Pokaż wyniki od 1 do 20 z 123

Wątek: Close Parent (nowe)

Mieszany widok

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaUlki Zobacz posta
    Mam pytanie Od ilu kilo ta pieluszka realnie się nada? I czy maluszek nie ma wyżej pupy niż główki? Zastanawiam się nad kupnem do mojej wyprawki noworodkowej
    Dla noworodka nie bardzo.Jest duża i sztywna przez pas rzepa na brzuszku. Maluszkowi będzie znacznie ograniczać ruchy. Strasznie byłam nimi rozczarowana z tego powodu. Teraz kiedy Jasiek podrósł uważam, że są super. Gdyby jeszcze małpiszon mały nie rozpinał sobie rzepów

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A ja się nie przekonałam i... sprzedałam... Decyzję podjęłam po tym, jak Miłosz, po kilku dniach chodzenia w samych mięciutkich formowankach i kieszonkach szału dostał, gdy założyłam mu CP. Co się, biedak, namęczył, żeby to zdjąć!

Domyślnie

wczoraj rowniez doszlam do wniosku ze odstawiam cp na pozniej . zbyt ograniczaja ruchy i sa dosc sztywne przy brzuszku i plecach. zdecydowanie lepiej u nas sie sprawdzaja otulacze z roznego rodzaju wkladami i mikropolarkiem przy pupie.

Chusteryczka Awatar tintirinka
    Miejscowość
    Wiocha pod Warszawą

Domyślnie

Bardzo dziękuję za możliwość testowania

testujący: syn 9 miesięcy, prawie 11 kg

Na pierwszy rzut: pieluszka piękna, wykonana bardzo starannie, taka dopracowana w szczegółach. Gumeczki podwójne przy nóżkach - świetne. Kolorystyka - idealna. Kolor wkładów szary bardzo fajny, chociaż na początku myślałam że taki niedoprany Syn i na dzień i na noc miał ją na największym rozmiarze. Na dzień sprawdziła się super. Bardzo dobrze układa się na pupie, rzepy dobrze trzymają - chociaż również miałam wrażenie że pas z rzepami jest sztywny i wrzyna się małemu w brzuszek. Młody wyglądał w niej bardzo fajnie. Po przygotowaniu pieluszki na noc - z nocnym wkładem - myślałam, że nam się nie uda jej założyć!!! Udało się, ale było ciężko. Młody w nocy śpi na boku i tylko dlatego zostawiłam go w niej. Ogromna pielucha, niewygodna, pas bardzo sztywny i odstający- ufff... powinien wyróść z tego pulpeciarstwa, ale na razie to nie dla niego. Co prawda wytrzymała całą noc i nie przeciekła. Myślę, że jak Młody wyszczupleje to się sprawdzi. Wkładka nocna mi się nie podobała - taka poskręcana jakaś. Fajny pomysł z dopinaną wkładką. W ogóle podobało mi się dużo bajerów wizualnie, natomiast w użytkowaniu sprawdzają mi się najprostsze pieluszki. Tylni pasek na rzepy nieprzyjemny dla skóry i twarde rzepy. Nie podobała mi się też ta falbanka z tyłu pod którą chowają się wkładki. Jak dla mnie pieluszka piękna i zgrabna na dzień, aczkolwiek za droga. Czas schnięcia nawet ok, ale nie zależy mi na czasie i na to nie zwracam uwagi. Podoba mi się, że można prać w 60 stopniach. To by było dla mnie duże ułatwienie, bo teraz piorę osobno otulacze, kieszonki - w 40 stopniach, a wkłady i formowanki w 60. czyli zawsze dwa pojemniki na pranie i dwa osobne prania.
    Posdumowywując, gdybym miała kasy dużo kupiłabym na pewno, bo mozna jej używać na wiele sposobów. Jednak jak mam wybór mieć 20 np chinek za 600 zł albo 20 close in pop za 1500 to wybiorę tańsze. Może skusiłabym się na jedną lub dwie sztuki - tak żeby mieć i się z nich cieszyć
    W każdym razie dziękuję jeszcze raz za możliwość testowania

Chustomanka Awatar astro
    Miejscowość
    WrocłaW

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania!
    Pieluszka testowana 7,5 miesięcznym synu waga +/- 8 kg.

Plusy:
    - elegancki otulacz, piękna kolorystyka
    - pielucha bardzo chłonna, trzyma na murbeton przy dłuższych wyjściach
    - fajne z podwójne falbanki przy udach, brak przecieków
    - bardzo szybko schnie
    - rzepy, dzięki którym szybko zakłada się pieluszkę

Minusy:
    - największy minus - cena pieluszki
    - rzepy, są zarówno plusem jak i minusem - mój Smok jest na tyle mobilny że szybko radził sobie z rzepami, a poza tym są mega sztywne i coś co mnie wkurza w rzepach łapią wszytko pomimo zapięcia,
    - gumki odciskały się na nóżkach,
    - przy dwóch wkładach w pieluszce jest dość ciasno, a nocny (jedynie w ramach sprawdzenia) zapinałam na największym rozmiarze
    - ktoś już wcześniej wspominał wygląd wkładek- zauważył to nawet mąż, jak wieszał pranie pytał co to za szmatki, wkładka bambusowa mega cienka i wszystko takie jakby bardzo delikatne
    - i ważny dla mnie minus związany z wyglądem pieluszki na testującym mega wielka pupca, raczkujące dziecko i wielki kolorowy odwłok
    pomimo iż testujący się nie skarżył, moje rodzicielskie odczucia estetyczne zostały poruszone

Dziękuję raz jaszcze za możliwość testowania.
    3 Muszkieterów i Mała Księżniczka 20.07.200810.12.2011 24.11.201417.11.2017

Chustomanka
    Miejscowość
    Gdynia

Domyślnie

my uwielbiamy cp nowej generacji mamy wyszystkie 4 pieluszki we wzorki i kochamy za :małą ,zgrabną pupe, bardzo chłonne wkłady, zero przecieków, niezawodność, pięknie się układają przy nóżkach i generalnie dla nas same plusy

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Ja mam jedną taką pielusię i jest dużo fajniejsza od poprzedniej wersji, pul jest miękki i elastyczny, rzepy są kolorowe więc nie złapią tak koloru w praniu jak białe, ładnie sie dopasowuje i układa na pupie mogłyby być ciut bardziej chłonne wkłady mam bambusowe ale są dość cienkie

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chusteryczka Awatar Martulec

Domyślnie

A ja mam wzorzystą pieluchę CP (turkusowe żółwie) i dokupiłam do niej wkład (niby że też Nowa Generacja) - i niestety napy z wkładu nie pasują do pieluchy.... inna średnica, nie da się wpiąć

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów