- 

calyx czy manduca??? calyx czy manduca???

Trafiłam na używanego calyxa ze smokiem, czyli takiego, jaki podoba mi się naj, naj. 

- 

Chustoholiczka

Oba nosidla sa fajnie, oba testowalam, ale w koncu mam calyxa.  
 czy to ten calyx na babywearing swap?  Bo bo widizalam, jest cudny i jest to 'new standard'.  Z calyxem jest tak, ze powinien byc bardzo dobrze dobrany do budowy osoby noszacej.  Dla mnie old standard byl za duzy, new standard moge nosic ja, mam 169 cm, 66 kg i 80D biust.  Maz, 176 wzrostu 90 kg tez nosi w tym nosidle.  Manduca ma regulowane siedzisko, calyx nie ma, calyx ma chyba szerszy panel.

- 

- 

Chustoholiczka

Kapturek kosztuje bodajze 11 dolarow, wiec to zaden wydatek.  Gdybys kupila ten calyx i bym wam nie przypadl, to wiem na bank, ze Kasia vel Czteryszczescia (teraz z moim nosidlem jest w gorach) baardzo chce calyx.  Jej maz tak zachwalal, ale mi nie udalo sie przed wyjazdem dla nich kupic..

- 

- 

- 

Na szczęście drobna nie jestem   Teraz noszę  topy w rozmiarze  10 - 12, bo mam ciągle nadwagę po ciąży, a zwykle 8 - 10. Teraz noszę  topy w rozmiarze  10 - 12, bo mam ciągle nadwagę po ciąży, a zwykle 8 - 10.

- 

Chustoholiczka

- 

Oby mój też był boski, bo już klepnięty  Zawracałam dziewczynom głowę manducą, a tu smok spadł mi z nieba Zawracałam dziewczynom głowę manducą, a tu smok spadł mi z nieba Myślę, ze żałowałabym, gdyby pozwoliła mu pójść w inne ręce, bo jaka jest szansa, że znowu by się gdzieś trafiły? A nowe jednak sporo kosztuje, biorąc pod uwagę, że byłby to zakup w ciemno. Myślę, ze żałowałabym, gdyby pozwoliła mu pójść w inne ręce, bo jaka jest szansa, że znowu by się gdzieś trafiły? A nowe jednak sporo kosztuje, biorąc pod uwagę, że byłby to zakup w ciemno.

Dzięki Linda za pomoc w podjęciu decyzji. Pewnie będę Cię jeszcze męczyć, jak dojdzie i wtedy ze zrozumieniem przeczytam Twojego ostatniego posta, bo póki co brzmi magicznie  

- 

- 

- 

No dobrze, bardzo dobrze, bo to jest wzór, który wybrałabym, gdybym kupowała nowe. Bardzo mi się podoba. Szkoda tylko, że smoka jest więcej od spodu... 
 Znalazłam instrukcje na ich stronie i filmy na youtube. Zaraz będziemy próbować.

Linda, a czy mogłabyś napisać jak je pierzesz? Czy jak wrzucę do pralki na pranie ręczne 30 stopni to przeżyje?

- 

Chustoholiczka

Ja do tej pory tylko raz pralam, wlasnie na programie delicate/hand wash, nie wiem czy taki ma twoja pralka, to program 30 stopni..  Pozapinaj tylko klamerki, jezeli masz woreczek do prania bielizny z takiej siateczki, to mozesz nosidlo do tego woreczka wrzucic.

Wg mnie calyx jest super wygodny, ale opanowanie takiego dopiecia, ustawienia, aby bylo wygodnie zajmuje troche czasu.  Na pasku z przodu, laczacym pasy naramienne masz 3 stopniowa regulacje, dopasuj tak, aby bylo wam wygodnie.  Zakladajac nosidlo, pasy naramienne poluzuj, a potem z dzieckiem na plecach poruszaj sie, aby dziecko miec jak najwyzej.   Potem te pasy dociagaj, na koncu pas biodrowy.  Ja tak robie i tak nam jest wygodnie Powodzenia! Powodzenia!

- 

Uprawnienia umieszczania postów
				Uprawnienia umieszczania postów