Testowałam zieloną soczystą, radosną - bardzo mi humor ta chusta poprawiła. Była to pierwsza LL z jaką miałam doczynienia. Daję 5 za przyjemną miękką tkaninę, za energetyczny kolor, za owieczkę. Nam się spodobała i dobrze się nosiło i fajnie dociągało. Jedyny mały minusik za osiadanie dziecka przy dłuższym noszeniu, ale to pewno brak staranności w motaniu.
Dziękuję bardzo, że do nas trafiła![]()

Odpowiedz z cytatem

Jestem mało wprawioną chustonoszką, w zasadzie to moje początki z chustą tkaną, ale zdecydowanie miałam problem z motaniem i dociąganiem. Spodziewałam się, że wcześniejsze testujące złamały trochę chustę, niestety - nie udało się... Nie wiem, może dało by się ją porządnie złamać? Wtedy wydaje mi się, że byłaby ok. Zdziwiła mnie też długość chusty - M, czyli standard, a na mnie jakaś krótka... Ciekawe, ile ma długości realnej? No i jeszcze - dlaczego na metce jest zakaz prasowania? To było dla mnie niejasne, bo zawsze myślałam, że chustę bawełnianą można po praniu wyprasować - może by troszkę zmiękła?

. Jednak, tak jak pisały moje poprzedniczki chusta bardzo sztywna, źle się dociągała i wrzynała się w moje ramiona gdy nosiłam córkę na plecach. Z przodu w 2x już trochę lepiej materiał się rozłożył ale i tak nie mogłam sobie poradzić z dociągnięciem chusty. Plus za wyraźnie zaznaczony środek zabawną wszywką - owieczką.
Elficzka Em - 15.03.2009r i Elfik Ad - 21.05.2012r

CENTER]