Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Prababcia nosicielka

Chustofanka Awatar mastica
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Prababcia nosicielka

Było już o mężach, babciach i dziadkach. A ja chcę się pochwalić moją babcią, czyli prababcią Zosi. Wczoraj byłyśmy razem na działce, Zośka w mejtaju. Babcia była zafascynowana miętkiem. Ze znawstwem stwierdziła"fajne masz toto bo wiesz, wózkiem nie wszędzie wjedziesz, a w chuście z przodu to jednak ciężko. Po czym jak się rozgadała, to okazało się, że sześcioro młodszego rodzeństwa babcia wybawiła w chuście. Taką fajną mam babcię
    Duży Synek 1995
    Mała Córeczka 2009

Chustofanka Awatar koza71
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

W sumie nie dziwie się że babcia powiedziała że w chuscie cięzko- na pewno inna chusta, inaczej wiązana i nie trzymajaca dziecia ciasno przy ciele.
    I tak się ciepło na sercu robi jak czytam takie historie
    Moja babcia jak zobaczyła nas zamotane to powiedziała "oooo jak za dawnych lat"
    Koza- mamut Hankoka i Idki Dzidki

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

dla babci!

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

suuuper

Moja babcia niestety nie doczekała moich dzieci, ale doczekał dzidek i jak zobaczył mnie noszącą w chuście powiedział - " O... tak nasza matka nosiła dzieci" . Nie wiem czy miał na mysli swoją matkę, czy moją babcię - bo on często na babcię matka mówił.
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

prababcia nie miala wyjscia i dlatego nosila.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

i miała absolutną rację, że z przodu ciężko - ja swoje już praktycznie tylko z tyłu noszę, bo inaczej nie widzę, gdzie idę (w sensie: nóg nie widzę) - a i herbaty też wrzątkiem nie zaleję z większym dzieciem z przodu.
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustomanka Awatar martajotka
    Miejscowość
    podpoznańska Szreniawa

Domyślnie

ja się tez ostatnio przez przypadek dowiedziałam, że moja babcia nosiła swoje dzieci w chuście. Nei moją mamę, ale jej młodsze rodzeństwo. Z tego co usłyszałam to było coś w rodzaju kangi, w czym wrzucała dzieci na plecy .
    Marta, mama świetnych dzieciaków: Igora i Ani

W Poznaniu też nosimy!

Nasz wytapetowany świat

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Brawa dla prababci
    Ale to, że nasze babcie nosiły to dla mnie nie nowość, mój teściu(73l.) opowiada j(ak rodzina zjedzie i dziwi sie ze ja w chuscie), że jak był mały to właśnie tak kobiety nosiły dzieci

Uprawnienia umieszczania postów