Pokaż wyniki od 1 do 20 z 31

Wątek: Zagwozdkę mam :/

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sheana Zobacz posta
    Jak to co 6-8h??? Serio? takich rodziców do wielo to nic nie przekona, bo przy takiej częstotliwości to te jednorazówki tanie będą. Żal dziecka tylko strasznie
    A zdarzają się tacy, zdarzają. Przeważnie kierują się takimi "radami", jak przytoczyłam wyżej... "kup dobre pieluchy, bo te tańsze trzeba częściej zmieniać". A te lepsiejsze to nawet i 12 godzin wytrzymują (tak piszą na opakowaniu)! Co daje nam 2 pampki dziennie! To dopiero jest oszczędność!
    Na forach gazetowych roi się od takich, co jednorazówki suszą na kaloryferze - co prawda nie mam pojęcia jak im się udaje ten żel wysuszyć, ale na pewno na youtube jest stosowna instrukcja
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Do licha, może jeszcze da się sprać kupe z jednorazówek. Już w ogóle oszczędność... Masakra, dobrze, że jestem na tym forum i żyję w błogosławionej niewiedzy co na innych się dzieje. I przepraszam za OT
    A nie OT - gdzie są informacje o tym bambusie, ze traci właściwości? Chętnie poczytam.
    A poza tym dla mnie też wielo to przede wszystkim aspekt, ze zdrowiej, bo nie jest dziecko w niewiadomo jakiej chemii (nie wnikam w kwestie że ma super sucho, ect) ekologia (mniej śmieci) i ekonomia (taniej, oczywiście przy zachowaniu rozsądku zakupowego )
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustomanka Awatar Dharma

Domyślnie

Ostatnio podróżowałam z młodą na dużą odległość - przebierać ją mogłam tylko na postojach. A że postojów było mało, toteż rzadko ją przebierałam.Oczywiście na czas podróży zapakowana była w jednorazówkę. I powiem tak : z wielo by to nie przeszło, bo jak ma nasikane, to to czuje i sygnalizuje, że jej źle. Efekt - zaraz pieluchę przebieramy. W jednorazówkach dzieci godzinami siedzą w moczu. I nie uwierzę, że powszechnie przebierane są po jednym siusiu (co w wielo jest raczej standardem).
    Kilka lat temu moja mama na jakiejś konferencji słyszałą opinię, że dzieci nie czując mokro w pieluszce jednorazowej nie ćwiczą zwieraczy = problemy urologiczne w przyszłości. Mechanizm jest taki: siusiu= mokro= nieprzyjemnie= dłużej trzymam, żeby nie siknąć = ćwiczę odpowiednie mięśnie. Przy jednorazówkach z wiadomych względów tego efektu brak.

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

gdzie są informacje o tym bambusie, ze traci właściwości? Chętnie poczytam.
    http://www.textiles.pl/g2/2010_01/731_fileot.pdf
    Niestety nie mogę znaleźć wątku na forum.

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

A nie OT - gdzie są informacje o tym bambusie, ze traci właściwości? Chętnie poczytam.
    Ja z forumowych znalazłam tylko to, ale było coś więcej.

http://forum.chusty.info/forum/showt...ht=#post652339
    Ostatnio edytowane przez mama-donna ; 15-09-2010 o 17:47 Powód: Dodanie linka
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

Domyślnie

Ja trochę z innej beczki, ta gazetka "Twój maluszek" to ogólnie dobra jest? Zamawia się ją gdzieś? bo sporo z Was o niej piszę a ja nie wiem o co chodzi...

Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margeritta Zobacz posta
    Ja trochę z innej beczki, ta gazetka "Twój maluszek" to ogólnie dobra jest? Zamawia się ją gdzieś? bo sporo z Was o niej piszę a ja nie wiem o co chodzi...
    Czy dobra... tak, dla kogoś na pewno jest dobra. Jeśli chcesz sobie poczytać, że tetra szkodzi, że dziecka nie można wysadzać przed drugimi urodzinami, że nie wolno puszczać na bosaka, bo to szkodzi na stopy, że trzymiesięczniak powinien przesypiać całe noce i tym podobne mądrości - to polecam. Do tego będziesz miała niepowtarzalną okazję dokształcić się w temacie wisiadełek.
    Ale na pewno ta gazetka ma swoich odbiorców.

Uprawnienia umieszczania postów