Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: nie wiem czy dobrze zrobiłam

Chustonówka Awatar biedronka
    Miejscowość
    Warszawa-Bemowo

Domyślnie nie wiem czy dobrze zrobiłam

właśnie zamówiłam swoje pierwsze wielo: dwie sztuki Bitti d'lish Snap in One, kolor żółty w rozmiarze S. czy dobrze zaczęłam swoją przygodę z pieluszkami wielorazowymi? moja Kasia powoli dobija do 5 kg, mam nadzieję, że te eski chwilę nam posłużą... co jeszcze polecicie na początek? tylko konkretnie, najlepiej z linką do pieluszki

Pozdrawiam - Aga

Kamila 2002
    Paweł 2005
    Katarzyna 2010

Chustoholiczka Awatar kubutkowa
    Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

a chcesz używać tylko kieszonek , czy formowanek też?
    Ja bym zamówiła te IB M , może uda Ci się zmienic zamówienie?

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

U nas eMki spokojnie pasowały od 4,5kg. Jesli możesz, to zmień zamówienie, bo pewnie eski zaraz za małe będą. No i weź dwa różne kolory

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Miejscowość
    Warszawa-Bemowo

Domyślnie

rozmiarówka podana na stronie:

- S - 3,5-7,5 kg
    - M - 6,5-12 kg
    - L - 10,5-16,5 kg

zamienić te S na M? serio? pewnie jeszcze mogę mailowo skorygować zamówienie.

Cytat Zamieszczone przez kubutkowa Zobacz posta
    a chcesz używać tylko kieszonek , czy formowanek też?
    a co lepsze? kieszonki chyba taniej wychodzą, bo do formowanki trzeba chyba jeszcze jakieś otulacze i pewnie coś jeszcze. takie mam marne wyobrażenie o pieluszkach wielorazowych i pewnie nie jest tak jak piszę. gubię się w temacie, skróty mi się mieszają, nie wiem jeszcze wszystkiego.

poleć mi co lepsze i jakiej firmy
    Ostatnio edytowane przez biedronka ; 12-09-2010 o 21:21
    Pozdrawiam - Aga

Kamila 2002
    Paweł 2005
    Katarzyna 2010

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

biedronka ja zaczynałam przygode z wielo od flipów i kieszonki. potem testowałam praktycznie wszystko az doszłam do swoich faworytów. jednym z nich jest właśnie itti bitti
    osobiście polecam przy takim maluchu otulacz (flip jest super i one size wiec dłuuugo będzie służył) i jakies wkłady- tetra, ręczniki bambusowe lub frotowe (np z ikea) wkłady polarowe
    maluch duzo i często siusia, kupki też sa częste. żeby używac samych itti trzeba by było ich mieć bardzo dużo
    ale spokojnie, na pewno tez ci sie przydadza na wyjścia i nacieszenie sie troche "kolorowymi majtasami"

P.S. ja bym kupiła rozmiar m od razu
    moja ma 7 kg i własnie jej zakupiłam juz L-ki i mocno zapięte sa ok i dłuuugo posłużą

Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

ja bym zamieniła na Mkę. Zaczęłam używać IB M jak Tocho miał jakieś 5 300 kg i pasowały.One są bardzo zgrabne, a dzieci tak szybko rosną, ze zaraz do nich dorośnie.Ale to oczywywiście tylko moja opinia.
    Kieszonki sa troszkę jak wielorazowe pampersy.Hop i ubrane!Ale mozesz tez kupic paczkę tetry (nawet tej najzwyklejszej) i ze 2 otulacze i używać w domu.U mnie to się sprawdza cudnie.
    Jeśli chcesz , to ci wyślę na pw listę pieluch którą stworzyła dla mnie pieluchoguru z forum.To taka lista rozsądna.
    Fajnych pieluch jest mnóstwo, kwestia tylko ile chcesz wydać

Chusteryczka
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Ja niedawno zaczynałam i powiem tak:

mam stosik kieszonek (Itti Bitti Delish, Babyetta też jest fajna, patrz tu: http://forum.chusty.info/forum/showthread.php?t=40399), ale używam wyłącznie na wyjścia. IB Delish są super, ale też polecam większy rozmiar niż wg tabeli- nie będą przeciekać (nam się zdarzyło z Mką, a Lka, choć trochę na wyrost, leży jak ulał i nic nie przecieka ) i starczą na dłużej. I weź różne kolory- będzie weselej

na co dzień polecam otulacz wełniany (mam Baby Bee Hinds i gatki Storchenkinder, ale BBH są łatwiejsze w obsłudze dla takiego maleństwa- mają rzepy i migiem się obsługuje) ew. flip (jak się kupy spodziewasz ) i zwykłą tetrę, ew jakieś wkłady mikrofibrowe itp primo- szkoda by dopierać te mleczne rzadkie kupy co i rusz z kieszonek, secundo- taniej wychodzi tertio- jest łatwe w obsłudze (zmieniasz tetrę, otulacz zostaje ten sam) poza tym pupcia nie taka duża jak w kieszonkach, zwł one size...

tak po krótce

Miejscowość
    Warszawa-Bemowo

Domyślnie

pięknie proszę o taką listę.
    jeśli chodzi o koszty to wiadomo - chciałoby się jak najtaniej skompletować zestaw początkowy, ale też taki, który nie zrazi, a zachęci
    zaraz napiszę maila z prośbą o zamianę zamówionych już esek na emki
    Pozdrawiam - Aga

Kamila 2002
    Paweł 2005
    Katarzyna 2010

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Ja też bym radziła zmianę rozmiaru IB na większy - mój synek waży teraz 6,7kg i M-ki są ok, ale żałuję, że nie kupiłam L-ek, bo też by były dobre i starczyłyby na dłużej, następne na pewno zamówię L-ki

Mnie na początku przerażała tetra, a teraz ją uwielbiam zwłaszcza z wełnianym otulaczem, ale też z Flipem (ten otulacz bardzo ładnie się dopasowuje ma maluszku).

