Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Polar jest be :(

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie Polar jest be :(

Myślałam, że upał, że za mało przebieram, że coś. A okazuje się, że źle działają wkłady polarkowe i dziś młoda czerwoną pupę po świeżutko zakupionej Itti Bitti (ta wkładka na wierzchu 100% poliester).

Czy jest szansa, że przejdzie?

Pomóżcie mi z "listą" pieluch zakazanych i polecanych, bo ja nadal troszkę raczkująca w temacie wielo (2 i pół tygodnia dopiero). W domu spokojnie nam tetra starcza, na mniejsze wyjścia prefoldy Bambino Mio i otulacz. Ale jakie kieszonki - czy jest w ogóle sens, bo jak one będą jakimś bambusem wykończone, to dłuuugo schnąć będą? Jakie AIO, SIO

Na pewno ok jest Close Parent. Powoli kompletuję pieluszki no i nie chcę kupić czegoś z polarkiem póki co.
    A i bardziej interesują mnie rozmiarówki, bo jednak w onesizach dużo materiału wokół niedużej Lauro-pupki

IB chyba wypruję ten wierzch, lub będę lewą stroną kłaść, nie wiem - bo ta pielucha jest śliczna. Delikane gumeczki przy nóżkach, mięciutki pul. Cudo.
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

to moze kladz kawałki flanelki albo tetry jesli na poliester zle reaguje,wieksosc pieluch chyba ma poliester na wierzchu wkladki .........
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Ech, na to nie wpadłam
    W sumie kupiłam wkładek, bo w tetrze wydawało mi się, że niefajnie, bo mokrawo. A tu proszę - lepiej jak mokro niż jak polarek.

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

w ib mozesz wpiac na góre wkład bambusowy i nie bedzie polaru przy pupie
    yetta szyje co prawda one sizy ale bardzo zgrabne - tez nie cierpie dużych pup i od środka mozna zazyczyć sobie frote bambusową, welur bambusowy, welur bawelniany. sporo ma wynalazków z naturalnych tkanin wszyscy sobie chwalą
    ja tez bardzo często uzywam flipa z wkładami naturalnymi- prefold flip- baaardzo chłonny, tetra bambusowa, bambino mio, jak potrzebuje większą chłonnosć to wepcham jeszcze pod spód wkładke mikrofibrową czy co tam mam pod ręka
    ostatnio polubiłam tez formowanki z naturalnych tkanin i na to wełenka
    a my tez z tych wrażliwych pup

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

A ja odpowiem przewrotnie - jest szansa, ze przejdzie za jakiś czas. Choc ja zaczynałam wielo dośc późno (8-9 miesięcy) to tak na początku było, ale w naszym wypadku i tak wielo okazaly sie wybawieniem w dłuzszej perspektywie
    może spróbujesz za kilka miesięcy i kieszonki z polarem nie bedą juz be
    no i warto też pamiętac, ze wysokie temperatury nie współpracuja na dupci z pulem i polarem
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

blabla, a jakie formowanki polecasz? Bo do nich dopiero się przymierzam.
    espejo, mam nadzieję. Bo w sumie szkoda rezygnować z takich ślicznych pieluszek.

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Przecież nie musisz wpinać tego wkładu z welurkiem do IB i zostawić samą wkładkę składaną.
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Niby nie, ale nie podoba mi się, że ma wtedy krawędź prz pupce Składałabym tak żeby były w środku. Ale w sumie mogę i nie będę przypinać.

Chusteryczka Awatar Mika
    Miejscowość
    Wa-wa Jelonki

Domyślnie

ja może nieśmiało zaproponuję otulacz wełniany i do tego w zależności od formy albo wkłady np flanelowe/tetrowe albo formowanka

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Zwłaszcza, że mam autumnfaerie blisko Nawet myślałam o tym, ale na początku odpuściłam bo PUL jednak tańszy a nie byłam pewna czy w ogóle mi się spodoba. Mam tylko nadzieję, że na wełnę nie będzie uczulona.

A jeszcze, czy formowanki Kushies baby mają coś polarowego, czy tylko bawełna?

Guest
    Guest

Domyślnie

Sheana ostatnio dziewczyny pisały o pieluszkach franciszki tam jest duży wybór materiałów i są tanie ( wątek w recenzjach)
    z aio i w miarę szybko schcnących ( podobnie jak IB wkładki ) są aio easy fit tot botsa - bardzo sobie chwale ale te bambusowe nie z mikrofibry
    co do rozmiarówki to jeszcze z miesiąc i potem śmiało możesz zamaiwać one size ( szybko rosną smyki) u yetty z welurem bawełnianym czy frottą bawełnianą; tylko jedno trzeba przyznać tym materiałom - łatwo łapią plamy więc trzeba się przygotować na szybkie usuwanie grubszych spraw.

