Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Powiedzcie, ze to nie od pieluch:(

demona
    Guest

Domyślnie Powiedzcie, ze to nie od pieluch:(

Wiciowi zęby idą, kupy lecą z niego żrące, a i raz byla sytuacja awaryjna i w AIO siedział z 3h No i mamy mega odparzenie, a wlaściwie mieliśmy. Obecnie uzywam tylko formowanek+gacie wełniane więc powinno byc git. A nie jest;/ odparzenie zeszlo, ale na siusiaku zostało zaczerwienienie, bolace bardzo, z takim punktem białawym jakby ropą podeszło. Nie moge nawet dotknąc, bo boli go strasznie;/ No i co to może byc?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

nie wiem co, ale moze rivanolem przykładaj?
    biedaczek

demona
    Guest

Domyślnie

Rivanol juz poszedł w ruch, ale chciałabym wiedzieć czy to nie od pieluch. Moja mama jest pielegniarką na małych dzieciach i już od niej usłyszałam, że to od trzymania w mokrym, czytaj od wielorazówek;/

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

Nie od pieluch, w sensie stricte. Od jednorazowek w podobnej sytuacji tez by mogl dostac odparzenia.
    Mlodej od jakiegos czasu ida kolejne zeby i czasami tuz po zasikaniu formowanki dupencja czerwona. Po prostu, jakies zrace siki, czy cos Normalnie jej nie przeszkadza mokra czy zakupkana pielucha wcale, i jak sie awanturuje, jak chce zdjac i zmienic Z kupa moze byc tak samo.
    Moze kup jedwabne wkladki?
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

to wyglada jak nadkażenie bakteryjne po odparzeniu.
    nie ma to nic wspólnego z rodzajem pieluchy,dam przykład-w tej chwili Morela ma biegunkę,używam teraz jednorazówek na tą biegunkę,tyłek przemywam i cackam się,a odparzenie gigantyczne.
    jako że to w takim miejscu proponowałabym w google wpisać "maść antybiotykowa bez recepty" i kupić jedną saszetkę (powinna wystarczyć) w aptece jak najszybciej
    demona,nie przejmuj się opinia swojej mamy,u mnie wszyscy zachwyceni wielorazówkami łącznie z pediatrami i pielęgniarkami z przychodni,gdzie sie nie zjawię i opowiem o tym,to ochy i achy-taka karma.Ty na wielorazówkach chowana byłaś,prawdopodobnie nawet z elementami EC,jak wiekszość dzieci wtedy i nie masz przeszczepu skóry na pupie,prawda? ja tak samo
    pokolenie naszych rodziców bardzo lubi jednorazowe przedmioty

Chustopróchno
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

tribiotic?
    nie wiem, czy u dzieci można, ale skuteczna bardzo...

Chusteryczka Awatar rhodiana
    Miejscowość
    Bieruń

Domyślnie

Ja mam dziewczynkę, więc to trochę inaczej... ale odparzenia (mega i to powracające) nabawiliśmy się od kwaśnej kupy w której była raptem pół godziny!!! Używamy jednorazówek i myślę, że to przy każdej pieluszce może się zdarzyć

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

W kwaśnej kupie wystarczy nawet 5 min., żeby powstało mega-odparzenie. Wiem to po córce, a wtedy była pampersowa jak tak miała. Na pewno nie od pieluch, ale od nie przebierania. A mamą się nie przejmuj!

demona
    Guest

Domyślnie

Dzięki za pocieszenie.
    Magda no własnie myślałam, żeby jakąś neomycyną pomaziać.
    Jedwab pomoże coś? Sucha pupa bedzie?

Chustomanka Awatar mama-donna
    Miejscowość
    Dania-Løsning, Polska-Kędzierzyn-Koźle/Nysa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Dzięki za pocieszenie.
    Magda no własnie myślałam, żeby jakąś neomycyną pomaziać.
    Jedwab pomoże coś? Sucha pupa bedzie?
    Albo wełniane wkładki - podobno dobre w takich sytuacjach, działają leczniczo, pochłaniają wilgoć a nie oddają jej.
    Julia 26.02.2010 Miron 16.03.2013