Kieszonki są bardzo kolorowe i cieszą oko. Ja bardzo lubię Fuzzy Bunz, bo są dosyć zgrabne, nie tak jak IB, ale też ładnie leżą nawet na małych dzieciaczkach.

Miejscowość
    Reykjavik / Poznań

Domyślnie

Ja też bardzo lubie tetrę z flipem lub wełenką

Chustonoszka Awatar sylwiado
    Miejscowość
    okolice Poznania

Domyślnie

Kubutkowa,
    To ja też poproszę o tę listę .
    Przesiaduję od kilku dni na wielo i chyba zaczynam się wkręcać . Mąż jeszcze nie wie....
    Sylwia

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Ja uważam, że najlepsze na początek to wełenka + składane (ekonomicznie to tetra, a mniej ekonomicznie to bambino Mio albo bambusowe). Jeszcze niedawno napisałabym, że kieszonki, ale na ten moment uważam, że im bardziej naturalnie, tym lepiej dla pupci - a kieszonki i inne cudeńka na wyjścia. Ewentualnie zamiast wełenki, tak, jak pisały dziewczyny - flipy.

Chustoholiczka Awatar sheana
    Miejscowość
    Puszcza (krk)

Domyślnie

Kubutkowa ślij listę dziewczynom Ja według niej działałam i jest świetna. Marzy mi się stos formowanek teraz.
    Kieszonki chyba akurat najdrożej wychodzą Bo trzeba mieć więcej, bo co przewinięcie do do prania. Otulacz można zmieniać co kilka przewinięć o ile się nie zabrudzi. A przy maluszku najlepiej tetra, prefoldy i otulacz.
    I jak dziewczyny radzą, zmień na M, IB malutkie wychodzą...
    Jak mama-japonka pisze - też najfajniej naturalne Ja zamawiam kieszonki u dziewczyn z forum, bo młoda na polar i podobne uczulona, więc właściwie dużo kieszonek mi odpada.
    Weź te IB, jakąś jedna niedrogą kieszonkę, formowankę, otulacz - flip, econobun, wełniak, tetrę, prefolda i zobacz co Ci najlepiej pasuje i potem podomawiasz.
    Ostatnio edytowane przez sheana ; 29-09-2010 o 11:53
    Lauron(Smo) 12.06.2010, Bruno(Gadzinka) 12.01.2012

Chustoholiczka Awatar goralka
    Miejscowość
    kraków

Domyślnie

ja też poproszę o listę. Także zaczynam przygodę z wielo. Na szczęście mężusio do nich również przekonany, więc powinno nam się miło przejść z pampersów
    A. 5.2010, M. 5.2012, A. 9.2016, M. 9.2016

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Dziewczyny fajnie, że się zdecydowałyście na wielo!
    Coraz nas więcej

Chustonoszka Awatar junona
    Miejscowość
    Częstochowa

Domyślnie

Ja polecam po prostu przetestować różne opcje. Ja swoją przygodę z wielo zamierzałam zacząć na tetrze i otulaczach i to się okazał trochę niewypał. Porzuciłam wielo na trochę, wróciłam i zakupiłam kieszonki, które okazały się strzałem w dziesiątkę, ale zaraz mi zaczął przeszkadzać ten polar przy tyłku, to się przerzuciłam częściowo na formowanki, a teraz jedziemy głównie na tetrze, ale to też zależy od pory dnia.
    IMHO na pewno trzeba mieć stosik tetry lub czegoś składanego, bo to się zawsze przydaje, nie tylko do pieluchowania i nie spiesząc się kupować różne pieluszki. Co się nie podoba to sprzedać, a dokupić to co podpasowało.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Też uważam ,że tzreba przetestować różne opcje, bo dla nas na początku najlepsza była tetra plus otulacz
    I jak masz mozliwość zamów sobie real easy z krainypieluszek w rozmiarze S, są cudowne a w świetnej cenie jak na kieszonkę!
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

z pieluchami tak jak z chustami, sama musisz dojść co Wam najlepiej pasuje
    ja zaczynałam od Flipów, kieszonek i starty tetry - wydawało mi się, że nic więcej do szczęścia mi nie potrzeba
    lubię IB bardzo, bo nie robią wielkiego kupra i na wyjścia są super
    pieluszki BabYetty też są świetne i warto z nimi zgrzeszyć - szczególnie formowanka bambusowa - na noc genialna, jedyna
    gatki wełniane i formowanki to super zestaw po domu- osobiście uwielbiam

Chustofanka Awatar klincus
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Kubutkowa czy ja też mogłabym prosić tę listę, bo właśnie przygodę z wielo rozpoczynamy...

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Z tym rozmiarem IB to nie szalejcie za mocno Ja niedawno wyprzedawałam L-ki i szukałam M-ek. Synek ma aktualnie 19 miesięcy, wazy około 11 kg, ale jest szczupły. Jeśli dziecko jest pulchniejsze, to lepsze będą L, natomiast u nas te właśnie przeciekały i prawie zraziłam się do tych pieluszek. Na szczęście okazało się, ze wystarczy zmienić rozmiar na mniejszy

Uprawnienia umieszczania postów