Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: glowka w kieszonce

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

ja chowałam główkę Domisia w jednym poziomym pasie i też się w czapki nie bawiłam
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar tetani

Domyślnie

a jakies inne argumenty przeciw? bardziej przycisnieta jest glowka w pionowym pasie (w moim odczuciu) i bardziej sie buntowal na poczatku, jak mial w poziomym pasie nigdy sie nie przydusil, mogl obracac glowe. dzis wlozylam mu w pion i nie mogl sam sobie jej obrocic. Mial nos wcisniety w swoje piastki.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

kwestia tego jest, ze Ty pewnie nie dociagasz tej gornej krawedzi...i pewno jest luzna na glowce, ze umozliwia obrot glowy, ale nie potrzymuje je w karku...
    a ma potrzymywac kark...
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Domyślnie

nie upieram sie, dzis nosilam nie naciagajac kapturka, nie chce robic czegos zle. Ale jak nie zrobilam kapturka to wlasnie nie obracal glowy, glowa tez mu nie odpada ode mnie jak sie pochylam. Wiec chyba dociagam. Moze uda mi sie jakies zdjecie wrzucic. Jak naciagalam kapturek to faktycznie wokol karku robilo sie luzniej, ale glowa nadal nie odpadala, mogl jednak obracac ja z prawej na lewa. troche sie obawialam tego luzu wokol karku, ale widzialam ze jednak glowka sie nie kiwa. Ten kapturek robilam nie z nadmiaru materialu, ale zeby nie brac czapki, bo Jeremi jej nie lubi. Pogladalam zdjecia innych pan, uswiadomilam sobie ze nikt tak nie naciaga tego poziomego pasa. I dlatego nie wiem czy to szkodliwe czy nie. Na razie przestalam tak robic, skoro mowicie zeby tak nie nosic, ale zastanawiam sie nadal
    ps.przepraszam za brak polskich znakow, ale moj komp takowych nie posiada.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

jak jesteś w stanie naciągnąć pas poziomy na głowę po zamotaniu to znak, że zamotałaś zbyt luźno - i tyle
    A jak do tego potrafi głową obracać pod tym pasem to już całkiem...

generalnie nic na głowę nie naciągasz, pas pionowy to jak dziecko śpi i głową nie kręci - jak wieje to jakoś czapeczkę dziecko przeżyje... albo kapturek może jakiś skombinuj?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Domyślnie

aha. no coz, wygrzebalam dzis caly worek czapeczek-szukamy tej co by sie chociaz znosnie nosila.

Chustonówka Awatar cynthia8
    Miejscowość
    Gliwice/Opole

Domyślnie

hej Dziewczyny!!
    Dokleję się do "główkowego" tematu z moim pytaniem, będę wdzięczna jeśli mi doradzicie! Mikołajka noszę od około dwóch miesięcy, on sam ma 3 miesiące. Na razie jestem zupełnie początkującą osobą, ale intensywnie ćwiczę, a gdy tylko zaczynam wiązać Bimbałka to on zasypia w mig - także chyba tragedii nie ma Na razie u nas w grę wchodzi tylko kieszonka.
    Jednak moje pytanie dotyczy trzymania przez Niego głowy - czy to bardzo źle, że on lubi głowę w chuście trzymać tylko w jedną stronę? Nie ma stwierdzonej asymetrii, lekarka mówi, że rozwija się dobrze i że nie ma nadmiernego napięcia mięśniowego, a zawsze w chuście woli tę jedną stronę...próbowałam mu ją przekładać, ale wtedy się złości. Poza tym normalnie zawsze głowę odwraca w obie strony (jak śpi czy leży na bujaku). Nie wiem czy walczyć z tym czy zostawić? jak myślicie?

A tak w ogóle to noszenie jest cudowne

Uprawnienia umieszczania postów