Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Problemy z kieszonką-proste plecy #5

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Kot.w.paski

Domyślnie Problemy z kieszonką-proste plecy #5

Na razie umiemy tylko kieszonkę. Na kursie na zlamanej chuście wychodziło super. Mamy Girasolka raz pranego i mimo podnoszenia łydek do góry pupka za nic nie chce wpaść. Po godzinie chodzenia bolą mnie ramiona strasznie...
    Na razie mam tylko takie zdjęcia- dzisiaj się obfocę. Teoria znana, ale w praktyce nam nie wychodzi.

Ostatnio edytowane przez Kot.w.paski ; 01-11-2010 o 12:31

Domyślnie

jeszcze jedno zdjątko

Chustoholiczka Awatar glo
    Miejscowość
    w podróży

Domyślnie

Kocie, girasole to dość miękkie chusty, więc powinno być ok. moim zdaniem za płytko masz pasy chusty pod tyłeczkiem - chociaż ogólnie kiepsko widzę na tych fotach. pupa nie wpada od podnoszenia łydek, tylko od rozkładania chusty pod dupką - musisz złapać pasy chusty, te skrzyżowane, i na całej długości rozszerzyć, rozłożyć je też dokładnie w dołach podkolankowych. wtedy odwodzą się kolana i tyłek wpada. nie widzę dobrze, ale może też wkładasz za mało materiału pod tyłek dziecka - już na tym etapie chusta powinna sięgać dość szeroko od kolanka do kolanka. żadna ze mnie fachura, ale takie spadanie chusty z ramion też mi się nie widzi - chusta może być szeroko rozłożona na ramionach, ale nie powinna z nich spadać, jak na drugiej i trzeciej fotce. ale może się mylę, niech mnie ktoś poprawi.

Chustomanka Awatar Anque
    Miejscowość
    Piaseczno

Domyślnie

ja dopiero tez zaczynam, ale mi bardzo pomaga ten filmik...
    http://www.youtube.com/watch?v=7R5Xy...eature=related
    jest na forum w instrukcjach (akurat ta babeczka tam pokazuje kangurka, ale jak widac kieszonkę tez robi) Nigdy nie ćwiczyłam i wyszło za pierwszym razem.
    czerwcowa Natusia 2010

Domyślnie

Wiem,że tak nie powinno być- Mała ma proste plecy na początku, potem jak już zaśnie, to robi się ładne C. Co robię żle??
    Karolinka 17.07.2010 Julitka 29.01.2011

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

Często proste plecy są wynikiem zbyt małego dociągnięcia górnej części chusty.
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Uprawnienia umieszczania postów