-
Chustonoszka
CP to moje ulubione pieluszki, sa super funkcjonalne, bardzo szybko schną i sa bardzo wygodne w uzytkowaniu.
Od tych pieluszek właściwie zaczynalam wielopieluchowanie- mialam poprzednią wersę i musialam z niej zrezygnować niestety bo otulacz byl za mały gdy młody miał 9 miesięcy - strasznie go obciskał..
Ta wersją pieluszki jestem prawie zachwycona
, otulacz jest duzy, z innego zupełnie materiału, mięciutkiego, ładnie układającego się (poprzedni był grubszy, sztywniejszy i strasznie wygladał po pewnym czasie, bo się kulkował). Dużo lepsze są tez same wkłady, mięciukie i chyba większe od poprzednich - ale chyba są cieńsze, takie mam wrażenie.
Wkładka na noc, też jest cieńsza od poprzedniej wersji ale wieksza.
Jesli chodzi o mojego malucha 20 m i 13,5 kg nie da się zapiąc na nim wkładu dziennego z nocną wkładką
(jest za grubo po prostu) więc stosowaliśmy w nocy, w otulacz wkładkę na noc z małą wkladką dodatkową. NIE wystarczało do rana niestety 
I zgadzam się z poprzedniczką - na noc ze wszystkimi wkładami nie nadaje się bo jest za grubo - kręgosłup maluicha jest dla mnie ważniejszy.
Gumka z tyłu rzeczywiście mogłaby być lużniejsza bo tworzy się straszny "uskok" i pielucha tworzy kokon na pupie 
W dzień wkład dzienny świetnie się sprawdza. Pieluszka bardzo szybko schnie, otulacz rzeczywiście prawie suchy wyjęty z pralki.
Wielki minus - cena tej pieluszki !!! Denewująca jest też wewnętrzna warstwa materiału w otulaczu, podejrzewam że w niedługom czasie zacznie się mocniej mechacić - na razie czepiają się do nie wszelkie pyłki materiałowe, nitki itp.
W skrócie: Dobra pielucha na dłuższe wyjścia z maluchem - gdzie można szybko wymienić wkład i maszerować dalej.
Ostatnio edytowane przez kitekno ; 13-02-2012 o 18:51
Adaś 28.05.2010
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów