- Forum
- Chusty
- Nosidła / MT
- Dakkohimo - tradycyjne japońskie nosidła! - zdjęcia są - proszę o przeczytanie postu 45 przed komentarzem :-)
-
Chustofanka
Zgrałam zdjęcia wczorajsze na kompa, zaraz je umieszczę gdzieś w internecie i wkleję.
Zanim jednak to zrobię, to chciałabym coś napisać.
Wczoraj wróciłam późno i w pierwszym momencie chciałam od razu siąść do kompa, a potem mnie odrzuciło i zastanowiłam się skąd ta niechęć. Pierwszy raz ja osobiście spotkałam się z taką formą komentowania na forum wobec mnie, bo wcześniej widziałam tylko wobec innych i szczerze mówiąc moim zdaniem kłóci się to z ideą forum.
Forum jest po to, by się wspierać w prawidłowym noszeniu, zwracać sobie uwagę na to, czy ok, czy nie ok i dzielić się różnymi info na temat noszenia. Jestem absolutnie zaskoczona sposobem wypowiedzi, w jaki piszecie (nie chodzi mi o treści). Słowa typu (nie cytuję całości) "wmawiać to możesz na allegro", ironiczny sposób komentowania, "przepchnąć" itp. - dwa razy zaznaczałam, że dla mnie jest to coś nowego, chciałam wypróbować, podzielić się i jeśli okaże się, że macie rację (w sensie zdrowotnym a propos tego nosidła), to się wycofam. Były też konstruktywne uwagi, za które bardzo Wam dziękuję i powtarzam, że nie staram się niczego przepchnąć, nikomu nic wmawiać, ani wciskać. Po raz kolejny powtarzam też, ze nie uważam się za osobę nieomylną i jestem wyuczalna
- uczę się, a jeżeli niektóre z Was uważają się za wyrocznie - chętnie posłucham uwag - ale tak, jak napisałam konstruktywnych. Zakładanie, ze mam złą wolę robienia komuś krzywdy (a tym bardziej dzieciom prze propagowanie złego noszenia) jest nadużyciem z Waszej strony, a tak to wybrzmiało w słowach, które już cytowałam.
A to, jak zmienne są uwagi dziewczyn i jak łatwo można coś zmieszać z bagnem albo wynieść pod niebiosa na tym forum jest chociażby zawarte w wątku dafinki - nie można już zobaczyć tego zdjęcia - ale jakoś nikt nie zjeżdża od góry do dołu tego nosidła.
To tak tytułem wstępu - zaraz uporam się ze zdjęciami - po wczorajszym dniu noszenia mam swoje przemyślenia, ale najpierw proszę o Wasze uwagi. Jaśminka ma 1,5 roku, waży 12 kg, nie wiem dokładnie ile ma wzrostu, ale na dworze w porównaniu z innymi dziećmi jest wzrostu ok.2-2,5 latek.
Uprawnienia umieszczania postów