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

jedwab nie jest raczej używany jako wkładka "sucha pielucha",bo nie ma takich własciwości,za to ma działanie antybakteryjne jeśli to 100% jedwabiu naturalnego (ale miałam wkładki jedwabne i nie widziałam,żeby pomagały).
    wełniane wkładki maja fajne właściwości (cos jak wełna na pęczki http://www.ekobaby.pl/sklep.php?cat=17&id=20&ec=0),ale to zależy od dziecka i jego zdrowia na dzień dzisiejszy, jak zareaguje,może być tak że się pogorszy bo dojdzie reakcja alergiczna/podrażnieniowa od wełny.
    jako że pupa jest już ok to bym dała sobie spokój ze sprawdzaniem właściwości leczniczych wełny/jedwabiu,tylko żeby to utrzymać używałabym jedynie bawełny org. i wełnianych gaci.
    w ogóle przy biegunkach to bym proponowała jednak wszystkim jednorazówki.
    z tych wszystkich bambusów,konopii i innych wynalazków tak naprawdę obie moje dziewczyny miały najładniejszą skórę właśnie po pieluchach z bawełną organiczną od strony skóry.i najszybciej się wszystko goiło jak była bawełna.
    a jesli chcesz żeby syn miał sucho to z materiałów "sucha pielucha" gdy skóra zdrowa to wełna,mikropolarek i welurek,tylko patrzyłabym najpierw czy nie ma jakichś podraznień od nich,bo to się dość często zdarza.
    ale co do ropy to bym się nie zastanawiała i maści użyła.

demona
    Guest

Domyślnie

Magda Ty mnie nie strasz, ze to od bambusa bo ja same bambusowe formowanki mam buuuuuuuuuuuuuuuu Dobra kto mi wkladki bawełniane uszyje??

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

u nas przy skomasowanym ataku zębów,były gigantyczne odparzenia
    wietrzyłam tyłek ile się tylko dało
    nam na duże podrażnienia Tormentiol zwykły pomaga
    powodzenia i gładkiej dupci życzę

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez demona Zobacz posta
    Magda Ty mnie nie strasz, ze to od bambusa bo ja same bambusowe formowanki mam buuuuuuuuuuuuuuuu Dobra kto mi wkladki bawełniane uszyje??
    nie,nie to nie od bambusa,jestem przekonana że ropa czy to zaczerwienienie to skutek odparzenia-bakterie sie dostały.wylecz to zakażenie i normalnie używaj tych pieluch co masz w domu.możesz poszukać kilku wełnianych wkładek i spróbować z nimi.rzecz w tym,że te wszystkie wkładki "sucha pielucha" dają jedynie uczucie suchości (złudzenie),natomiast pupa oczywiście będzie nadal stykać się z moczem,bo przecież co dziecko zasika to jest mokre,samo z siebie cudownie nie wyschnie.
    zresztą w jednorazówkach sikniętych można pomacać od wewnątrz i też czuć mokro.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

No to dzisiaj mój mały dołączył do klubu odparzonych pup.
    Od nocy z wtorku na środę jest na antybiotyku + Lakcid, dzisiaj od rana sporo baaardzo luźnych kup i na wieczór olbrzymie zaczerwienienie.
    Spróbuję z formowankami z bawełny organicznej, mam kilka sztuk.

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

U mojego(6mies.)też niedawno było zaczerwienienie(na siusiaku,ale od spodu)z biała plamką.I chyba właśnie to się stało po zbyt długim przetrzymaniu w mokrej pieluszce.Tylko,że mój chyba nie miał tego bolącego,bo w ogóle nie reagował jak mu to smarowałam-przeszło szybko,a posmarowałam alantanem. Teraz to kładę jeszcze na wierzch 2 wkładki typu sucha pupa.I u nas akurat też był temat zębów-ma 2 jedynki dolne i teraz idzie góra.U nas często 2godz.i wiecej jest w jednej pieluszce i wcześniej nic się nie działo-nawet zaróżowionej pupy nigdy nie było.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anik801 Zobacz posta
    Teraz to kładę jeszcze na wierzch 2 wkładki typu sucha pupa.
    A u nas tak w ogóle to właśnie na polar pupa gorzej reaguje

Chustomanka Awatar Anik801

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirabel Zobacz posta
    A u nas tak w ogóle to właśnie na polar pupa gorzej reaguje
    Ale ja robię trochę inaczej do kieszonki na wkład kładę suchą i dopiero potem jeszcze bezpośrednio przy pupie.Te polarki "sucha pupa"też są różne-grubsze i cieniutkie.Ja daję do "styku" z pupą tą cieniutką.U nas naprawdę super się sprawdzają.Myślę,że dużo zależy od skóry dziecka i tyle.

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Z tym siusiakiem, to ja bym grzała do lekarza przede wszystkim - u małych mężczyzn to przecież ważne, a z ropą nie ma żartów - może pójść zakażenie z krwią. A teraz kończę straszyć U nas skończyło się antybiotykiem, a młody był już odpieluchowany, więc wzięło się z czego innego. Za to mała ma teraz mega odparzenia (idą kły) i jedyne co pomaga, to zmiana pieluchy od razu po każdym siku Wypróbowałam wszystko (łącznie z jednorazówkami) i to jedyne co pomaga naprawdę. Ale wycofaliśmy się zupełnie z mikropolaru - najlepsza okazała się bawełna i konopie.

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

u nas reakcje na polar/mikropolar różne, różniste
    odkąd lecimy na tetrze i wełniczkach problemu nie ma

Uprawnienia umieszczania postów