Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: karmienie w chuscie

Chustofanka
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie karmienie w chuscie

Poradzcie, prosze, jakiego wiazania uzyc do karmienia w chuscie. Potrzebuje czegos co sie szybko wiaze, zeby mlodej nie irytowac dlugim wiazaniem (a wprawy nie mam zadnej). Mloda je mi godzinami, a ja potrzebuje obu rak wolnych-prace magisterska musze pisac! Jakie wiazanie mozna zastosowac na szybko, zeby mlodej nie uszkodzic i zeby bylo mi wygodnie siedziec przed komputerem?

Chusteryczka Awatar kobra
    Miejscowość
    Chicago

Domyślnie Re: karmienie w chuscie

ja nosilam i karmilam w 2X, do karmienia wystarczy poluzowac chuste
    Nothing you become will disappoint me;
    I have no preconception that I'd like to see you be or do.
    I have no desire to foresee you, only to discover you.
    You cannot disappoint me.

Aska - mama Kajetana (19.10.2007)

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

ja bym sprobowala zawiazac po prostu kolyske przez ramie (albo chuste kolkowa) - i tak zamierzasz siedziec, wiec Ci zwisajacy ogon nie bedzie kolidowal z niczym.
    dziecko ukladasz tak jak do karmienia, bokiem do siebie.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustofanka
    Miejscowość
    Londyn

Z taka kolyska mam problem, chyba natury dociaganiowej, bo nie umiem sprawic, zeby glowa dziecka byla na wysokosci piersi-jak pociagne, to wszystko mi idzie w gore i sciesnia sie, nie tylko sama glowa i musze ja podtrzymywac. Gdzie znajde jasna instrukcje do kolyski?

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

na Chustomani jest:
    http://www.chustomania.pl/online/chusto ... jak_wiazac

ale moze sprobuj najpierw ulozyc dziecko w takiej pozycji w jakiej chcesz a potem rozciagnij na nim chuste?

mozna tez z wezlem przesuwnym sprobowac - wezel ma byc w tym miejscu co kolka w chuscie kolkowej (mnie jwiecej na wysokosci obojczyka) i wtedy regulujesz przeciagajac material.

jesli wezel zwykly maszna plecach to mozesz wywinac chuste na ramieniu, zeby sciagnac te krawedzie przy glowce.
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

yena
    Guest

Popełniłam takie samego posta, jak zaczynałam moją przygodę z chustowaniem. Kupiłam kółkową, ale nigdy mi się wniej nie udało karmić. Chyba dopiero na siedząco, jak Tosia była większa i zgłodniała w trakcie jakiegoś wyjścia.
    W wiązanej zresztą nie wychodziło mi tym bardziej. Moim zdaniem, to nie jest łatwa sztuka.

Chustofanka
    Miejscowość
    Londyn

Wlasnie z chustomanii przepis na kolyske uzylam i jakos mi nie idzie. Yena, mozesz mi podac linka do tematu, w ktorym pytasz o karmienie? Jakos to forum malo uporzadkowane, po kilka tematow o tym samym, kazdy pod bardziej enigmatycznym tytulem. Jak szukalam zdjec jakiejs chusty to znalazlam dopiero pod czyms w stylu 'mam, nareszcie przyszla'-upraszam o bardziej informatywne tytuly.

Gdzie znajde instrukcje do takich kolysek jak na stronie nati? Lub innych bardziej wyjsciowych?

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

do karmienia najlepiej nam sie sprawdzała kołyska z dwa x - po prostu wkładałam Franka o tej wewnętrznej poły - nawet jako 8mio miesieczniaka go tak karmiłam

karmienie w opuszczonym podwójnym x tez sie sprawdzało - ale juz gdy franek był większy, i umiał ssać będąc w pionie.

yena
    Guest

OT: Cudnie wyglądasz, Aga. Piękne zdjęcie

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Cytat Zamieszczone przez yoarashi
    Jak szukalam zdjec jakiejs chusty to znalazlam dopiero pod czyms w stylu 'mam, nareszcie przyszla'-upraszam o bardziej informatywne tytuly.
    zapomnij
    to forum roztrzepanych mamusiek na doskoku do kompa, a nie ułozonych prawników
    Jak szukasz zdjec jakiejs chusty to lepiej zgoogluj sobie w grafice

A karmic w kieszonce próbowalas?
    http://www.wearyourbaby.com/documents/H ... eeding.pdf

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

ja karmię w kieszonce.. chwilę potem zreszta Hanka usypia.. i niestety nauczyłam ją klepania po pupie w trakcie jak ona je..
    Ale wiążę normalnie.. tylko rozmiar takie duuże D mi się zrobił w ciązy i wyciągam pierś do góry.. a mała lekko przekrzywia głowę.. i do dzieła.. tylko jak usnie ją odkładam, bo po takim karmieniu jakbym chciała nosić to podociągać trzebaby było..
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Uprawnienia umieszczania postów