Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Chusta a druga ciąża

Chustonówka

Domyślnie Chusta a druga ciąża

Szukam informacji o tym, jak połączyć chustowiązanie i kolejną ciążę. W ciąży nie można dźwigać (dziś mój 1,5 miesięczny syn waży prawie 7 kg, strach pomyśleć ile będzie ważył zimą, kiedy to planujemy zaciążyć drugi raz). Inną sprawą jest ściskanie brzucha przy wiązaniach.. Dlatego pytanie do doświadczonych mam - czy w ciąży można chustowac?

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Przede wszystkim witaj

Cytat Zamieszczone przez Majen Zobacz posta
    Szukam informacji o tym, jak połączyć chustowiązanie i kolejną ciążę. W ciąży nie można dźwigać (dziś mój 1,5 miesięczny syn waży prawie 7 kg, strach pomyśleć ile będzie ważył zimą, kiedy to planujemy zaciążyć drugi raz). Inną sprawą jest ściskanie brzucha przy wiązaniach.. Dlatego pytanie do doświadczonych mam - czy w ciąży można chustowac?
    A właściwie dlaczego w ciąży nie wolno dźwigać?
    Oczywiście o zdrowej ciąży mówimy - wiadomo, nikt nie każe ciężarnej przerzucać worów z piaskiem, ale dziecko własne? Jeżeli nosi się dziecko od początu, to organizm jest do tego przyzwyczajony. Wszystko w miarę rozsądku oczywiście Przy jakichkolwiek zagrożeniach ciąży za to noszenie odpada
    A ściskanie brzucha - jest wiele sposobów wiązania.
    Ja jestem w 8. m-cu ciąży, od miesiąca nie noszę, bo w tej chwili mi nie wolno (skurcze), ale przez całą resztę ciąży nosiłam moją 12-kilową córkę na plecach. Wykańczam wiązanie nad biustem (wykończenie tybetańskie) - bardzo polecam: wygodne, niecisnące, a w dodatkowym bonusie świetnie odejmuje dzieciowi ciężar

Poza tym polecam użyć wyszukiwarki - o noszeniu w ciąży było tu już wielokrotnie i dziewczyny wiele ciekawych, mądrych rzeczy powypisywały

edit:
    np. http://www.chusty.info/forum/showthr...anie-w-ciąży
    http://www.chusty.info/forum/showthr...icie-w-ciąży
    Ostatnio edytowane przez Meta ; 01-09-2010 o 10:36

Uprawnienia umieszczania postów