Zobacz wyniki ankiety: Jak oceniasz chustę tkaną Lenny Lamb

Głosujących
106. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1

1 0.94%
  • 2

4 3.77%
  • 3

17 16.04%
  • 4

48 45.28%
  • 5

36 33.96%
Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 164

Wątek: Lenny Lamb - chusty tkane

Mieszany widok

Chustoguru Awatar MonikaK
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Witam
    Posiadam Lennylamb betula rozmiar L.
    Początkowo była bardzo sztywna, ponad to przy pierwszym praniu zafarbowała Ale teraz po dłuższym czasie użytkowania stałą się mięciutka i przyjemna. Skurczyła się trochę, teraz a długość ok 4,6 m. Ale nosi super, dobrze się dociąga. Bardzo ją lubię. Ma niesamowity kolorek i śliczną owieczkę na środku. Dałam 4
    Ignacy 2009, Antoni 2011, Szymon 2014, Józek 2016, Franciszek 2018... fasolka 2020

https://manymum.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar czuszka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

testowałam zielonego pasiaka.
    daję 4.
    chusta bardzo twarda jak dla mnie, ciezko dociagnąć i zawiązać węzeł.
    plus za to ze jest weższa niż standard, przy małym dziecku to fajne, dobrze nosi, nie czuc ciężaru, węzeł, jak juz się go zawiązało :-0 - dośc mały.
    Emilka - 20.11.2007
    Bartoszek - 30.11.2009

Chustomanka Awatar zanna
    Miejscowość
    Warszawa/Bemowo

Domyślnie

testowałam zielonego pasiaka
    pierwsze wrażenie nie było najlepsze - kolor mi nie przypadł do gustu i jakaś taka niemiła mi się wydała, że wcale nie miałam ochoty wiązać...
    no ale test to test, więc się przemogłam i zmieniłam o chuście zdanie: nosiło mi się świetnie moje słodkie 8,5 kg byliśmy na spacerze i w kościele i cały czas było suer! dociągać musiałam z całych sił i na kilka razy ale warto było dla zdobytej lekkości
    ocena 4 - z powodu pierwszego wrażenia.
    , ,

Chusteryczka
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Gościła u nie Nadziewana Czekolada. No i cóż, miłe zaskoczenie, bo o ile z bambusową nie mogłam się nijak dogadać, pasiak zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie.
    Kolory - świetne, nigdy nie sądziłam, że spodoba mi się coś z różem;
    Raczej grubsza, niż cieńsza ale węzeł wychodzi mały;
    Leciutko śliska, ale materiał się nie zsuwa i nie ucieka;
    Nośność - dobra, i tu pojawia się moje jedyne ale: brakuje mi sprężystości storczy, do której jestem mocno przywiązana. Przy czym chusta bez problemu dała radę 10 kg przez ponad 2 godziny.
    Dziękuję za możliwość testowania.

Chusteryczka Awatar IzaBK
    Miejscowość
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

u mnie goscił testowy zielony pasiak.
    Kolor świetny, chusta raczej gruba i dość sztywna, ale w tym dobrym tego słowa znaczeniu. Nie jest śliska. Podobnie mi się ją motało i nosiło, jak mojego Storcza vicky Podobnie, czyli bardzo dobrze. Trzymała wiazanie bardzo dobrze, i w kieszonce i w kangurku i w 2x i w plecaku.
    Bez żadnych wątpliwosci daję 5.
    Dziekuję za mozliwosc testowania
    G- X 2009 E- VI 2003 M- XII 1998

NaturalnaMama.pl - ot, zwykły sklep.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi, Instruktor Shantala: PogotowieChustowe.pl

konsultacje także poprzez SKYPE

Domyślnie

testowalam zielonego pasiaczka! Kolor super!!! wiosennie - pozytywny!

nosiłam 11 kg core w plecaczku.

