Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 61

Wątek: Najdroższa chusta

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

O fuk, a mnie się zdawało, że odkładanie na pawie, które kosztują ponad 1000zł (o ile ktos mi je sprzeda w ogóle) jest czystym szaleństwem...
    ALE 4000 euro, trzeba chyba być nienormalnym.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Rozumiem ,ze na tę chustę z ebaya kupiec się znalazł... Mysle ,ze jak sie ma duzo forsy to z oczywistych względów się ją łatwiej wydaje. Gdyby mnie było stać na chuste za 2 tys i bardzo bym jej pragnela, to bym kupila. Zresztą , czy 500 zł na ten przykład ,za 5 m szmaty to mało?

Chustoholiczka Awatar Liv
    Miejscowość
    Wieś zwana Warszawą, zielone Powiśle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubusita Zobacz posta
    O fuk, a mnie się zdawało, że odkładanie na pawie, które kosztują ponad 1000zł (o ile ktos mi je sprzeda w ogóle) jest czystym szaleństwem...
    ALE 4000 euro, trzeba chyba być nienormalnym.
    nie, mieć duuuuużo forsy na kolekcjonowanie unikatów chustowych. niektórzy kupują designerskie ciuchy, inni obrazy, jeszcze inni antyki, hobby dla zamożnych jak każde inne
    Mama Zosi (XII.2008), Drobinki [*] i Maksa (V.2012)

Pochłonęło mnie życie,
    więc w wirtualnym niebycie
    pozostaję do odwołania.

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zosinamama Zobacz posta
    nie, mieć duuuuużo forsy na kolekcjonowanie unikatów chustowych. niektórzy kupują designerskie ciuchy, inni obrazy, jeszcze inni antyki, hobby dla zamożnych jak każde inne
    Zwykłe ciuchy za bajońskie sumy,bo za metkę się płaci- tego też nie zrozumiem.
    Co innego obrazy/antyki, bo to sztuka.
    Hmmm, chyba to z mojego wychowania wynika, bo choć moi rodzice nie mogą narzekać na brak pieniędzy, to nigdy nie kupowali nam nawet głupich jeansów lee, bo "nie będą za metkę płacić", skoro identyczne można w "normalnym" sklepie kupić za 100zł.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Najdroższa chustą jaką widziałam były limitowane czerwone pawie (utkane na 35 lat didymosa) na ebay za ponad 6000 euro, nie wiem czy poszły, ale aukcja tu na forum spowodowała drżenie wielu serc...
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Domyślnie

jak mi mąż zacznie marudzić na cenę Girasola to mu podrzucę jakiś kwiatek cenowy

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bubusita Zobacz posta
    Zwykłe ciuchy za bajońskie sumy,bo za metkę się płaci- tego też nie zrozumiem.
    Co innego obrazy/antyki, bo to sztuka.
    Hmmm, chyba to z mojego wychowania wynika, bo choć moi rodzice nie mogą narzekać na brak pieniędzy, to nigdy nie kupowali nam nawet głupich jeansów lee, bo "nie będą za metkę płacić", skoro identyczne można w "normalnym" sklepie kupić za 100zł.
    Nie do końca się z tym zgodzę. Dziadek mojego męża mówił, że jest za biedny, żeby tanio ciuchy, buty itp. kupować. Kupował na parę lat dobre ciuchy, markowe a nie spodnie na jeden sezon.
    I coś w tym jest, bo ja sama kupując buty sportowe no name nie cieszyłam się nimi nawet rok. Rozleciały się. A kupując firmowe po 7 latach kupiłam kolejne. Po w miarę intensywnym użytkowaniu, kilkunastu praniach w pralce puściły na szwach. I nie wyrzuciłam ich. Na ogródek mam albo jak idę śmieci wyrzucić
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Nie do końca się z tym zgodzę. Dziadek mojego męża mówił, że jest za biedny, żeby tanio ciuchy, buty itp. kupować. Kupował na parę lat dobre ciuchy, markowe a nie spodnie na jeden sezon.
    I coś w tym jest, bo ja sama kupując buty sportowe no name nie cieszyłam się nimi nawet rok. Rozleciały się. A kupując firmowe po 7 latach kupiłam kolejne. Po w miarę intensywnym użytkowaniu, kilkunastu praniach w pralce puściły na szwach. I nie wyrzuciłam ich. Na ogródek mam albo jak idę śmieci wyrzucić
    No z jednej strony masz rację, ale z drugiej - ja nie lubię dłuuugo chodzić w tym samym, lubie miec nowe ciuchy, a zawsze szkoda mi wydawać kasy, jak stare jeszcze nie zniszczone. Więc czasem kupuje tanie, bo np. modne i ładne - takie na jeden sezon

