Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 123

Wątek: Close Parent (nowe)

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar Kreska

Domyślnie

pierwsza rzecz ktorą zrobilam z cp to bylo wyprucie tego idiotycznego rzepa ktory obcieral plecy...
    nie jest to moja ulubiona pieluszka, bo jednak w porownaniu do innych (aio totsbots, kieszonki babyjungle czy smartlove) jest sztywna i jakas taka gruba. ale prawda jest taka ze nigdy nie przeciekla. co innym sie zdarza.
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-09-2014 o 09:26 Powód: post skopiowany; orginalny-> http://www.chusty.info/forum/showthread.php/4666-Stosiki-pieluszkowe?p=2963679#post2963679
    Ania
    2008, 2011, 2013, 2018

Chustoholiczka

Domyślnie

na plecach w V2 nie ma tego rzepa! zakładki otulacza sa zakonczine gymeczka, już nie sa takie luxne, wkąłdy sa szersze, V2 z wzorem sa bardziej miękkie i gymki maja delikantiejsze i chyba sa trochę węższe.rzep chowa się w pulu do prania. jak dla mnie zdecydowanie na plus.oczywiscie, porównując do nappime,milivi,babyetty ro pieluszka jest sztywniejsza, pul raczje jak w bg.
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-09-2014 o 09:26 Powód: post skopiowany; orginalny-> http://www.chusty.info/forum/showthread.php/4666-Stosiki-pieluszkowe?p=2963679#post2963679

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Miałam okazje oglądać v2 a jedynke po lifcie mam w domu. Wnioski takie, dwójka jest miększa, zakładki to super pomysł, duza regulacja rozmiarowa bo spokojnie moja dość pokaźna dwulatka nosi i nic jej nie odgniata, wiec i dwojka byłaby dobra. Ogólnie to gdybym miała coś dokupować to były by to v2. Plus za możliwość włożenia tetry/wkładów/ prefoldow i uzywnia jak otulacza.
    (...)
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chusteryczka Awatar ema
    Miejscowość
    Bory Tucholskie

Domyślnie

U nas kluczowy jest brak przecieków. Nigdy w cp ich nie mieliśmy.
    Możliwość wszechstronnego użycia pieluch też fajna.
    Pawel 2006 Milia 2011 Mikolaj 2013

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

A v2 to od kiedy są na rynku?

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    A v2 to od kiedy są na rynku?
    2012? pewna nie jestem

Chociaż kto wie-> http://community.babycentre.co.uk/po..._pop-ins_v2_v3
    może do nas dotarły co najmniej "po czasie"

celujmy w 2011
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-09-2014 o 09:30

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Ok, bo ja chyba w 2012 ich próbowałam i chciałam się upewnić, że mowa o tych samych. Nam się nie sprawdziły zupełnie. Sztywne i małe.

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Ok, bo ja chyba w 2012 ich próbowałam i chciałam się upewnić, że mowa o tych samych. Nam się nie sprawdziły zupełnie. Sztywne i małe.
    tak, ja tez ich próbowałam w 2012, ale dziewczyny piszą teraz, że jakieś zmiany zostały wprowadzone.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spinek Zobacz posta
    tak, ja tez ich próbowałam w 2012, ale dziewczyny piszą teraz, że jakieś zmiany zostały wprowadzone.
    Aha, czyli wydanie II poprawione

Chustofanka Awatar Gaja78
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Po moim doswiadczeniu wizualno-dotykowym, bo nie odwazylam sie zalozyc tej pieluchy mojemu prawie 2 latkowi, chcialam napsac, ze ta pielucha to nieporozumienie. Mialam wzorkowe v2 (hipcie, lewki, roboty, laleczki) i to ponoc mialo byc super miekie w porownaniu do starych CP. ?????!!! no moze mialo, bo nie jest ani troche.
    Pieluszkuje od noworodka, przewinelo sie nam sporo marek, takze tych niedostepnych w PL i szczerze przyznam, ze tak sztywny, ceratowato, podwojny pul mialam w reku raz, jak zagranica kupilam BestBottom (marka z USA).
    Masakra! Do tego te gumki w otulaczu. W pachwinach, na plecach....tak jak napisalam, moje dziecko ma prawie 2 lata, nie lezy na pleckach, moze ze spi, juz chodzi/biega, ale nie mialabym sumienia mu tego zalozyc na tyleczek.
    Toopy & Binoo

