Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 52 z 52

Wątek: kolejna szyje samoróbki...?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meta Zobacz posta
    No tak, bo na szybko pisałam i nie do końca sprecyzowałam. Głownie chodzi mi o to, że (niezależnie od splotu) ktoś zachwala materiał nie nadający się na chustę jako nie tylko ładny, ale jeszcze do tego super dociągający się i w ogóle - nieważne, czy użył określenia "tkana" czy "skośnokrzyżowa"
    (czy ja w ogóle z sensem piszę? bo mi myślenie coś idzie skokami dziś)
    A to tak, widać że się nie nadaje po tym fałdzie
    Meta, a ty masz prawo myśleć skokowo w Twoim stanie

Gajgo, juz pisałam, że bym nie zamotała. Chodziło mi o to, żeby kobity tak całkiem nie odsądzać od czci i wiary, tylko troszeczkę
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chusteryczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t_a_s Zobacz posta
    Poza tym używane pasiaki Nati na allegro wcale nie są w wygórowanej cenie, ale widać panuje przekonanie, że nowe = lepsze, w sensie chodzi mi o chusty.
    Ale też się często zastanawiałam czemu ludzie zaczynają coś, na czym się nie znają, ja zanim kupiłam chustę poszukałam w Internecie opinii itp.

Myślę, że większość z tych rodziców jednak umie się nim posługiwać.
    Ludzie zaczynają coś czego nie znaja właśnie po to, żeby poznać.
    Nowe zazwyczaj JEST lepsze od uzywanego, chust się nie zawsze tyczy
    chusty SA drogie.
    Ja też szukałąm opini w necie, ale po pierwszym wejsciu na forum uciekłąm, bo tu jakieś nawiedzone siedza
    Sama się prawie zdecydowłam na samoróbke z allegro, na szczescie zmieniłam zdanie i kupiłam "Firmówkę"

Chustomanka Awatar Szczuru
    Miejscowość
    stolyca ;)

Domyślnie

a moja pierwsza używana była,za grosze ją dorwałam na allegro w stanie świetnym..
    a do tanich samoróbek miałam od początku wątpliwości,bo jak coś jest za tanie to też nie za bardzo mnie przekonuje.

Chusteryczka Awatar Madzia :)
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja zaczynając przygodę z chustą, wiedziałam że szukam używanej bo jest już "miękka" i łatwiej się w nią mota na początku - informacje znalazłam oczywiście w necie.
    Nie wiedziałm czy nam to podpasuje ale wiedziałam że lepiej kupić firmówkę używaną niż samoróbkę - bo będę nosiła w niej swoje maleństwo.
    Kasa- fakt wydałam więcej niż na samoróbkę ale mam pewność, że jest dla malucha bezpieczna

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

się wetnę, bo to może ja narobiłam z tą skośnokrzyżową - to doprecyzuję. nie pisałam o TEJ podlinkowanej aukcji. spotkałam dziewczynę, która kupiła samoróbkę na all, bo kasy nie miała, a nosić chciała. samoróbka była na aukcji opisana jako chusta tkana, a laska z korespondencji ze sprzedającą się dowiedziała, że to chusta bawełniana tkana skośnokrzyżowo. uwierzyła i kupiła. i nie wiedziała, czemu jej się ta chusta tak fatalnie wiąże, czemu nie trzyma. przyszła, żeby jej pokazać, jak zamotać, no to próbowałam mimo wszystko. pomyślałam, taka sztywna ta cholera, może trzeba ją wyprać, wyprasować. Okazało się, że dziewczyna prała kilka razy. A to naprawdę było gorsze od prześcieradła, bo prześcieradło da się jakoś kształtować. A ta chusta to decha była. no i o tym mowa.

Chustofanka Awatar klincus
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mama Ania Zobacz posta
    ja niestety sie nacielam na te paseczki.... ale potem kupilam nati i jest ok.

O to to... U mnie to samo

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gajgo Zobacz posta
    a moja pierwsza używana była,za grosze ją dorwałam na allegro w stanie świetnym..
    a do tanich samoróbek miałam od początku wątpliwości,bo jak coś jest za tanie to też nie za bardzo mnie przekonuje.
    Nie chodzi o podejrzliwość a o poszukiwanie źródła informacji.Wiele osób niestety uważa cenę za podstawowe kryterium- jedni drogie to dobre, drudzy za drogie- naciągactwo. A czasami poprostu wystarczy poczytać
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoholiczka

Domyślnie

a ja tam paseczki kupiłam świadomie i celowo - do dziś ich używam na przykład do przychodni, gdy wiem, że mi się po syfach wyszarga i nie żal mi jej wrzucić do pralki na gotowanie. BTW: wytrzymuje a jedwabiu bym na pewno nie zagotowała

Chustomanka Awatar czuppi
    Miejscowość
    Gdynia, obecnie Gdańsk

Domyślnie

ja mam GypsyMama kupiona tutaj na bazarku i nie jest to chusta skośno-krzyżowa z tego co wiem Elaroo też nie ,poprawcie mnie jeśli się mylę . W lato sprawdzała się świetnie, bo cieniutka, co prawda dla mniejszych dzieci i łatwiej mi się dociąga skośno, ale nie demonizowałabym tych samoróbek jeżeli nie jest napisane, że skośno-krzyżowa. Nawet tu na forum są podane awaryjne wiązania choćby w ręcznik Nie przesadzajcie z tym "fanatyzmem" Bez obrazy...
    Miłosz-11.05.2010

ulala.v
    Guest

Domyślnie

czuppi a macałaś kiedyś ten materiał, o którego wątek tyczy? zaręczam, że dużo łatwiej byłoby zamotać ręcznik niż toto

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

A ona tam nie ma zamotanego dziecka tylko chyba jakąś lalkę???!!! Może to chusta do noszenia zabawek

Chustoholiczka Awatar roneczka
    Miejscowość
    Morąg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gajgo Zobacz posta
    ale mój mąż mi właśnie powiedział,ze można zgłosić do allegro,że sprzedaje niebezpieczny produkt.
    Bardziej niebezpieczny niż wisidełka i torby na dzieci? Te rzekomo z atestami.

Pokarm jest w głowie a nie w cyckach

http://www.avast.com/pl-pl/get/3PZrfmgB

Uprawnienia umieszczania postów