Pokaż wyniki od 1 do 20 z 123

Wątek: Close Parent (nowe)

Mieszany widok

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

my uwielbiamy cp nowej generacji mamy wyszystkie 4 pieluszki we wzorki i kochamy za :małą ,zgrabną pupe, bardzo chłonne wkłady, zero przecieków, niezawodność, pięknie się układają przy nóżkach i generalnie dla nas same plusy

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja mam jedną taką pielusię i jest dużo fajniejsza od poprzedniej wersji, pul jest miękki i elastyczny, rzepy są kolorowe więc nie złapią tak koloru w praniu jak białe, ładnie sie dopasowuje i układa na pupie mogłyby być ciut bardziej chłonne wkłady mam bambusowe ale są dość cienkie

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

A ja mam wzorzystą pieluchę CP (turkusowe żółwie) i dokupiłam do niej wkład (niby że też Nowa Generacja) - i niestety napy z wkładu nie pasują do pieluchy.... inna średnica, nie da się wpiąć

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martulec Zobacz posta
    A ja mam wzorzystą pieluchę CP (turkusowe żółwie) i dokupiłam do niej wkład (niby że też Nowa Generacja) - i niestety napy z wkładu nie pasują do pieluchy.... inna średnica, nie da się wpiąć
    tak myślę, że może sklep się "pomylił" i wysłał np starą wersję ? bo ja kupowałam osobno w ekomaluchu taki jak podlinkowałaś i pasuje mi do żółtwi i sów i tej całej serii ...

Chustonoszka Awatar Podlasianka
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Martulec Zobacz posta
    Koniecznie sprawdź, czy te wkłady to na pewno do pop-iów są! Można się łatwo pomylić, bo są dwa rodzaje wkładów, jedne i drugie nowej generacji, tylko, że jedne z nich są do pieluszek z poprzedniej wersji (booster o ile mnie pamięć nie myli) i tam jest inny rozstaw nap.

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

napki w starej i nowej wersji różnią sie też rodzajem w tej starej wersji są inne jakby większe. Rozstaw też się różni.

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Podlasianka Zobacz posta
    Koniecznie sprawdź, czy te wkłady to na pewno do pop-iów są! Można się łatwo pomylić, bo są dwa rodzaje wkładów, jedne i drugie nowej generacji, tylko, że jedne z nich są do pieluszek z poprzedniej wersji (booster o ile mnie pamięć nie myli) i tam jest inny rozstaw nap.
    no właśnie napisałam do Ekomalucha żeby mi to sprawdzili. Bo nie ma jednoznacznej informacji na stronie

Chustomanka Awatar onka
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Bardzo fajne pieluszki. Trochę bajeranckie można powiedzieć, ale u nas się sprawdzają i to najważniejsze. Plusem dla mnie jest to, że są spore. Mam duże dziecko i wszystkie onesizy muszę już rozpinać na maksa na długość, a CP jeszcze ostatnie napki mam spięte. Chłoną dużo, znacznie więcej niż standardowe "chińskie" wkładki. Mam wrażenie, że nawet więcej niż wkładki mikrofibrowe fuzzy bunz, które dla mnie dotąd wygrywały. Muszę jeszcze spróbować wkładek minkee, bo na razie tylko bambus w użyciu.
    Kolejną przewagą nad kieszonkami jest to, że dziecko brudzi wkładki. Otulacz nawet przy kupie, jeśli nie oberwie, to może być dalej w użyciu z nową wkładką. Gumki przy wkładkach często łapią ładnie nieczystości.
    Minusem może być tylny panel na rzepy, jednak nie zauważyłam, żeby obcierał on mi dziecko. Przedni rzep też czasem styka się z brzuszkiem, ale też jakoś obtarć nie ma.

Podsumowując. Używamy pieluch od jakiś 2 tygodni i na razie poważnych wad nie odkryłam. Cena regularna pieluszki może powalić na kolana, ale jak się dobrze poszuka, to da radę kupić taniej nowe bądź używane

Chustofanka

Domyślnie

onka a próbowałaś wkładać do tego otulacza coś oprócz oryginalnych wkładek, np. prefold albo tetrę? Jestem ciekawa czy ten otulacz sprawdzi się również w formie z prefoldem... Zakup nowych wkładek to też spory wydatek a używane bardzo rzadko są w obiegu

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów