Pokaż wyniki od 1 do 20 z 123

Wątek: Close Parent (nowe)

Mieszany widok

Chustofanka Awatar mama_maleństwa
    Miejscowość
    Katowice

Domyślnie

Dodam swoje 3 grosze... Nie wiem dlaczego zrozumiałam,że pieluszki nowej generacji są większe i pasują na dziecie dla których stara wersja była maława. Porównałam sobie jedną i drugą i wychodzi na to, że to praktycznie to samo:

Z tyłu:

W nowej jedynie gumka jest bardziej elastyczna.
    Przód:

Tu faktycznie jest odrobinę więcej materiału, ale różnica jest kosmetyczna. Szerszy jest za to rzep na przodzie. Ale nie dłuższy!

I jeszcze jedna wada nowszej wersji. Mała wkładka ma dwie warstwy bambusa, a nie trzy jak stara wersja. Obszycie wkładek jest trochę lepsze, bo nie ma takich dużych zgrubień materiału jak w starych wkładkach. Nowe są jakby poszerzone, ale cieńsze, mam nadzieje,że będą dzięki temu szybciej schły.
    Ogólnie pieluszka ma swoje wady, ale dopóki jest to jedyna, która daje radę bez przecieku,nawet gdy córcia śpi 12h ciągiem, to nie przestaniemy się lubić
    Ostatnio edytowane przez mama_maleństwa ; 29-03-2012 o 13:42

Chustomanka
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania. Powiem, że mimo wysokiej dla mnie ceny ( nawet w promocji) bardzo poważnie rozważam zakup tej pieluszki.
    Pierwsze wrażanie rewelacyjne, bo widać dobrą jakość wykonania i mięciutki pul
    Testowałam na moim półtorarocznym synku o masie prawie 12kg. Pieluszka spokojnie wytrzymuje noc i jeszcze trochę mogłaby przyjąć. Bez dodatkowego wkłady dosyć ładnie leży, ale z nim pupa już wielgaśna. Po zasikaniu wkładu, reszta spokojnie może służyć jako otulacz - jeden z lepszych z jakimi miałam do czynienia Otulacz schnie dosyć szybko, wkładki jak na bambus też przyzwoicie Naprawdę polecam!

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Dziękuję za możliwość testowania! Pieluszka testowana na nocki, na 10-kilowej dwulatce. Po wpięciu wszystkich wkładów zapinałam na największym rozmiarze.

Plusy:
    + bardzo chłonna, trzyma na murbeton całą noc
    + super patent z podwójnymi falbankami przy udach, daje pewność nieprzeciekania tamtędy
    + otulacz wewnątrz obszyty, miłe dla skóry
    + bardzo fajnie leży, co w kontekście tak mocno wypchanej nocnej pieluchy było dla mnie zaskoczeniem (jak wyciągnęłam ją z koperty, to się głowiłam, czy to wszystko się w ogóle dopnie).

Minusy:
    - nie przepadam za rzepami, na dłuższą metę bałabym się o ich trwałość
    - jak dla mnie, to PUL strasznie skrzypi (jak mi się młoda rzucała przez sen, to słyszałam skrzypu-skrzypu )
    - wygląd wkładek... No własnie. Ja jestem taką trochę przewrażliwioną estetką i lubię mieć proste, schludne, eleganckie, równe pieluchy. A te wkładki są potarmoszone, sfaflunione, zwijają się - no jak szmaty wyglądają... Szczególnie ta nocna dopinka z tą gumką wszystą w środku (po co w ogóle ta gumka jest?). Dobrze, że ich spod otulacza nie widać.

Cena rzeczywiście miażdży, ale to już chyba niestety standard.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chusteryczka Awatar chioma
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_maleństwa Zobacz posta
    Ogólnie pieluszka ma swoje wady, ale dopóki jest to jedyna, która daje radę bez przecieku,nawet gdy córcia śpi 12h ciągiem, to nie przestaniemy się lubić
    Gdzie daja takie dzieci?
    B. 2011
    S. 2012 [']
    M. 2013
    B. 2014

Domyślnie Musze sie wypowiedziec

Od ponad roku uzywawam wielorazowek. Synek BARDZO ruchliwy. Najpierw mialam same kieszonki na napy, obecnie zmieniam na formowanki nz rzepy i Pop-ins.
    Po 3 tygodniowej walce i probowania wszystkiego co mialam pod reka (i takze pozyczonego!), Pop-in bambusowa z wkladem na noc uratowaly mnie od jednorazowek. Jest to jedyna pielucha ktora nie przecieka przez 12 godzin snu u mojego 20 miesiecznego synka ktory wierci sie nawet w trakcie snu... i spi TYLKO na brzuszku.
    Wedlug mnie to CUD.
    (o i po drodze sie takze dowiedzialam, ze stara wersja tez nie cieknie , tylko ze nowe ladniejsze...)

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Chyba szczupły Twój synek?...

Chustonoszka

Domyślnie

W moim przypadku CP nowej generacji to też jedyna pieluszka, która nie przecieka przy nóżkach i o dziwo najmniej ze wszystkich odciska się na udkach Przetestowałam dziesiątki pieluch i gdyby nie ona to chyba powróciłabym do jednorazówek. Miałam już dość ciągłego sprawdzania na zakupach czy na spacerze czy spodenki nie są mokre. Czy ktoś wie, czy wkłady ze starej generacji będą pasowały do nowej?

Chustomanka Awatar kamilam

Domyślnie

Tam wcześniej pisało że nie pasują że jest inny rozstaw napek ale sobie poczytaj bo nie mam tej pieluszki żeby sprawdzić

Lidka 29/10/2010 i dwa aniołki

Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899

Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914

Chustonoszka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilam Zobacz posta
    Tam wcześniej pisało że nie pasują że jest inny rozstaw napek ale sobie poczytaj bo nie mam tej pieluszki żeby sprawdzić
    Szkoda Ale dzięki za info

Chustonoszka Awatar OLSIA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mama_maleństwa Zobacz posta
    Dodam swoje 3 grosze... Nie wiem dlaczego zrozumiałam,że pieluszki nowej generacji są większe i pasują na dziecie dla których stara wersja była maława. Porównałam sobie jedną i drugą i wychodzi na to, że to praktycznie to samo:

Z tyłu:

W nowej jedynie gumka jest bardziej elastyczna.
    Przód:

Tu faktycznie jest odrobinę więcej materiału, ale różnica jest kosmetyczna. Szerszy jest za to rzep na przodzie. Ale nie dłuższy!

I jeszcze jedna wada nowszej wersji. Mała wkładka ma dwie warstwy bambusa, a nie trzy jak stara wersja. Obszycie wkładek jest trochę lepsze, bo nie ma takich dużych zgrubień materiału jak w starych wkładkach. Nowe są jakby poszerzone, ale cieńsze, mam nadzieje,że będą dzięki temu szybciej schły.
    potwierdzam wytrzymałość nocna ... Choć nie jest bez wad .. To i tak jest Rewelacja

Chustomanka Awatar sylviontko

Domyślnie

I ja w końcu parę słów od siebie dodam.
    Otulacz milszy niż w starej wersji, ale moje dziecie nie znosi weluru syntetycznego. Wydaje się większy i gumki nie odciskały się na udkach.
    Jeśli chodzi o wkładki to przeżyłam szok - za tę cenę oczekiwałam lepszego bambusa, bo ten cieniutki jak pergamin i bałabym się używać intensywnie aby napki się nie powyrywały jak to miało u mnie miejsce w poprzednim modelu. I jak poprzedniczka pisała - malutka szmatka przypięta do większej.
    Aby "ubrać" wkład nocny trzeba było cierpliwości - i tak nigdy do końca nie udało mi się go ładnie ułożyć. I po co te gumki na tym wkładzie?
    Nockę pielucha wytrzymała spokojnie, ale nie wiem, czy przy pijącym w nocy dziecku da radę - moje nie piją.
    Jak dla mnie cena za wysoka, bo mam wrażenie, że płaci się za bajerki, które nie do końca są potrzebne - mikropolar w otulaczu, zakładki, które zawsze mi się gdzies podwijały i musiałam upychać

W sumie pieluszka ładna, zgrabna, PUL miły, gumki przy nóżkach lepsze, nie przeciekła ani razu, ale za tę cenę bym nie kupiła.

Dziękuję za możliwość testowania
    kurczak 16.03.2010
    kurczaczek 8.05.2011

www.kokosi.pl - sklep z pieluszkami , podpaskami i akcesoriami dla mam i dzieci.
    _
    BLOG**PIELUSZKI_KoKoSi**
    Facebook

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów