Tam wcześniej pisało że nie pasują że jest inny rozstaw napek ale sobie poczytaj bo nie mam tej pieluszki żeby sprawdzić![]()
Tam wcześniej pisało że nie pasują że jest inny rozstaw napek ale sobie poczytaj bo nie mam tej pieluszki żeby sprawdzić![]()
Lidka 29/10/2010i dwa aniołki
Bazarek: http://www.chusty.info/forum/showthr...99#post3469899
Hand made rękawiczki wełniane: http://www.chusty.info/forum/showthr...14#post3469914
Czytam recenzje i widzę, że nowa gerneracja niekoniecznie poprawiła problemy starej. Te wkłady są za wąskie, a dwa łącznie za grube, przez co pielucha moim zdaniem jest niewygodna i dość szybko przecieka.
Ja kupiłam te pieluszki w sumie nie czytając recenzji tutaj. Kupiłam, bo chciałam sprawdzić coś nowego, do tej pory miałam pieluszki po starszych córach. Moje pierwsze wrażenia - piękna, delikatna, miła w dotyku, byłam zachwycona. Zaczęłam używać, synek raczej szczupły choć długi. No i w sumie byłam i jestem z nich zadowolona, nie przeciekają, pupa zgrabna (bo ja lubię takie większe), nie odciskają się, rzep nie wpija się w brzuszek. Używałam jako pieluszkę i jako otulacz, i w obu przypadkach spisała się bardzo dobrze. Podoba mi się spieranie kupy, jak się zdarzy do pieluchy, trwa to szybko i nie trzeba dopierać, sama się spłukuje, rewelacja. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.
Ania - żona i matka trójeczki rozrabiaków
Mam wersję bambusową - dobrze się dopasowuje do dziecka (2.5mca, troszkę ponad 6kg). Podobają mi się podwójne gumki przy nóżkach, dzięki czemu łatwiej mi wykorzystać zewnętrzną część jako otulacz do czegokoliwek innego.
Pieluszka nie przecieka, zgrabnie leży, nie odciska się. Fajnie że rzepy nie są białe tylko szare (nie zszarzeją, hihi)
Wkłady schną długo (bambus) ale są przyjemne w dotyku, chłonne. Przy odrobinie szczęścia można użyć zewnętrznej części pieluszki ponownie (u nas mleczne kupki)
Teraz zamówiłam jeszcze jedną bambusową i jedną szybkoschnącą)
Więc polecam.
edit: teraz synek ma 6miesięcy i waży prawie 9kg - gumki niestety się odciskają, polecam raczej dla drobnieszego dziecka a nie takiego z 75centyla![]()
Ostatnio edytowane przez Dafnia ; 10-05-2013 o 16:58 Powód: nowe przemyślenia ;-)
Jestem zakochana w pop-inach! Moja córa przesypia w niej całe noce, nic nie cieknie, nie odciska się na fałdowatych nóżkach i pupci. Według mnie to najlepsza pieluszka dla śpiochów i śpioszków![]()