Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę tkaną Lenny Lamb

Głosujących
106. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.94%
  • 2

4 3.77%
  • 3

17 16.04%
  • 4

48 45.28%
  • 5

36 33.96%
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 164

Wątek: Lenny Lamb - chusty tkane

Widok wątkowy

Chustofanka Awatar Itula
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Jestem świeżo po testowaniu chusty LL - dziękuję za możliwość testowania. Dane bazowe:
    a) stopień zaawansowania motaczki - średni na jeża samouk z pomocą lokalnego KK (dzięki)
    b) wkład do noszenia - ok 9,5kg niesiadającej 7- miesięczniaczki
    Pierwsze wrażenie - to chusta sprana - może takie kolory miały być - chyba leśna niezapominajka, szorstka, grubość średnia.
    Motałam:
    1 - kangur - dobrze się wiązało, dobrze trzymało i wygodnie nosiło
    2 - 2x - dobrze się wiązało, po ok pół godz chusta wpijała się w boczki - może staranniej ułożona na owych nie robiłaby tego, ale moja grubsza neobulle mi tak nie robi
    3 - kangur na biodrze - bardzo wygodnie się zawiązał i stabilnie trzymał
    4 - plecak prosty - najlepszy jaki mi do tamtego czasu wyszedł, zawiązał się fajnie i stabilnie
    już... więcej nie potrafię, kieszonki nie próbowałam, bo od ok 8,5kg była bolesna i ją porzuciłam
    Podsumowując:
    plusy dodatnie:
    + dla początkującej motaczki jak najbardziej godna polecenia,
    + łatwa w obsłudze
    + szorstkość - sprawia że dobrze się trzyma ubrania i siebie, np nie zsuwają się motylki od kangura, wiązania wychodzą stabilne i w moim odczuciu nie utrudnia wiązania
    można poprawic:
    - oznaczenie krawędzi słabo widoczne - wymaga skupienia uwagi żeby się zorientować - dla początkujących, za których też się uważam przydałyby się wyraźniejsze
    - kolory akurat chusty testowej mdłe, ale uważam, że pasy mogłyby być takie sprytniejsze tzn jak np. w ance, uli, czy julce neobulle, którą sobie m.in. za to bardzo chwalę - bardzo to pomaga w zorientowaniu się jaki kawałek chusty gdzie ma być i za co ciągnąć żeby dociągnąć.
    finito, merci i shalom
    Ostatnio edytowane przez Itula ; 03-11-2012 o 12:53

Uprawnienia umieszczania postów