Chusta kompaktowa po złożeniu, nie zrobiła na mnie wrażenie specjalnie sztywnej, troche ciezko sie dociagala ale potem trzymała niezle, chociaz dociagac czasem musiałam. Nosiłam dosyć długo i kg nie czułam!
    Dalam 4 ale z duzym plusem - 4 za dociaganie

dziekuje za mozliwosc testowania!!!
    www.fotodzieciaki.blogspot.com - fotografia ciążowa, fotografia rodzinna, fotografia...
    www.fotodzieciaki.com

DOULA

"Dziecko małe, lekkie, mniej go jest. Musimy się pochylić, zniżyć ku niemu." J. Korczak "Prawo dziecka do szacunku"

Chustonówka
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

Jest to moja pierwsza i na razie jedyna chusta, więc nie mam porównania

Jest porządna - to na pewno, długa. Mocna - i to jej zaleta. Jednak trzeba mocno się nasiłować, żeby ją porządnie dociągnąć. Potem się odwdzięcza - trzyma dobrze. Jednak jak dla mnie jest zbyt sztywna. Może w miarę użytkowania się to zmieni.. Ale prałam już wiele razy, zwijam w warkocz, często noszę, a dla mnie nadal zbyt sztywna. Na razie daję 4.

Chustofanka Awatar pani_olo
    Miejscowość
    Warszawa, Bielany

Domyślnie

Miałam LL w kolorze kasztanowym na własność. Dla mnie bardzo sztywna i szorstka. Jak dla początkującej osoby trochę trudna do dociągnięcia, ale bardzo dobrze nosiła i trzymała bobaska. Po kilkunastu praniach i "męczeniach" nadal sztywna. Farbowała i sprał się kolor. Daję 4

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

zielony pasiak testowy.
    kolorki wyglądały na mnie lepiej niz sie spodziewałam - tak wiosennie
    chusta wydała mi sie nieco gruba, porządna, średnio miękka.
    dociąganie -trzeba mocno, ale nagrodą jest fakt ze nie puszcza.
    jedna z niewielu chust w rozm standardowym która po zamotaniu 2x nie ciąga mi sie po ziemi
    węzeł trochę gruby, ale ogólnie ok.
    a owieczka rządzi
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Ja jestem zadowolona z chusty fajnie nosiła i kolorki super.
    Jak dla mnie 5 nie znalazłam wad.

Chusteryczka Awatar ovejablanca
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Testowałam zielonego pasiaka. Kolorek nie mój, ale to akurat nie podlega ocenie
    Chusta wydała mi się odrobinę twarda, w porównaniu do innych z którymi miałam styczność. Ale za to grubo, ładnie tkana. Taki kawał solidnej szmaty w ręce.
    Dosyć wąska, to chyba ta która ma 60 cm (nie mierzyłam)? Przy Kasi nie było jednak problemu, taka szerokość wystarczała. Dosyć trudno się dociąga. Musiałam się naprawdę mocno namęczyć, żeby solidnie podociągąć wszystkie luzy. Chyba przez to nie jest to dobra chusta dla początkujących. Ale za to - dociągnięta odwdzięczyła się świetną nośnością - trzymała na mur przez cały, długi spacer.

Podsumowując: troszkę za twarda jak dla mnie, fajna grubość, wolałabym żeby jednak była szarsza, dobrze związana świetnie nosi.
    Taka solidna 4-ka

dziękuję za możliwość testowania!

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Ma któraś z Was tkaną Leśną Niezapominajkę i mogłaby wstawić fotkę tej chusty, taką w naturze?

Domyślnie

Testowałam zielonego pasiaka. Chusta cieńsza od tej, którą posiadam (grecja nati) przez co lepiej mi się motało. Nosiła dobrze mojego 6,5 kg synka, nawet na dłuższych trasach (2,5 h grzybobranie ), bardzo ładne kolorki, no i długość idealna! Przy tym przyjemnie miękka, no i w ogóle, baaardzo mi się podobała! daję piąteczkę!
    Zuzia (11.2007) Antoni (06.2010)

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

Jedyny dla mnie minus - jest twarda. Kupowałam nową, użytkujemy 1,5 miesiąca, nie udało nam się jej jeszcze do końca złamać.
    Starannie obszyta, nic się nie dzieje po praniu, prasowaniu.

