Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: nówki nieśmigane

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie nówki nieśmigane

Juz któryś raz widzę, ze na bazarku lądują chusty i nosidła nowe, tylko wyjęte z pudełka, raz zamotane albo nawet nie. Czemu je sprzedajecie? Tak z ciekawości pytam Kolor nie pasuje, czy jak? Rozumiem, że ktoś tydzień ponosi i stwierdzi, że mu nie pasuje, ale takie całkiem nieśmigane? Przecież one nie pójdą w tej samej cenie, co w sklepie (chyba). Oświećcie mnie, proszę
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

ja np za dużo zgromadziłam dla jeszcze nie narodzonych dzieci mych a pieniądze niestety czasem są potrzebne...
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoguru Awatar Olapio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

moze kolor sie nie spodobał? grubosc?

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

No są, są... Czyli okiełznany instynkt wicia gniazda?
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014

Chustoguru Awatar pati291
    Miejscowość
    Szczecin

Domyślnie

Niektóre mi się znudziły, niektóre leżą i nie noszę, bo mam ulubione. A ostatnio kasy potrzebuję, bo zbieram na coś
    Patrycja - mama Damiana 08.08.08, Hanny 04.12.09, Emilii 01.03.14
    Chcieć to móc

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pati291 Zobacz posta
    Niektóre mi się znudziły, niektóre leżą i nie noszę, bo mam ulubione. A ostatnio kasy potrzebuję, bo zbieram na coś
    Ale jak się znudziły, jak nie przymierzone nawet? To mnie dziwi! Tylko niech się nikt nie obrazi, to nie jest pytanie do nikogo konkretnie (już nawet nie pamiętam, czyje były te ogłoszenia), po prostu nie wyobrażam sobie, że można kupić chust, nawet jej porządnie nie obejrzeć i sprzedać dalej, tracąc w końcu trochę kasy.

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

ja właśnie mam taką niesmiganą grecję zieloną...kupiłam w zestawie z oceanem czerwonym...w oceanie noszę a grecja leży raz wyjęta z torebki...obejrzana tylko... i tak się zastanawiam - wystawic na chustostragan czy nie...bo troche szkoda ze w niej nie nosiłam , ale już mam sporo chust a teraz jakoś częściej w manduce i Mt noszę.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustoholiczka Awatar Agut
    Miejscowość
    okolice Grodziska M.

Domyślnie

Ja nie kumam czemu tu sie dziwic?
    sama jako świadoma swego uzależnienia chustoholiczka wypuscialam w swiat dalej troche nówek! często kupuje chuste tylko po to ze nagle włacza mi sie nie odparta rządza posiadania danej chusty no i musze no musze ją mieć, chociaz po to zeby ją zobaczyc na żywo! Czasami wystarczy mi samo popatrzenie na nią, czasami musze pomacać, czasami zamotac.... I tak to jest ze albo chwyci za serce i chusta zostaje albo nie chwyci i leci dalej.
    nie mialas tak nigdy ze kupials cos nie widząc tego na wlasne oczy i to cos nie spelniło do konca twoich oczekiwań? albo puknelas sie w głowe nagle kurcze po cholere mi nastapna taka rzecz skoro mam ich juz 4 czy 6 czy 10? ja mam tak często

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    nie mialas tak nigdy ze kupials cos nie widząc tego na wlasne oczy i to cos nie spelniło do konca twoich oczekiwań? albo puknelas sie w głowe nagle kurcze po cholere mi nastapna taka rzecz skoro mam ich juz 4 czy 6 czy 10? ja mam tak często
    Nie no, miałam, ale pukam się jeszcze przed zakupem A co do oczekiwań to jasne, rozumiem, ale właśnie nie wiem, jak można stwierdzić, czy spełnia, czy nie, jak się nawet nie zamotało. Chodzi mi o to, że jakbym już tę chustę w domu miała, to bym ją ponosiła troszkę przed sprzedażą.

