Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: I znowu kangurek - prośba o pomoc

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie I znowu kangurek - prośba o pomoc

mój synek ma 6 tygodni, od czterech nosimy się w elastyku i generalnie jest ok. Ale wiadomo docelowo musi być tkana i powolutku zaczynam się wdrażać. Zaczęliśmy od 2x i kieszonki ale najbardziej chciałabym nauczyć się kangurka. Przekonują mnie argumenty powtrzane na forum, że to najlepsze wiązanie dla maluszka, ale też to, że jest ono takie kompaktowe i mam na nas tak mało chusty (w elastyku jest nam jednak gorąco). Jak ma chwilę to próbuję motać tego kangurka, pierwsze próby był... ech szkoda gadać... Dzisiaj znowu spróbowałam, w lustrze wydawało mi się, że jest całkiem ok, jak zobaczyłam zdjęcia widzę, że idealnie nie jest. Mimo to proszę Was o oceny i rady co i jak poprawić i do czego się przyłożyć. Największe problemy mam oczywiście z dociągnięciem prezy karczku, ile dziecko może się odchylić i czy wogóle może?

Chustoholiczka Awatar mamaŁucji

Domyślnie

Pupka za mało wpadnieta, podciągnij kolanka malucha wyżej to pupka wpadnie a plecki się zaokraglą. Bardzo ładnie zamotałas dzieciaczka
    Ostatnio edytowane przez mamaŁucji ; 19-09-2010 o 09:42
    "Bądź śmiały, inny, niepraktyczny, broń sedna swojego zamierzenia i twórczej wizji przed asekurantami, czcicielami frazesu i niewolnikami pospolitości". Sir Cecil Beaton
    [*]

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

ano kolanka wyżej - przy układaniu dziecka już podciągaj te kolanka bo widać, że materiał wyjeżdża spod pupy, jak kolanka będą wyżej to się będzie ładnie trzymał i będą go pasy skrzyżowane pod tymi kolankami przytrzymywać...
    może będzie CI łatwiej jak dziecko wyląduje niżej?

ale IMO bardzo ładnie dociągnięte
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

dzięki dziewczyny za dobre słowo. Zbudowałyście mnie wielce . Z tą pupą to widzę sama, że jest nie tak, ale jakoś przy dociąganiu mi ten materiał spod pupy wypada.
    Dzisiaj rano przeczytałam, że w Opolu będzie piknik afrykański i brikola będzie pokazywała i uczyła wiązać... Pogoda była ładna, więc zebrałam ferajnę i pojechaliśmy, z Glwic to TYLKO godzinka a opole bardzo lubimy .
    Pierwszy raz motałam kangurka bez lustra, wyszedł całkiem, całkiem - dziewczyny poprawiły trochę, poradziły i taaaaaaaaaaaka szczęśliwa jestem , że Grześ dzisiaj cały dzień w tym kangurze siedział.
    Ale tę pupę to wam jeszcze obfocę i pokażę cobym w pełni zadowolona i pewna, że jest dobrze, była.

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a jednak dobrze poznałam tę chustę.. tylko w realu dziecko na mniejsze wygląda

pozdrawiam i powodzenia w motaniu
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mayka1981 Zobacz posta
    a jednak dobrze poznałam tę chustę.. tylko w realu dziecko na mniejsze wygląda

pozdrawiam i powodzenia w motaniu
    Majka, to szkoda, że się nie ujawniłaś. Pomęczyłabym Cię jeszcze z tym kangurkiem . A tak, to głupio mi było "rzucać się" na każdą dziewczynę z chustą
    Pozdrowionka i trzymam kciuki!!!

Uprawnienia umieszczania postów