Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę tkaną Lenny Lamb

Głosujących
106. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.94%
  • 2

4 3.77%
  • 3

17 16.04%
  • 4

48 45.28%
  • 5

36 33.96%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 164

Wątek: Lenny Lamb - chusty tkane

Mieszany widok

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Testowaliśmy Betulę. Niestety, wrażenia mam podobne jak Aurora - chusta jest naprawdę sztywna Jestem mało wprawioną chustonoszką, w zasadzie to moje początki z chustą tkaną, ale zdecydowanie miałam problem z motaniem i dociąganiem. Spodziewałam się, że wcześniejsze testujące złamały trochę chustę, niestety - nie udało się... Nie wiem, może dało by się ją porządnie złamać? Wtedy wydaje mi się, że byłaby ok. Zdziwiła mnie też długość chusty - M, czyli standard, a na mnie jakaś krótka... Ciekawe, ile ma długości realnej? No i jeszcze - dlaczego na metce jest zakaz prasowania? To było dla mnie niejasne, bo zawsze myślałam, że chustę bawełnianą można po praniu wyprasować - może by troszkę zmiękła?

Dziękuję za możliwość testów!

Chusteryczka Awatar Asikka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Zakończyłam testy chusty Lenny Lamb w soczystej zieleni. Pozytywnie nastraja w te zimowe dni. Jednak, tak jak pisały moje poprzedniczki chusta bardzo sztywna, źle się dociągała i wrzynała się w moje ramiona gdy nosiłam córkę na plecach. Z przodu w 2x już trochę lepiej materiał się rozłożył ale i tak nie mogłam sobie poradzić z dociągnięciem chusty. Plus za wyraźnie zaznaczony środek zabawną wszywką - owieczką.
    Chustę oceniam na -4.
    Dziękuję za możliwość testowania.
    Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Testowalam Betule - w porownaniu z moim lilakiem cud miod malina jesli chodzi o miekkosc - moja przez 8 miesiecy wiecznego zaplatania w warkocz, prania, prasowania itp nadal sztywna....Wiec z miekkoscia jest juz na plus....nosnosc ciezko mi oceniac bo moja tylko 7,5 kg wazy wiec tyle co nic...Generalnie nie lubie zielonego ale Betula mnie urzekla Kolor po prostu rewelka. No i to co podoba mi sie w chustach LL najbardziej - cudna owieczka )
    Chusta mocno sie gniecie ale mi nie przeszkadza - przyzwyczailam sie. Nic sie nie wpija a nosze sporo - czasem po 3-4 godziny dziennie, po 2h na raz. Szerokosc dla mnie idealna.

Edit: Zapomniałam dodać - a chyba ważne - na testowej sie nie odważyłam, żeby w razie czego nie zniszczyć....ale testowałam na swoim lilaku noszenie starszej córki- 25 kg I super - zupełnie nie odczułam kilogramów wielki plus więc ocena końcowa 5-.
    Ostatnio edytowane przez anqa ; 31-01-2010 o 13:07

Chustomanka Awatar taDorotka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

pomęczyłam troszkę soczystą zieleń i zachwycona nie jestem

spodziewałam sie czegoś super miękkiego po chuście z owieczką...
    tkana chyba bardzo ściśle, gęsto, nie wiem, na tkaniu sie nie znam, ale tak ze gdzies stracila elastycznosc skośno-krzyzowego splotu i jest twarda.
    jej sztywnosc mnie tym bardziej męczyla,ze mam porównanie nie lada-nati z welną- LL przy niej jest jak porządnie wykrochmalona narzuta:/
    nosi tez średnio, mam juz troszke wprawy w dociąganiu 2x a tu mialam problem i ciagle luzy sie robily nie wiem dlaczego...
    o kolorach nie ma sie co rozpisywac, bo to kwestia gustu, osobiscie kocham zielenie ale zdecydowanie nie takie ostre i jaskrawe,troche za bardzo "daje po gałach" jak sie mój m. wrazil. i jak dla mnie mogly by byc bardziej skontrastowane te paseczki, bo nie widac ze to paseczki w ogole, dodalo by to jej lekkości ,moim skromnym zdaniem
    no niestety-3
    dzieki za mozliwosc testu
    [CENTER]szara codzienność? nie u nas FRANCISZEK (2005), IGNACY (2007), HELENA (2009), ANIELKA (2012), BASIA (2014)KRZYSIO(2019),MACIEK (2023)CENTER]

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja też testowałam zielonego pasiaka - sporo lepiej, niż betula, ale niestety nadal średnio. Chusta sztyyywna, ręce bolały od dociągania. Każde motanie musiałam kilka razy poprawiać, a i tak zostawały mi luzy. Chusta raczej trudna dla niewprawnego motacza (jak ja)... Przy moim słodkim 6,5kg nie osiadała, jak już się udało zamotać to była ok. KOlory totalnie nie moje, ale o gustach się nie dyskutuje Paski rzeczywiście mało wyodrębnione, w zasadzie kolorystyka podobna do betuli. Daję mocne 4!

Dziękuję za możliwość testowania!

Chusteryczka Awatar kanka9
    Miejscowość
    Gdańsk/Tczew/Szczecin

Domyślnie

Dziś wyleciała ode mnie nadziewana czekolada. Hmmm w zasadzie wygląda na bardzo porządną, dobrze wykonaną i nie powiem bardzo dobrze się dociąga. Ogólnie dobrze się nosi (choć maleńko noszone po domu). Ale jest to ale. Dla mnie trochę grubawa (kocham cienizny ), jak ją tylko zobaczyłam to przypomina mi dziką orchidee girasola ale jednak kolory nie do końca mnie przekonują. Także jest ok, myśle że chusta fajna ale nie powaliła mnie na kolana Takie 4+

Chusteryczka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

testowałam Betulę

• Kolor śliczniutki i nastraja optymistycznie zwłaszcza w te pochmurne dni, ale kolor już trochę sprany, pojawiały się wyblakłe rysy w miejscu złożenia.
    • Dla mnie trochę za krótka, kieszonkę ledwo zawiązałam
    • faktycznie bardzo mięciutka, z łatwością się dociągała i nie musiałam nic poprawiać w trakcie noszenia
    • bardzo starannie obszyta, brakowało tylko zaznaczenia jednego boku np. ciemniejszą nitką

dziękujęmy za możliwość testowania

Uprawnienia umieszczania postów