Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Nieśmiałe zapytanie liczace na odpowiedź ;)

Chustofanka

Domyślnie Nieśmiałe zapytanie liczace na odpowiedź ;)

Witajcie, moja J. niestety wychowana na pampersachno ale to nie na opowieść tutaj....
    Teraz ma dwa latka z kawałkiem i korzysta z nocnika, niestety w nocy lub na długich wyjściach z domu z serią wrażeń zdarzają się wpadki. Pampersów mądrala już nie założy. No i wpadłam na pomysł, ze moze wielorazówkę jej na noc, albo te wyjścia do ludzi zapodać.
    Zaczęłąm zgębiać temat i zgubiłam się w rodzajach
    Pomóżcie niedoświadczonej i poradźcie co mam kupić? a moze wogóle to głupi pomysł...
    Jaga waży 13,5 kg.

Chustomanka
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

hej,
    moja Basia miała 2,5 roczku (wagowo tak samo) i jeszcze spała a pampkach w nocy, w dzień natomiats odpieluchowana była od wieku 23 m-cy.
    Szykowałam wyprawkę pieluszek wielorazowych dla majacego sie urodzić drugiego dziecka i przy okazji kupiłam pileuchę kieszonkę PUl-ową Wonderoos (polecana na forum jako nocna, mega chłonna) i u nas sprawdziła się super;
    Jakoś tak się przy okazji złożyło (bo nie wiem, czy dzięki wielorazowej) że po miesiącu stosowania mała zaczęła wołać siusiu w nocy.
    Tylko może być problem - skoro Twoja córka nie da sobie nałożyc pampka na noc to z pieluchą wielorozową może być podobnie. U nas Basia na początku wołała, ze chce małą pieluszkę (tzn. pampersa, bo wonderoos taki szeroki w kroku i było jej mniej wygodnie).
    Mając doświadczenie w pieluszkowaniu wielo teraz bym chyba wybrała dla córki wełniany otulacz (np. Wollwikkel amsterdam) i tetrę

Chustofanka

Domyślnie

Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź,
    Jaga nie chce pampków ze względu na ich sztywność chyba ciągnie tą część miedzy nogami i się wkurza
    Nic super chłonnego nam nie jest potrzebne bo nawet jesli zdarzy się wpadka to tylko razna noc i nie jest to jakiś mega potop
    z tego wynika że coś delkatnego i mięciutkiego by nam pasowało, a wełniany otulacz chyba taki jest, co? tylko ta cena........

Domyślnie

kup pieluszkę w piękne wzorki, może zwierzątka które lubi? Będzie dumna że ma je na pupci

Chusteryczka Awatar mamaija

Domyślnie

Maju- napisz do forumek, które robia otulaczyki wełniane-sliczne majtasy- albo na ogólnie zapytaj czy ktos Ci zrobi- a moze akurat zostały dziewczynom jakies porcieta wełniane?
    z tego co pamietam to Musli sliczne robiła.
    do nich zawsze mozesz jakieś grubsze wkłady użyc albo reczniczki frotte z ikei i sa mieciutkie i spore wiec sprawdza sie na pewno.
    Cytat Zamieszczone przez maja285 Zobacz posta
    Bardzo dziękuję Ci za odpowiedź,
    Jaga nie chce pampków ze względu na ich sztywność chyba ciągnie tą część miedzy nogami i się wkurza
    Nic super chłonnego nam nie jest potrzebne bo nawet jesli zdarzy się wpadka to tylko razna noc i nie jest to jakiś mega potop
    z tego wynika że coś delkatnego i mięciutkiego by nam pasowało, a wełniany otulacz chyba taki jest, co? tylko ta cena........
    Ostatnio edytowane przez mamaija ; 10-10-2010 o 17:13

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Ja swoją córkę przestawiałam na wielo jak miała 2,5 roku i prawie zaczynała korzystać z nocnika. Teraz kocha wielo, najbardziej Pul minkee z powodu wzorków. Piewrszą kupiłam jej żyrafkę. Powiedziała, że jest milusia. Spodobała się. Potem zażyczyła sobie krowy, teraz jak widzi nowe wzorki nie daje mi żyć i mówi :"mamo kup mi tą pieluszkę". Wcześniej jak była na pampersach to musiałam ją gonić po mieszkaniu i siłą nakładać pampersa, teraz mi sie sama kładzie.

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

ale jak to tylko male wpadki, to po co "uwsteczniac" dziecko jakakolwiek pielucha? Majteczki-trenerki by wystarczyly IMO.

Chusteryczka Awatar Musli
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

mamaija dziękuję maja a duże to siusiu w nocy? Bo na dzień jak podsiknie troszkę to sobie trenerki dadzą radę, ale to na małe podsiknięcie...
    nie ma mnie, wracam w niedzielę

blog http://szandorowemusli.blogspot.com
    dziergadełka http://musli-ruszyczmiejsca.blogspot.com

Chusteryczka Awatar mamaija

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Musli Zobacz posta
    mamaija dziękuję maja a duże to siusiu w nocy? Bo na dzień jak podsiknie troszkę to sobie trenerki dadzą radę, ale to na małe podsiknięcie...

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Myślę dokładnie tak, jak Jaśnie Pani. Nie ma sensu dziecka uwsteczniać, jeśli w większości woła i zdarzają się jedynie małe wpadki. Trenerki powinny być najlepsze.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustofanka

Domyślnie

Poszukałam zaraz tych trenerek i chyba to jest to choć te zwierzakowe otulacze są booooskie!
    Trenerki to Mio Bambino, tak?
    Chodzi nam o coś takiego,ze jak na spacerze czy w sklepie nie zdążymy, to nie będzie miała mokrych gaci, skarpetek i butów....roumiem, ze te trenerki przytrzymają jeden średni sik ?

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Nie wiem czy wszystkie trenerki są takie same. Ja miałam w rękach jedynie Imse Vimse (swoją drogą też mają ładne wzorki) i one mają wewnątrz chyba dwie warstwy frotki. Dużo nie wchłoną, ale PUL nie pozwoli wydostać się siuśkom na spodenki. Jak zdarzy się większy sik, to najlepiej od razu przebrać dziecko w świeże majty, bo inaczej trenerki przepuszczą bokami.
    Jeśli chcesz jakieś ładne wzorki, to możesz uśmiechnąć się do dziewczyn, może by coś uszyły. Ja sama szyłam dla Zuzi z jakiegoś wykroju z netu i wyszły bardzo fajnie. Tylko teraz gdzieś mi się zapodział i nie mogę podesłać linka, choćbym chciała

edit:
    Przypomniało mi się, że ktoś kiedyś pisał o tym, że zakładał dziecku zwykłe podpaski zamiast pieluch. Myślę, że to też może być dobry pomysł na prawie odpieluchowane dziecko.
    Ostatnio edytowane przez erithacus ; 10-10-2010 o 21:52

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Uprawnienia umieszczania postów