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

Aa, mamy Zieloną Herbatę i też zauważyłam to, o czym mówią dziewczyny - ciężko się ją dociąga.

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie

Miałam przyjemność testować Nadziewaną Czekoladkę.
    Dałam 4, ale teraz myślę, że to może ja powinnam dostać 4 za brak umiejętności dociągania
    No nie dociągnełam jej do końca...Kolor cudny, materiał cienki, ale zbity-trzyma świetnie. Węzeł wyszedł mi dość duży. Chusta ma napewno 4,6 m. Fajnie się rozkłada i dobrze nosi. Generalnie polecam. Wyprałam, zobaczymy jak będzie z miękkością po wyprasowaniu. Teraz dość twarda.
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

no to i ja się wpisuję, właśnie pożyczyłam cudnej urody leśną niezapominajkę (5,2) . W dotyku trochę girasolka przypomina. Jest dość sztywna ale jak dobrze dociągnąc to trzyma jak beton. Dla nówek, które nigdy nie nosiły może sprawiać problem. Zdecydowanie dla wielbicielek twardości (ja takie lubię). Dałam 5 bo pokochałam tę chustę

Chustonówka Awatar bebe-o
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Miałam przyjemność testowania Nadziewanej Czekolady oraz Błękitnego Poranka z bambusem.
    Zacznę od czekoladowej.Mimo długiej kolejki testujących wyglądała jak nowa.Jest starannie obszyta,nie wyłażą żadne nitki.Jest w pięknym kolorze,nie farbuje,poza tym widać że materiał bardzo dobrej jakości,bardzo dobrze i stabilnie trzyma,ale...jest sztywna i dziwnie szorstka w dotyku.Bardzo ciężko mi się ją dociągało.Mimo prania,płukania w płynie zmiękczającym,prasowania z parą i intensywnego testowania przypominała pancerz (któraś z osób testujących przede mną też zwróciła na to uwagę).Rozczarowała mnie.
    Za to Błękitny Poranek z bambusem to moja nowa miłość.Chusta jest naprawdę dobrej jakości,też ma staranne obszycia,a kolor jest zachwycający.Zwróciłam uwagę na jej miękkość,jest milutka,aż chce się dotykać.Jest taka trochę lejąca i śliska,więc wspaniale się dociąga - właściwie samaNie farbuje i bardzo szybko wyschła po upraniu.Jest wspaniała!

Chustonówka Awatar cerise
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Miałam przyjemność testować niebieskie paseczki z bambusem. CUDNA. Łatwo się dociąga, a jestem początkująca
    Dobrze trzyma maluszka, dziecko nie opada, nie czułam ciężaru prawie wcale, a nosiłam mojego chuścioszka 2 godziny.
    Starannie wykonana, miękka.
    POLECAM

Chustomanka Awatar Meppel
    Miejscowość
    Gdanisko/Toruń

Domyślnie

Zgłaszam się po testach Nadziewanej Czekolady czyli LL bawełniana.
    Pierwsze wrażenie (nie oglądałam nigdzie na stronie, więc spodziewałam się czegoś brązowego) fajnie dobrane kolory. Ani róż ani brąz nie mój a razem - świetne. A potem. Hm. Była 70 któraś testująca i twardośc chusty mnie mocno zaskoczyła. Spodziewałam się, że będzie mięciutka. Sztywna, twarda (choć Synkowi się akurat to bardzo podobało).
    Jak już dociągnęłam ją dokładnie (co wcale nie jest łatwe) to trzymała na beton. Nic nie osiadało, nic nie cisnęło. Nosi świetnie. 4 za dechowatość.
    A to Starszy z chustą:
    Tymianek 4 wrzesień 2008
    Tomił 23 wrzesień 2010

Uprawnienia umieszczania postów