Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Jakim cudem łapiecie siku?

Domyślnie Jakim cudem łapiecie siku?

Wielki szacunek dla mam którym się to udaje! Jak Wy to robicie?
    Moja Łucja nie daje wcześniej sygnałów albo ja ich nie widzę. Zdążę co najwyżej podłożyć własną rękę albo jakąś pieluchę jeśli jest w zasięgu Czasem intuicyjnie wiem że zaraz zrobi ale to chyba nie jest droga do sukcesu...

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Po spaniu/jedzeniu/noszeniu/jeździe samochodem. Wtedy i bez sygnałów można złapać
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Intuicja jest jak najbardziej drogą do sukcesu Tak jak pisze Iwka - po konkretnych czynnościach ją wysadzaj - po spaniu, po wyciągnięciu z chusty, jak widzisz, że zaczyna się kręcić nadmiernie, a czasem po prostu tak o ją wysadź. I nie oczekuj sukcesu za każdym razem - każdy pojedynczy sik - choćby jeden dziennie - jest super

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Domyślnie

A ten który dziś wylądował na mamusi też się liczy?
    Dzięki dziewczyny!
    To mówicie że po podróży autem też? Dziecko nie sika w foteliku?

Chustonówka Awatar glamourmum
    Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

U mnie działało tylko po spaniu i to nie zawsze, bo czasem było zaraz po przebudzeniu, a czasem nawet 15 minut później, a Ninka była w stanie na nocniku "wysiedzieć" kilka minut zaledwie A że KOMPLETNIE nic nie sygnalizowała, to po prostu wysadzałam intuicyjnie, łapałam baaardzo okazjonalnie, a mimo to po niecałych dwóch tygodniach wyraźnie załapała o co tu chodzi i się cieszyła jak mówiłam: brawo, bo wcześniej to na mnie patrzyła jak na wariatkę pt. no i z czego ona się tak cieszy?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez margeritta Zobacz posta
    To mówicie że po podróży autem też? Dziecko nie sika w foteliku?
    Jak długo jedziesz, to w końcu siknie, no bo ile można, ale często trzyma.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Domyślnie

glamourmum to gratuluję że tak szybko załapała, u nas jest to samo i też patrzy jak na wariatkę
    Dziś 2 siczki w miseczkę + jeden na mamusię to chyba sukces?

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

po spaniu - jakies 3 minuty ( dosyc szybko jednak) , po jedzeniu -po ok 10-15 minut, po spacerze ( i tak jest do teraz - wchodzimy do domy, rozbiera się i siada na nocnik - siku jest za kazdym razem)
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

zdejmowałam pieluszkę aby widzieć mniej wiecej co ile sika, pozniej wysadzalam w tym rytmie - u synka sie sprawdzilo, z corka stracilam motywacje
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

glamourmum to gratuluję że tak szybko załapała, u nas jest to samo i też patrzy jak na wariatkę
    Dziś 2 siczki w miseczkę + jeden na mamusię to chyba sukces?
    No pewnie że sukces!

Domyślnie

Dziewczyny a w nocy też wysadzacie? u nas kalka razy po całej nocy pieluszka była sucha (u 3 miesięczniaka) więc może ogólnie dzieci dopiero nad ranem sikają jak dorośli?

Chusteryczka Awatar Bogusia
    Miejscowość
    Szwajcaria

Domyślnie

No właśnie , mnie to czeka . W dzien sobie wyobrażam ale w nocy , wysadzac jak się przebudzie , szczególnie taki mini maluszek ???
    MACIUŚ - 20.03.2007 JÓZIO - 23.10.2010 ZOJA - 21.02.2016
    Opowiedz mi mamo VLOG BLOG

Chustofanka Awatar oladronia
    Miejscowość
    Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie

Dziewczyny a w nocy też wysadzacie? u nas kalka razy po całej nocy pieluszka była sucha (u 3 miesięczniaka) więc może ogólnie dzieci dopiero nad ranem sikają jak dorośli?
    jeszcze do niedawna wysadzałam i zawsze było siku do miseczki, ale ostatnio Madzia ma jakiś bunt i najpierw musi dostać pocysiać bo inaczej jest awantura tak więc wysadzam ją czasem po podaniu piersi, ale nie zawsze dotrzyma tak długo... Zresztą ostatnio bardzo dużo rzeczy ją absorbuje i nie za bardzo chce jej się cokolwiek sygnalizować, więc mamy pewien regres, ale ile się da to ją wysadzam.

szyję pieluszki i robię na drutach http://ecomomandbaby.blogspot.com/
    prowadzę klub dziecięcy http://www.dziuplawiewiorki.blogspot.com/

Miejscowość
    Wawka

Domyślnie

Ja nie wysadzam w nocy, ale to tylko i wyłącznie z lenistwa A generalnie dzieci siusiają po przebudzeniu, a przez sen nie, tylko kwestia na ile ten sen jest mocny - moja się parę razy potrafi w nocy przebudzić, mimo że od 4 miesięcy już nie je w nocy, ale chwilę pogęga, potrzebuje żeby jej wsadzić smoka/pogłaskać/potrzymać za łapkę - wtedy może i siusia, ale nie mam zamiaru jej bardziej rozbudzać rozbieraniem i wysadzaniem...

Ale rano jak się obudzi to byłoby fajnie, tylko że ona się czasem o 6 potrafi obudzić

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja nie wysadzałam w nocy, jedynie zrywałam się an pierwsze poranne siku z rana koło 6, a teraz często Balbi trzyma te poranne megasiki do nocnika do 8..

Chyba nie miałabym motywacji wybudzać małej wizytą w toalecie, bo jednak stosujemy zasadę ,że sika sie w toalecie, więc wycieczka musiałaby być:/
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów