A mój kazał najpierw wyleczyć bioderka (2Aminus) a potem dopiero nosić w chuście. Po wyleczeniu chustę polecał.
Chusta zakupiona. Wybór padł na Girasol...mam nadzieję, że będzie to dobry wybór i jakoś sobie poradzę z wiązaniem. Trochę mnie to przeraża, ale jakoś damy radę
Teraz tylko czekam na przesyłkę, myślę, że w ciągu tygodnia powinna być u mnie
Za dwa tygodnie mam wizytę u ortopedy i się zapytam czy mogę nosić w chuście (właściwie, kupiłam chustę po to aby jakoś w miarę naturalnie małej pomóc, aby nie musiała np. poduszki Frejki czy czegoś podobnego nosić). A tak poza tym, to mam cichą nadzieję, że już jest wszystko ok ..takie "małe" marzenie
Później jak mała będzie już stabilnie trzymała główkę i zacznie siadać to mam zamiar zakupić dla mojego męża nosidełko bondolino, bo jego raczej do chusty nie przekonam.
Starsza miała 2c lewe biodro i pięknie po chuście weszło w 1btak po 3 miesiącach
od 12 lat:wiosna '07,zima '09, jesienna '11 i letnie'13 wiosna'18
Doradca Noszenia ClauWi®
podepnę się bo mam podobny problem
moja 2,5 miesięczna córcia ma stwierdzoną dysplazję lewgo bioderka (IIa) i zastanawiam się jakie wiązania są najodpowiedniejsze
zakupiłam pierwszą chustę zanim znalazłam to forum, nie wiem na ile jest to dobry wybór ale mam chustę Hoppediz
do chusty miałam załączony przewodnik z instrukcjami wiąznia, przejrzałam i wyszukałam te w których dziecko ma nóżki "na żabkę" a jednocześnie może być dla dziecka nietrzymającego jeszcze głowki
wydaje mi się że może to być "kieszonka" albo "koala"
proszę o opinie czy to są odpowiednie wiązania dla mojej córeczki
z góry dzięuję i pozdrawiam wszystkie chustomaniaczki
ps.
a czy możecie mi polecić jakiegos instruktora/doradcę z Olsztyna, albo namiar na jakiś klub/grupę
wydaje mi się że może to być "kieszonka" albo "koala"
proszę o opinie czy to są odpowiednie wiązania dla mojej córeczki
[/QUOTE]
Na pewno będą dobre.
Zobacz tutaj http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=137
tak wogóle to dysplazja II a do 3 miesiąca jest traktowana jako norma. Obie moje córki tak miały na obu nóżkach. Mój ortopeda powiedział że wszystko bedzie dobre co bęzie robić nogi w żabe (czyli pielucha, chusta, noszenie na rękach z nogami w żabke czy kładzenie na brzuszku). Jak dysplazja jest poważniejsza to raczej po trzecim miesiącu dzieci dostają jakieś rozwórki.
Hania VII 2008; Iga V 2010; Aniołek VIII 2011; córeczka X 2012
Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
Doradca Akademii Noszenia Dzieci