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    podpisuję się oboma rencyma

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paskowka Zobacz posta
    No z jednej strony masz rację, ale z drugiej - ja nie lubię dłuuugo chodzić w tym samym, lubie miec nowe ciuchy, a zawsze szkoda mi wydawać kasy, jak stare jeszcze nie zniszczone. Więc czasem kupuje tanie, bo np. modne i ładne - takie na jeden sezon
    pod tym też ale są takie rzeczy w które nie opłaca się nie inwestować, np. kurtka albo buty zimowe, uniwersalny polar czy sweter, klasyczne dżinsy

Pochłonęło mnie życie,
    pozostaję do odwołania.

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamabasi Zobacz posta
    Najdroższa chustą jaką widziałam były limitowane czerwone pawie (utkane na 35 lat didymosa) na ebay za ponad 6000 euro, nie wiem czy poszły, ale aukcja tu na forum spowodowała drżenie wielu serc...
    one były wystawione najpierw za 6000 euro, potem za 4 tys. chyba, potem za 2 tys, a na koniec pojawiły się na aukcji i poszły za trochę ponad 600 euro
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka Awatar Bonita
    Miejscowość
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    one były wystawione najpierw za 6000 euro, potem za 4 tys. chyba, potem za 2 tys, a na koniec pojawiły się na aukcji i poszły za trochę ponad 600 euro
    pffffff to tego nie wiedziałam
    Basia 29/08/2009 Jacuś 15/08/2012

Bycie położną grozi tym, że pęknie ci serce, ale to nic złego,
    ponieważ wydostanie się w ten sposób mnóstwo miłości.
    Staniesz się dzięki temu lepszą położną. [Stephen, mąż Iny May Gaskin]

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MartaS Zobacz posta
    To się nazywa promocja .

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Łoooo matko!!! Nasz samochód był tańszy niż niejedna chusta

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

A to taka niby zwykła szmatka była:

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amst Zobacz posta
    A to taka niby zwykła szmatka była:
    ależ one ładne ten szlaczek na dole mi się tylko nie podoba
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

No fakt ładna "szmatka" ale nie dałabym tyle

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Ciekawa jestem jaka chusta teraz jest najdroższa.

Chustoholiczka Awatar amst
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Serio pytasz?
    Teraz trzeba wziąć pod uwagę czy pieniądze poszły w prywatne ręce czy nie. Widziałam zawrotną cenę za chustę, z której zysk poszedł w części na cele charytatywne.
    Tu można popatrzeć i pochrupac popcorn:
    http://hyenacart.com/stores/Spots_co...&submit=Search

A serio serio - wyżej chyba nie było nigdy:
    http://hyenacart.com/SpotsCorner/st/...dwoven-wrap-up

ale to za pas 24m do pocięcia....i tak relatywnie duzo...250$/m...

Chustopróchno Awatar Andzia
    Miejscowość
    Walia/ UK

Domyślnie

Całkiem poważnie pytam. Chusty tu przedstawione nie mają już takich zawrotnych cen więc byłam ciekawa co teraz jest naj.
    Ta ostatnia chusta to ładna nawet ale cena cudna.

Uprawnienia umieszczania postów