Chusteryczka

Domyślnie

te nowe one size są bardzo duże, zdecydowanie do chodzenia pieluszka, albo do raczkowanio-foczkowania, ciekawee jak trzyma, bo u nas jeszcze wszystko trzyma ale wrażenie bardzo przyjemne robią, pul fajny bo matowy,funkcjonują bardziej jak aio, mimo odpinanych wkładów, taka pieluszka do zabrania na spacer, zamiast gatek, bezpiecznie chroni pupkę pewnie np. w piaskownicy. po praniu miękną. noworodkowe są zupełnie inne, dużo delikatniejsze, a otulacz jest cieniutkim otulaczem.
    synek 2007 córol 2010 ​proszę nie cytuj moich zdjęć taka podstawa autonommii.

mamru
    Guest

Domyślnie

Wrzucam jak obiecalam, środek cp v2

Rzepy można schować

Ale ja wyciągam bo to jest dla mnie wygodniejsze

I jeszcze rewelacyjne falbanki przy nóżkach, nic nie ma szans wylecieć

Ogólnie jestem zachwycona otulaczem. Uszyty z dwóch warstw, jedna z pulu , druga to mikropolar. Dla maluszkow ten pul może się wydawac grubszy. No i mocowanie wkladu na dwie malutkie napki na plecach, nie mam już tego problemu jak w groVia że są duże napy które imo dla leżącego dziecka się nie nadają.

Chustomanka

Domyślnie

Tak jak pisała Nata w V2 pul ze wzorkami (4 wzorki) jest miękki i super się nosi. Mam też v2 jednokolorowe i szału nie ma, są sztywne i odciskują się gumki na boku w pasie i nóżkach, ta więc ja v2 jednokolorowych nie polecam, we wzorki jak najbardziej tak. Wkładam do nich wkłady grovi i sprawdzają się super. W wakacje na wyjeździe wkładałam do v2 jednorazowe wkłady grovii i cały wyjazd tak się pieluchowaliśmy.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Hehe, te pieluchy się chyba albo kocha, albo nienawidzi Ja miałam zielone małpki dla 1,5-roczniaka i szybko się pozbyłam. Sam Miłosz to ściągał. Teraz bym nawet za darmo nie chciała Ale fajnie, że Wam się sprawdzają No i fajnie, że jest taki duży wybór pieluch na rynku. Każdy znajdzie coś dla siebie. Tfu! Dla dziecka

mamru
    Guest

Domyślnie

Pat ja też małpki wyrzuciłam, nie znosiłam tych pieluch i do tej podeszłam sceptycznie, a tu miła niespodzianka. No uszyte b. przemyślanie. Wreszcie!- można by rzec

Chustoholiczka

Domyślnie

zielone małpki to nie V2.

Chustoholiczka Awatar qmpeela
    Miejscowość
    UK

Domyślnie

Wlasnie właśnie malpki to nowa genercacja, ale nie v2. I do v2 im.kawalek. Przynajmniej do tej miękkości pulu, chyba ze pul sztywnieje po praniu? Nowa w sklepie v2 tylko macałam.
    Tapatalk.
    Lena '07Nina '10 Blanka '12 Gabriel '16 Matilda ‘18
    A. 06.14 (*)

https://m.facebook.com/thetwoowls/ -dzieciecy handmejd
    Mój świat fotografii - fejsbukowy fanpejdż, zapraszam!

Chustofanka Awatar suskha
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Troche sie zmartwiłam bo kupiłam własnie dwie małpki i żółwie. Uzywane ale w bardzo dobrym stanie. Zastanawiam sie tylko od ilu kilogramów beda pasować na moje drugie dziecko. Bo na to ze od 3-4 kg to nawet nie licze. Jak to było u was?
    www.szelmostwa-lisa.blogspot.com life style and babywearing
    franc 11
    kocia 15

Chustofanka Awatar Dafnia
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suskha Zobacz posta
    Troche sie zmartwiłam bo kupiłam własnie dwie małpki i żółwie. Uzywane ale w bardzo dobrym stanie. Zastanawiam sie tylko od ilu kilogramów beda pasować na moje drugie dziecko. Bo na to ze od 3-4 kg to nawet nie licze. Jak to było u was?
    U nas tak dobrze to pasowały koło roku dopiero tak z 9-10kg. Wcześniej jakoś uciskaly albo przeciekały... a dziecko było pulchne dopóki nie zaczęło chodzić. Teraz na dwulatku (małym) są świetne - więc uzbroj się w cierpliwość.
    Maluszek 19.11.2012

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

a wkłady do wersji v1 i v2 są takie same? bo z tej najstarszej wersji to wiem że nie pasuja....ale ostatnio kupiłam uzywane niby od v2(ale tak patrząc na strone producenta to wyglądają jak od v1)no i pasują do v2

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów