łojezu to ja też poproszę za martu![]()
łojezu to ja też poproszę za martu![]()
Na prośbę jednej z forumek wrzucam opisy i zdjęcia róznych rodzajów ramienia w kółkowej:
Ramię płaskie - nie ma żadnych zakładek, to jest chusta zszyta na szerokość. Z jednej strony jest możliwość regulacji szerokości ramienia, ale w rzeczywistości to ramię jest wg. mnie najszersze.
![]()
Ramię SBP - harmonijka. Dzięki niej chusta łatwiej sie układa na plecach. Dość szerokie. Bardzo chwalone i w sumie ja tez je lubię, ładnie się na ramieniu układa.
![]()
Zakładkowe - tu może być kilka rodzajów zakładek. Wg mnie najwęższe. Czyli jest większa swoboda ruchu ręką. Ale też cały ciężar rozkłada się na szczycie ramienia - jednak w sbp jest troche szerzej rozłożony.
![]()
Ramię wypełniane - z miękką poduszeczką. A'la Maya Wrap
![]()
Może komuś to zestawienie pomoże![]()
dzięki myrra- mi pomogło
mam zamiar zrobić sobie kółkową-a raczej zlecić komuś uszycie bo ja dwie lewe ręce mami właśnie myślałam nad ramionami...
"Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)
Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)
mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com
mam przegląd przez ramię zakładkowe, SBP i płaskie. I najwygodniej nosi mi się z płaskim - zdecydowanie! Zakładkowe tez jest nienajgorsze, tyle że musiałam nieraz kilka razy poprawiać ułożenie - nie zawsze udało się tak ułożyć, ze po dociągnięciu chusty było wygodnie. Najgorzej nosi mi się z ramieniem SBP - a to chyba dlatego że mam wąskie ramiona i chusta wrzynała mi się w szyję i całkowicie unieruchamiała rękę. Ramię płaskie owszem układa się szeroko na ramieniu ale jeśli potrzebuję mogę podciągnąć chustę wyżej, co umożliwia mi poruszanie ręką, a nie powoduje wrzynanie sie chusty w szyję![]()
moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009
nati jakie ma ramię? Nie jestem z stanie go okreslić po zdjęciach Myrry. Hm...
Chyba zakładkowe jak to indio.. Dobrze myślę?
A jakie ramie ma babylonia? Dobrze widze, ze plaskie? To na zdjeciach to strawberry?
Edit: Czy babylonia jest oburamienna...?
Ostatnio edytowane przez Alix ; 07-04-2010 o 22:43
Myrra Kochana, czy można u Ciebie nadal zamawiać uszycie chusty kółkowej? Bardzo bym taką chciała.. poproszę o odpowiedź. z góry ogromne dzięki![]()
a jamaica dolcino to jaki rodzaj ramienia?bo ugrzezlam:/
Miał ktoś Girasola kółkowego? Bo chciałam kupić i nie wiem, czy warto. Dodam, że to ma być moja pierwsza chusta kółkowa. Mam na oku jedną jest chyba od nowości kółkowa, rozumiem, że w takim wypadku rozmiar kółek jest optymalnie dobrany do chusty i nie trzeba się zastanawiać nad ich wielkością. Może głupie te pytania, ale ja zielona jestem w temacie kółkowej.