to ja swoją opinię wyrażę, jeśli mogę

• dziecko jest maleńkie (wiekowo 1,5 roku ale waży 8kg) i ja sama jestem raczej drobna i niezbyt wysoka

uwielbiam nosić takie maluchy, moja też kruszynka . Jeśli będziesz miała problem z doborem rozmiaru, to może rozważ uszycie z chusty długiej? wtedy sama ustalisz długość

• będę jej używać w miesiącach "zimnych" więc wolałabym coś grubszego i chętnie z wełną

jesli będziesz nosić pod kurtką, co szczerze polecam, (również w weresji z plecakiem ) to nie musi być grubsza, nawet fajnie, jak jest cienka, bo nie wpływa znacząco na temperaturę pod kurtkĄ

• raczej większe kółka- już wiem że na małych się źle dociąga

no to jasna sprawa, a właściwie - najważniejsze, żeby rozmiar kółek był dobrany do materiału, bo cienki materiał + duże kółka = porażka
odpowiadają mi odcienie niebieskiego i szarości, ew. zimne odcienie różu
pozostaje chustostragan...

• zależy mi żeby się nie zsuwała podczas chodzenia żeby była stabilna na ramieniu

kwestia ramienia jest bardzo indywidualna, najlepiej popróbować kilka typów... Jędrulino mają ramię, które mi odpowiada, jest taką wersją pośrednią, bo np babylonia czy chusta.pl mają mało rozkładające się ramiona, a Storchenwiege, czy pewnie jeszcze jakieś inne - takie, które bardzo się rozkłąda na ramieniu. ALe wtedy moze być trudniej założyć plecak.

generalnie lubię chusty kółkowe
fakt, że wymagają odrobiny wprawy, ale warto
jak coś, to pytaj