Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Prababcia nosicielka

Mieszany widok

Chustofanka Awatar mastica
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Prababcia nosicielka

Było już o mężach, babciach i dziadkach. A ja chcę się pochwalić moją babcią, czyli prababcią Zosi. Wczoraj byłyśmy razem na działce, Zośka w mejtaju. Babcia była zafascynowana miętkiem. Ze znawstwem stwierdziła"fajne masz toto bo wiesz, wózkiem nie wszędzie wjedziesz, a w chuście z przodu to jednak ciężko. Po czym jak się rozgadała, to okazało się, że sześcioro młodszego rodzeństwa babcia wybawiła w chuście. Taką fajną mam babcię
    Duży Synek 1995
    Mała Córeczka 2009

Chustofanka Awatar koza71
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

W sumie nie dziwie się że babcia powiedziała że w chuscie cięzko- na pewno inna chusta, inaczej wiązana i nie trzymajaca dziecia ciasno przy ciele.
    I tak się ciepło na sercu robi jak czytam takie historie
    Moja babcia jak zobaczyła nas zamotane to powiedziała "oooo jak za dawnych lat"
    Koza- mamut Hankoka i Idki Dzidki

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

dla babci!

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

suuuper

Moja babcia niestety nie doczekała moich dzieci, ale doczekał dzidek i jak zobaczył mnie noszącą w chuście powiedział - " O... tak nasza matka nosiła dzieci" . Nie wiem czy miał na mysli swoją matkę, czy moją babcię - bo on często na babcię matka mówił.
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoguru Awatar grimma
    Miejscowość
    joli bord - warszawa

Domyślnie

prababcia nie miala wyjscia i dlatego nosila.
    "za każdym razem, kiedy sprawiasz przykrość swojemu dziecku, powinieneś wrzucić do skarbonki dolara na jego przyszłą terapię"

Chustomanka Awatar Luthien
    Miejscowość
    Kraków/Wrocław

Domyślnie

i miała absolutną rację, że z przodu ciężko - ja swoje już praktycznie tylko z tyłu noszę, bo inaczej nie widzę, gdzie idę (w sensie: nóg nie widzę) - a i herbaty też wrzątkiem nie zaleję z większym dzieciem z przodu.
    Julia - 25.03.2008 i Kubuś - 02.11.2009
    "Tak, zorganizowane życie jest najlepsze dla dzieci. Szczególnie, jeśli mogą je sobie organizować same" - Pippi Langstrumpf

Chustomanka Awatar martajotka
    Miejscowość
    podpoznańska Szreniawa

Domyślnie

ja się tez ostatnio przez przypadek dowiedziałam, że moja babcia nosiła swoje dzieci w chuście. Nei moją mamę, ale jej młodsze rodzeństwo. Z tego co usłyszałam to było coś w rodzaju kangi, w czym wrzucała dzieci na plecy .
    Marta, mama świetnych dzieciaków: Igora i Ani

W Poznaniu też nosimy!

Nasz wytapetowany świat

Uprawnienia umieszczania postów