Chustomanka Awatar Malina

Domyślnie

eh, no ja bym sie chociaz zamotala, na probe. tak jak z moimi sniezynkami, ktore kupilam na zime, i na razie leza i czekaja. Ale nie na sprzedaz, na zime
    Mysle, ze sprzedalabym, gdyby kolor mi bardzo nie podszedl. Albo sie okazalo, ze nagle potrzebuje pieniedzy (ale wtedy pewnie i tak bym sie zamotala)
    http://www.przytulmniemamo.pl/

Malinowka wrzesien 2009

Chusteryczka

Domyślnie

Też tego nie rozumiem, tak wiem mozna nie trafic z grubością, długością czy dopasowanie sie do chusty ale to wiadomo dopiero po przymierzeniu i/lub noszeniu. Nie bardzo rozumiem po co kupowac chuste, nie wyjmowac jej nawet z pudełka i sprzedawac ( czesto ze strata).

Chustoguru Awatar odynka
    Miejscowość
    odiland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klusiecka Zobacz posta
    Też tego nie rozumiem, tak wiem mozna nie trafic z grubością, długością czy dopasowanie sie do chusty ale to wiadomo dopiero po przymierzeniu i/lub noszeniu. Nie bardzo rozumiem po co kupowac chuste, nie wyjmowac jej nawet z pudełka i sprzedawac ( czesto ze strata).
    bo np ktoś jest w ciąży, nagromadził chust dla maluchów a potem doszedł do wniosku że ma ich za dużo a przymierzyć nie mógł
    Wataha: Nelly: 14/06/2007 Lilly i Zuzka: 15/09/2010

http://zakamarek.eu - targowisko rzeczy różnych
    http://shewolf-foto.blogspot.com - moja pasja

2014 będzie nasz!

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odynka Zobacz posta
    bo np ktoś jest w ciąży, nagromadził chust dla maluchów a potem doszedł do wniosku że ma ich za dużo a przymierzyć nie mógł
    No dobra, to rozumiem

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

a ja rozumiem... np jakaś szmatka baaardzo mi się podoba, potem ją widzę w realu np na KK w sensie czyjąś i niekoniecznie mam ochotę motać, macnąć mi wystarczy...
    a co do kupowania i sprzedawania nieużywanych to tak nie robię tylko i wyłącznie ze względów finansowych
    bo ten dreszczyk emocji i oczekiwania jest po prostu wart tej niewielkiej (IMO) straty finansowej...
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Robiłam tak czasem: kupowałam i sprzedawałam.
    Kupowałam, bo byłam ich ciekawa a nie miałam innej możliwości aby je zobaczyć.
    Sprzedawałam, bo nie potrzebowałam 7 czy 10 chust

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Było kilka chust które sprzedawłam od razu, bo nie był to ten kolor/odcień
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

Chusteryczka Awatar manteiga
    Miejscowość
    Warszawa, Gocławek

Domyślnie

Iwko, ja Cię rozumiem W całej rozciągłości. I tyle
    Tomaszek - 23.09.2009r., Klara - 23.09.2015r.
    Ach, to życie, jak trzeba to staje na wysokości zadania

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Sosnowcu

Domyślnie

na pewno oszukują kłamią, knują i dłubią w nosie... no bo w głowie sie nie miesci- miec chuste i sie w nią nie zaprząc

PS- zamiast sie cieszyc, że nowe nie smigane puszczają taniej, to wietrzycie nie wiadomo które dno......ergo----> jeszcze sie taki nie urodził, co by wszystkim dogodził (szczególnie płci potocznie zwanej piękną)
    Ostatnio edytowane przez Ania ; 01-09-2010 o 23:11

Chustomanka Awatar Foxy Lady
    Miejscowość
    Warszawa Włochy :)

Domyślnie

ten wątek fajny jest, bo dowodzi, że ludzie są do siebie podobni, bo ja też się nad tym zastanawiałam
    myśmy się dochrapali dwóch chust, kilku testowych i manduki (która ostatnio rządzi)
    i przy testowych odsyłanie/odbieranie itp. było dość upierdliwe (co nie odejmuje uroku tej zabawie), więc jak miałabym kupić i zamrozić sobie kasę, ryzykując, że potem nie sprzedam, to dziękuję
    więc tylko sobie zdjęcia kontempluję lub obmacuje cudze zasoby
    podsumowując: rozumiem tak dalece posuniętą pasję, ale nie podzielam
    Helenka piękna 23 lipca 2009

demona
    Guest

Domyślnie

A ja odwrotnie mam, zamiast tracić kase na przesyłki przy testowaniu, wolę sobie nabyć i obadać swoją juz prywatną. Jak mnie nie chwyci za serce to nie mierzę i puszczam dalej. Ot sport taki

Uprawnienia umieszczania postów