Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pmóżcie mi z manducą

Chustonoszka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie Pmóżcie mi z manducą

W chustach nie nosiłam z 1,5 roku, teraz urodził się maluszek i wracam do tematu.
    Głodna nowości (dla mnie) zakupiłam Manduce, forum miało właśnie przerwę techniczną i już po dokonaniu zakupu doczytałam, że ona jednak nie dla takich malców - 3 mce
    Postanowiłam jednak wlożyć go na chwile chociaż, aby wypróbować. Tylko,że to długi chłopak - ok65 i z tą wkładką dla malucha beznadzieja..., nie mieści się w niej, do tego raz włożyłam bez wkładki i było fajnie, ale rozsunęłam panel, w instrukcji u takich malców panel zwinięty.
    Poza tym jakoś zaraz plecy mnie boleć zaczęły i było niewygodnie, mam nadzieję,że to tylko kwestia moich nieudolnych starań.
    Co myślicie?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

myślę ze jednak chusta dla takiego szkraba byłaby najlepsza....jeszcze sie namandukujecie za jakis czas
    a co do bóli- organizm Twój znowu musi przyzwyczaic sie do noszenia

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

a trzyma sztywno juz głowe
    ogolnie moim zdaniem do manducy to dzieci siedzace a nie takie maluchy
    moze lepiej wsadz go w jonasa?

Chustonoszka
    Miejscowość
    PoznaĂą

Domyślnie

Chyba tak Próbowałam 3 razy i jednak się poddam, noszę moby Wrap, ale jonas też zostaje

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Też mam manducę i raczej takiego malucha bym nie wsadziła.Mino,że producent mówi,że można.Jednak w chuście lepiej dopracujesz właściwą pozycję.Manduca będzie nieoceniona,gdy maluch podrośnie i nabierze kilogramów.Dla nas teraz jest wielką pomocą.No i fakt,że przy obrzydliwej pogodzie nie trzeba ogonami po błocie majtać też jest wart odnotowania

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

myślę że faktycznie manduka może sobie poczekać,

bolące plecy bym zwaliła na Twoje nieprzygotowanie (chociaż ciąża to jednak kręgosłup przyzwyczaja do ciężaru z przodu...) a może i bardziej na to że się spinałaś czy coś w tym guście... że nie zachowywałaś naturalnej pozycji swojego ciała tylko jakoś się "asekurowałaś" żeby dziecku "wygodnie było"?

niemniej witamy ponownie chustowetereankę
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Uprawnienia umieszczania postów