nosilyscie? moze macie jakies doswiadczenia w tym temacie?
nosilyscie? moze macie jakies doswiadczenia w tym temacie?
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
ja się przymierzam do poda z panelem jednowarstwowym z leosia, bo nam zostanie z iza trochę materiału po zrobieniu kółkowych.
jak przetestuję, dam znać.
klikam tu od października 2007...mama magdalenki [07.07] i marcela [08.09]
Akademia Noszenia Dzieci - współzałożycielka i trenerka - szkolenia na doradcę noszenia w chustach i nosidłach miękkich
Tak, uszyłam podegi z laury didymosowej.
Jeżeli ktoś w ogóle lubi podegi (nie wszyscy lubią), to polecam.
Choć w zasadzie noszenie w takim nosidle najbardziej opiera się na pasach, mniej na materiale, więc jestem skłonna przypuszczać, że w zwykłej bawełnie nosiłoby się podobnie.
Ja wpadłam na ten pomysł, bo ta laura była kupiona już mooocno używana, wg metki bardzo wiekowa i materiał był już w niej raczej szmatławy, kolory sprane, myślałam sobie, czy uszyć z tego poduszki, czy obrus, czy coś jeszcze innego i padło na podegi, bardziej dla eksperymentu, jak by to było mieć podegi z chusty. No i chyba fajnie.
Moje jest uszyte z dwóch warstw, ale z powodzeniem mogłoby być z jednej. Właśnie dlatego, że dziecko głównie opiera tułów na pasach.
Ja dałam uszyć z dwóch warstw, bo tkanina była już bardzo stara i obawiałam się, czy nie będzie się przecierać. Dzięki dwóm warstwom mnie już ta szmatławość tak nie drażni.
Tutaj zdjęcie:
http://zeszydlo.blox.pl/2008/08/Metamorfoza.html
weronika, super na zdjeciach wyglada ten pod. zwlaszcza z tym pasem u gory.
a jak Ci sie nosi?
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
Weronika, wyglądasz super na tych zdjęciach, jak Carla Bruni.![]()
mi tez niewygodnie w podzie![]()
matka czworga![]()
![]()
![]()
i psa
my mamy podeagi uszyte przez Anntenke z cudnymi aplikacjamiz chusty rapalu "pod" naszą 4 latke czyli z dość długim panelem i szerszy. genialnie sprawdza się przy dłuższych pieszych wycieczkach. śmiem twierdzić, że nosi dużo lepiej niż ze zwykłego materiału właśnie dzięki użyciu materiału skośnokrzyżowo tkanego . Ania za ciężka na nosidła ergonomiczne a mąż woli "szybkie" nosidła od wiązanek
Pasy ma wypełnione na całej szerokości co jest IMO ważne przy tak ciężkim i dużym dziecku.
![]()
śpiąca 4 latka na plecach - zaden problem- tu widać dobrze szerokie i miękkie pasy pod nogami Ani.
![]()
Aga-mama Ani (2004) oraz Franka (2006)
Doula, od 2007 roku instruktorka noszenia w chuście, Certyfikowana doradczyni Die Trageschule® Dresden warsztaty i indywidualne konsultacje chustowe www.kanga.com.pl
Fajerwerka - przecudnie Wam w tym podzie...
Laura to mój ulubiony wzór z Didka - (ja mam jeszcze fajniejszy, ale już go nie robią - fioletowo-niebieskie romby)
http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden
sliczne te wasze pody!!!ja tam lubie pody
Braciszki Stefan 12.01.2007 . Henryk 22.07.2011
Od tygodnia mam poda uszytego przez Nelles z Didymosowego Jana. Nie mam porównania z podami "niechustowymi", więc trudno mi stwierdzić, czy nosi się lepiej, czy gorzej-mi nosi się świetnie! Szczególnie 3-letniego Antka na plecach, którego łatwiej dokładnie "otulić" materiałem. Z młodą z przodu jest trudniej-ale dopiero się uczę. Generalnie-super sprawa![]()
Antek '05
Zosia '07