Pokaż wyniki od 1 do 20 z 23

Wątek: Proszę o pomoc - dysplazja, jaka chusta?

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

i lotusbarn u Ciebie jest
    http://lotusbarn.no/butikk/index.php...=index&cPath=7

a co do marki ... kup chustę, ktora ci sie podoba , marki sa juz porownywalne , taka ulubiona to czlowiek zaczyna miec przy 3-4 chuscie ;-D
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustonówka

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo - a historia z dysplazja u malucha jest mi niestety znana - to zanim wpadniesz w szal zakupow, powinnas skonsultowac problem u lekarza ortopedy, neonatologa. Jeżeli faktycznie stwierdzi dysplazję to nie ma takiej mozliwosci, zeby zostawil to samemu sobie. A to już zależy od stopnia urazu czy bedzie to szerokie pieluchowanie, czy aparatura typu szelki Pavlika czy poducha Frejki. O chustach nic mi nie mowiono...

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

A mnie z kolei (w trakcie prywatnej rozmowy) lekarka zajmująca się usg bioderek powiedziała, że chusty są jak najbardziej ok i sama coraz częściej poleca je młodym mamom .

Chusteryczka Awatar Kilerek_81
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja również jak już trafiłam do uświadomionego ortopedy, to usłyszłam, że przy dysplazji, nosić w chuście można a nawet trzeba i to jak najwięcej.

Domyślnie

mi rowniez pani doktor kazal nosic jak najwiecej na bioderka

Chustomanka Awatar miumi
    Miejscowość
    Warszawa Grochów

Domyślnie

A mój kazał najpierw wyleczyć bioderka (2Aminus) a potem dopiero nosić w chuście. Po wyleczeniu chustę polecał.

Chustonówka

Domyślnie

Chusta zakupiona. Wybór padł na Girasol...mam nadzieję, że będzie to dobry wybór i jakoś sobie poradzę z wiązaniem. Trochę mnie to przeraża, ale jakoś damy radę
    Teraz tylko czekam na przesyłkę, myślę, że w ciągu tygodnia powinna być u mnie
    Za dwa tygodnie mam wizytę u ortopedy i się zapytam czy mogę nosić w chuście (właściwie, kupiłam chustę po to aby jakoś w miarę naturalnie małej pomóc, aby nie musiała np. poduszki Frejki czy czegoś podobnego nosić). A tak poza tym, to mam cichą nadzieję, że już jest wszystko ok ..takie "małe" marzenie
    Później jak mała będzie już stabilnie trzymała główkę i zacznie siadać to mam zamiar zakupić dla mojego męża nosidełko bondolino, bo jego raczej do chusty nie przekonam.

Uprawnienia umieszczania postów