Pokaż wyniki od 1 do 20 z 52

Wątek: kolejna szyje samoróbki...?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

i to z Poznania....
    matko...

coś może przedsięwezmę w tej sprawie.
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

I podaje linka do chustomanii, to się w głowie nie mieści!
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

a gdzie to jest tkane(w sensie z prawdziwego zdarzenia) przepraszam bardzo bo ja tam widzę zwykłą bawełnę..bluzki mam lepszej jakości

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

a ja się tak zastawiam..skor o zabierają się te dziewczyny za szycie tych chust"na każdą kieszeń" to czy one w ogóle mają jakieś pojęcie o tym wiązaniu w sensie czy wczęnsiej używały chust,typu hopp,nati,didki i cała reszta? czy tak po prostu podłapały temat i szyją bo coś z tego będzie?

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

sama nie wiem... myślę, że tematu liznęły, zauważyły, że chusty robią się coraz bardziej popularne, a że firmówki kosztują ile kosztują, to proponują tańszą wersję. Swoją drogą, uważam, że świadomie sprzedają byle co, nie po to, żeby zachęcić do noszenia (nosiłam w samoróbce i wiem coś na temat komfortu), ale żeby zarobić
    2 + 7 (2005-2018)

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

no to zadziałałam zobaczymy, z jakim skutkiem
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

tzn?
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karusek Zobacz posta
    sama nie wiem... myślę, że tematu liznęły, zauważyły, że chusty robią się coraz bardziej popularne, a że firmówki kosztują ile kosztują, to proponują tańszą wersję. Swoją drogą, uważam, że świadomie sprzedają byle co, nie po to, żeby zachęcić do noszenia (nosiłam w samoróbce i wiem coś na temat komfortu), ale żeby zarobić
    fakt. miałam okazję motać kilka dziewczyn w samoróbkach - one serio chciały nosić swoje dzieci, ale zbyt dużo o chustach nie wiedziały. kupiły na allegro bawełnę opisaną jako chusta tkana i zakłopotane tłumaczyły mi, że ten, kto im te samoróbki sprzedał, zapewniał, że to skośnokrzyżowo tkana chusta. jak dotknęły storcza i girasola, powiedziały, że już rozumieją, czemu tych swoich chust nie mogą dobrze zawiązać.

Chustoguru Awatar mmadzik
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gloting Zobacz posta
    fakt. miałam okazję motać kilka dziewczyn w samoróbkach - one serio chciały nosić swoje dzieci, ale zbyt dużo o chustach nie wiedziały. kupiły na allegro bawełnę opisaną jako chusta tkana i zakłopotane tłumaczyły mi, że ten, kto im te samoróbki sprzedał, zapewniał, że to skośnokrzyżowo tkana chusta. jak dotknęły storcza i girasola, powiedziały, że już rozumieją, czemu tych swoich chust nie mogą dobrze zawiązać.
    Bardzo przykre jest to, że na dobru dzieci też ludzie chcą zarabiać - byle zarabiać...

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gloting Zobacz posta
    coś o tym wiem, też się skusiłam początkowo na samoróbkę, ale po dotknięciu firmówki od razu wiedziałam jaka jest różnica. Z drugiej strony, że jak się człowiek dopiero zaczyna w temacie rozeznawać to szuka czegoś tańszego i myśli, że trafił na okazję. A to niestety nie okazja a zwykła ściema.

Uprawnienia umieszczania postów