Pokaż wyniki od 1 do 19 z 19

Wątek: glowka w kieszonce

Mieszany widok

Chustomanka Awatar tetani

Domyślnie glowka w kieszonce

Witam, jestem tu nowa, od ponad tygodnia czytam forum, postaram sie nie dublowac tematow, ale nie sposob przeczytac wszystko. Z pytan do bardziej doswiadczonych mam na razie jedno:
    dlaczego glowka dziecka noszonego w kieszonce nie moze byc schowana w chuscie? Uczylam sie wiazac z instrukcji do pozyczonej Nati, jak nosze malego (6 tyg) to naciagam mu na glowe material z karku, glowka mu nie opada ani sie nie kiwa a on tak lubi. Czy jest to bardzo zly pomysl?
    zdjec nie dolacze bo mam tak slaby net, ze zdjecia ani filmiki nie przechodza.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

oj, główka nie może być zakryta! na pewno nie przez poziomy pas. Spróbuj mocniej dociągnąć chustę. Chusta może być maksymalnie nasunięta do podstawy czaszki ( do końca uszek mniej więcej) Sprawdź czy odpowiednio dociągnęłaś chustę. Jak się delikatnie pochylisz to główka nie może dziecku "odpadać"
    kilka prób i będziesz mistrzynią

Domyślnie

potrafie (albo tak mi sie zdaje) dociagnac mocno gorna krawedz, wydawalo mi sie jednak, ze maly lubi miec ten kapturek na glowie (nie lubi czapek a juz cieplo nie jest), ale jak nie mozna to coz, trza sie odzwyczaic bede mu naciagc te pionowe pasy.

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

pionowe możesz, poziomy może zbyt mocno przyciągnąć brodę do tułowia dziecka, co moze utrudnić oddychanie

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

ja chowałam główkę Domisia w jednym poziomym pasie i też się w czapki nie bawiłam
    2 + 7 (2005-2018)

Domyślnie

a jakies inne argumenty przeciw? bardziej przycisnieta jest glowka w pionowym pasie (w moim odczuciu) i bardziej sie buntowal na poczatku, jak mial w poziomym pasie nigdy sie nie przydusil, mogl obracac glowe. dzis wlozylam mu w pion i nie mogl sam sobie jej obrocic. Mial nos wcisniety w swoje piastki.

Uprawnienia umieszczania postów