ja Wam powiem,że mi i przed praniem i po mota się moosa dobrze,jedyne co mi przeszkadza,a jest już ciut miękkawy,to jego szorstkość.
ale mając w pamięci pawie,myślę,że ta szorstkość podniesie jakość wiązań![]()
ja Wam powiem,że mi i przed praniem i po mota się moosa dobrze,jedyne co mi przeszkadza,a jest już ciut miękkawy,to jego szorstkość.
ale mając w pamięci pawie,myślę,że ta szorstkość podniesie jakość wiązań![]()
dla mnie azur najładniejszy z całej trójki ostatnich 50% lnów didka
Ala i Hania 2009, Ewa 2012
No więc sytuacja z tą chustą ma się następująco:
kupiłam ją jakoś tak tylko tak z ciekawości. Jak przywiozłam do domu, dotknęłam, doszłam do wniosku - co za słomianą makatkę utkał didek ! sztywna, szorstka, no makabra jakaś. pierwsza próba zawiązania plecaka prostego zakończyła się niepowodzeniem. No więc azur poszedł na stragan. Wniosek mój był taki: didek utkał jakąś totalną masakrę, która się do noszenia nie nadaje. Ale chusta wisi na straganie i nikt jej nie chce, zresztą wisi nie jako jedyna z serii 55% lnów. I ja wiem dlaczego - bo zawiązać to graniczy z cudem. Dziś zrobiłam podejście drugie - zawiązałam podwójnego X i prosty plecak zakończony tybetańsko. Oczywiście dociągnąć poprawnie się nie dało, ale dziecko jak przymurowane. Nie ma szansy żeby cokolwiek się wrzynało w ramiona. Jeśli tylko uda się tą szmatkę złamać to będzie to najlepiej nosząca chusta w historii. Faktycznie nadaje się ona tylko dla ambitnych - bo trzeba nad nią popracować. Ja chyba popracuję, bo po pierwsze i tak jej nikt nie chce, a po drugie, po dwóch godzinach noszenia i braku bólu na ramionach w niepoprawnie dociągniętym wiązaniu - zwracam didkowi honor.
aha - niestety gniecie się jak len, ale może po złamaniu będzie lepiej![]()
Ostatnio edytowane przez MartaS ; 05-10-2010 o 16:27
Dobrze prawisz Marta![]()
Mati - 19 kwietnia 2005
Lilianka - 04 stycznia 2009
www.MamaZen.pl - CHUSTY: Miluli, Natibaby, Hoppediz, LennyLamb. PIELUSZKI: bumGenius, Flip, Close, Bambino Mio, LennyLamb, Happy Flute.
Sklep stacjonarny, wypożyczalnia chust i nosideł, warsztaty i konsultacje chustowe: MamaZen, Gdańsk-Przymorze Centrum Horyzont, ul. Obrońców Wybrzeża 23 box 13
Doradca Noszenia ClauWi®
aha zapomniałam dodać, że on jest na tyle szorstki, że bałam się co by mi innych chust nie pozaciągał leżąc obok![]()
Marta świetnie to oceniłaś...nosi jak cholera to fakt ale trzeba mieć cierpliwości wór i dziecko współpracujace w łamaniu
mysle że po złamaniu bedzie super
..ale misie bardziej moss podoba![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )