posta

I ja również się zgadzam
    Gosia - mama Juleczki Tancereczki i Asiuli Łobuziuli

Chustofanka Awatar asiorek
    Miejscowość
    wawa

Domyślnie

Wydaje mi się, że mail do U. miał jak najbardziej sens- może zwróci to jego uwagę chociaż w najmniejszym stopniu na temat szkodliwości wisiadeł i zgłębi on bardziej temat i nie będzie to program tylko wychwalający wisiadła BB. Fajnie by było jakby rzeczywiście zaprosił całą game lekarzy i z nimi to skonsultował.
    Może jakby nie zwrócenie uwagi, to poszedłby na łatwiznę i zrobił 15 minut programu o wisiadłach, może tak nie będzie,może.....
    Przykre jest to, że różne telewizyjne programy i audycje dzieciowe są dla wielu kobiet i mam najważniejszym źródłem informacji o dzieciach i wychowaniu i traktują je jako wyrocznie i dobrze by było, gdyby te informacje były rzetelne, a nie to co wygodne dla Z.U.
    Zdarzyło mi się, że przy przekonywaniu znajomych mam do chusty zostałam potraktowana jako fanatyczka chust i usłyszałam wtedy, że to moja fanaberia od mamy noszącej w wisiadle. Wtedy przestałam o chustach i zaczęłam o nosidłach, ale ergo, ze przecież sama śmigam w nosidle, że super ale muszą być zdrowe - i to bardzej przekonuje, plus argument, żeby sobie mamy wyobraziły, że wiszą na swoim kroczu całym swoim cięzarem ciała. Zadziałało.
    Może warto by było wrócić Urbańskiemu uwagę właśnie na ergo??

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

powiem tak
    przeraża mnie bezduszność tych gadżetów i ich ilość
    wielbiciele takich sprzętów powinni zakupić wypasione lalki, a nie dzieci na świat sprowadzać, bo w ich wydaniu rodzicielstwo, to przykry i zbyt absorbujący obowiązek

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Otatatnio jak zobaczyłam w "Mam dziecko" co jest "potrzebne" każdej mamie to aż się za głowę chwyciłam bo były tam bajery w tym stylu... mam wrażenie że nam się to wmawia, że te rzeczy są nam niezbędnie potrzebne...

Uprawnienia umieszczania postów