Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę tkaną Lenny Lamb
- Głosujących
- 106. Nie możesz głosować w tej sondzie
-
Chustomanka
Napiszę jako pierwsza swoje wrażenia z testów nowej bawełny LL.
Trochę pomiarów
Chusta w rozmiarze L, szerokość 67 cm, długość 505 cm po jednym boku, skosy dość duże - 45 cm. Waga 895 g, czyli gramatura 265 g/m2 - imponująca!
Mimo wagi chusta, co zaskakuje, nie jest gruba, węzeł wychodzi bardzo zgrabny, ładnie układa się na ramionach i nie wrzyna się.
Noszę syna przeważnie na plecach, więc wiązałam plecak prosty i plecak z koszulką i w obydwu wiązaniach chusta pracuje bardzo dobrze. REWELACYJNIE się dociąga - to był chyba najszybciej zawiązany plecak w moim życiu, i ku mojemu zaskoczeniu po półgodzinnym sprzątaniu z małym w plecaku nic się nie poluzowało i nie wymagało poprawienia. Synek waży już prawie 12 kg i w plecaku prostym było komfortowo (wagę trochę czułam, ale raczej przyjemnie), w plecaku z koszulką świetnie. Chusta ładnie trzyma, nie sprężynuje. Nie gniecie się - po noszeniu łatwo ją rozprostować rękami przy składaniu.
Czy zauważyłam jakieś minusy? Nie wiem, czy to jest wada ale zdziwiło mnie, że chusta trochę naddaje się na szerokość, po noszeniu w plecaku w miejscu, gdzie była pupa dziecka, chusta się "wypchała", ale nie miałam wrażenia, że dziecko osiada, zauważyłam to dopiero po składaniu chusty.
Podsumowując: moja ocena to 5, jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tą chustą. Może być jedyną - dobra dla maluszka i dla starszaka. Ogromny plus za dociągalność - polecam do nauki plecaków 
Gdyby były bawełenki w kolorach bambusowej Salsy lub Tikangi, to kupiłabym sobie taka chustę.
Ostatnio edytowane przez anasta ; 12-01-2012 o 18:32
Uprawnienia umieszczania postów