Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Która z Was używała wielorazówek zaraz po porodzie?

Mieszany widok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    wolne chusty

Domyślnie Która z Was używała wielorazówek zaraz po porodzie?

Czy jest tu ktoś kto z zapasem wielorazówek pojechał na porodówkę? Jakie są Wasze doświadczenia? Co Wam się sprawdziło?
    Czy to nie był za duży stres w sensie, że z jednej strony zmęczenie po porodzie, z drugiej trzeba częściej wkładki wymieniać, że nie bardzo było gdzie wypłukiwać i suszyć?
    Jak sobie technicznie z tym radziłyście?
    Używałyscie papierków? czy oddawałyście mężowi zapas wkładek na koniec dnia, żeby wyprał w domu?

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Niestety nie. Za drugim podejściem na pewno tak
    Odpowiem od razu na przedostatnie pytanie- papierki przy maluchu i mlecznych kupkach są zbyteczne, tzn nic nie dają.
    Resztę odpowie np Ala
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

ja nie dalam rady pempek mi się gotował a nie mogłam tak wywinąć pieluszki żeby nie zakrywała.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

ja tak sobie myślę, że na początku jest tyle innych rzeczy do ogarnięcia, że można nie mieć glowy do wstawiania prania
    ale doświadczenia nie mam, bo my później zaczęliśmy... wcześniej o takich cudach - jak pieluszki wielorazowe nam się nawet nie śniło

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja nastawiłam się, że na poporodówce będziemy używać jedno i miałam ze sobą jedną paczkę. Bałam się tego samego - że nie ogarnę wszystkiego, że nie będę miała siły itd. Ale gdybym się uparła, to mąż przywiózłby mi torbę z wielo, już o tym myślałam, po czym okazało się, że wypuszczają mnie do domu Za to w domu od razu wskoczyliśmy w wielo.
    I faktycznie, papierki na mleczne kupki nic nie dają. Ale mleczne kupki to pikuś w porównaniu ze smółką.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Uprawnienia umieszczania postów