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Dzięki Baryłko, o Yetto onesizach myślę przyszłościwo
    A na razie czekan na dostawę od franciszki z frotą.
    W sumie wczoraj stwierdzilam, że właściwie to chyba dobrze dla portfela z tym polarem...nadal kuszą różne pielusie, ale póki co wiadomo, że nie kupię. Pozytywne strony alergii. Ha!

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Sheana dzięki za temat ja jakaś niedomyślna jestem strasznie Przeszliśmy na wielo jakieś 1,5 miesiąca temu i od tego czasu walczymy z jakimiś podrażnieniami, co zaleczymy to od nowa się czerwień pojawia.

Najpierw nosiliśmy kieszonki, potem przeszliśmy na tetrę i wełnę, ale żeby małemu przyjemniej było to mu zakładałam polarową wkładkę, bo to i sucho i trochę dalej od moczu... ale nic nie pomagało, nie wpadłam na to, że to chodzi o polar odkąd wywaliłam wkładki polarowe wydaje się, że jest lepiej, jeszcze nie jest całkiem ładnie, ale już niedużo brakuje Wełna+tetra to chyba będzie mój ulubiony zestaw

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Ja też nie od razu skumałam, podejrzewałam upały. Potem zwątpiłam, bo w jednorazówkach pupę miała spoko. A ja na poczatku samą tetrą i kupiłam później polar wkładki, żeby jej miło było. No i jak IB przyszła, było chłodno to ostatecznie pokojarzyłam, że w samej tetrze ok było, z wkładką nie, i w CLose Parents ok było.
    Ale dobrze, że napisałam, może więcej takich nielubiących polaru.
    Ale liczę, że espejo ma rację i przejdzie

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

A co zakładacie na noc? bo my ostatnio jednorazówki boję się zaryzykować i założyć coś bez opcji "sucha pupa" i wystawić skórę na bezpośredni kontakt z moczem przez parę godzin... oboje jesteśmy z tych lubiących spać w nocy, więc raczej przebieranie nocne u nas nie wchodzi w grę :/

Chustonówka Awatar margonik
    Miejscowość
    Warszawa, Ursynów

Domyślnie

Spróbuj Econapi Swedelbees z Pieluszkarni. Ma welur bawełniany przy pupie, a w środku wkład bambusowo-bawełniany. Wkład rozkłada się na cienką długą wstęgę, dzięki czemu nie schnie tak długo, jak inne bambusy. Sama kieszonka schnie dłużej niż polarkowe, ale nie tragicznie. Wydaje mi się, że to jedna z najchłodniejszych/najbardziej przewiewnych kieszonek. Jedynym jej minusem jest chyba cena.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sharkah Zobacz posta
    A co zakładacie na noc? bo my ostatnio jednorazówki boję się zaryzykować i założyć coś bez opcji "sucha pupa" i wystawić skórę na bezpośredni kontakt z moczem przez parę godzin... oboje jesteśmy z tych lubiących spać w nocy, więc raczej przebieranie nocne u nas nie wchodzi w grę :/
    Ja małemu zakładam Flexi Tot na noc, a ponieważ miał mokro przy pupie (wcale mu to nie przeszkadzało) to założyłam raz wkładkę z mikropolaru i... rano pupa czerwona :/ więc zrezygnowałam, śpi smacznie do rana (od karmienia ok 23). Dodam, że przy innych pieluchach, które nie były tak chłonne budził się gdy były przepełnione, mimo iż jeszcze nic nie przeciekło.

Domyślnie

no łączę się z Wami w bólu bo u nas też chodzi o polar
    zawsze się dziwiłam dlaczego po nocy pupa brzydka, a zakładałam wkłady od flipa, jak na nockę był bambus TotBots było super choć strasznie mokro przy pupie ale to małej nie przeszkadza

Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Oj, jednak całkiem sporo nas.
    Testowałam jako suchą pupę coolmaxa i się chyba sprawdza. Był suchy, tetra mokra. Po dwóch praniach. Cool stąd: http://www.franiszki.pl
    Ale też wczoraj robiłam znów test polaru i było ok. Albo przeszło, albo jednak polar i ciepło be. Założę dziś IB. Zobaczymy. Byłoby fajnie, bo mam kilka fajnych rzeczy na bazarku wypatrzonych,a to polarkowe.

Chustomanka Awatar Suzi
    Miejscowość
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

U synka po polarze (choć nie zawsze) drobne czerwone krostki na siusiaku... Muszę poobserwować, może to jakiś rodzaj polaru? Bo po około 6h w Fuzzi Bunz w nocy krostek nie było a po drzemce w minkee z allegro tak.
    Synek na mokro w gatkach też nie reaguje, po całej nocy w bambusowej BB cała pupa mokra ale ładna, brak zaczerwień a buźka roześmiana

Uprawnienia umieszczania postów