Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: MT Pentelka

Mieszany widok

Domyślnie

Ja mam to MT, kupilam niedawno i plusy: fajnie wykonane, cena , ładne, latwe zapinanie na klamre
    minusy: za mala regulacja pasow (dla mnie sa zbyt dlugie i nie mam jak ich skrócic, a jakas drobinka nie jestem-dziec mi wisi-musze podwijac panel biodrowy), klamry-mam nadzieje ze beda wytrzymywac, trosze sie luzuje pod ciezarem dociagnietego dziecka.aha... no i ten zaglowek, faktycznie malo sztywnyi niski i mala mi odchyla za mocno glowke.
    Ja nie nosze na dlugich dystansach.

Chustonówka Awatar patikoz
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź, ja wolałam nie ryzykować i kupiłam inne już i czekam niecierpliwie na przesyłkę

Domyślnie

powiem tak: gdyby nie to ze troche zal mi kasy teraz jak mam juz to nosidło, to drugi raz bym go nie kupila, tylko dolozylabym troche i kupila inne.

Chustoholiczka Awatar dankin-82
    Miejscowość
    Lubin

Domyślnie

właśnie byłam ciekawa tej regulacji i faktu czy dziecko da się wyżej podciągnąc

i jeszcze te klamry mnie ciut zaniepokoiły, raczej nie powinno nic się luzowac
    K mama Kulki i Kropki

„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

i ja potwierdzam z tymi pasami, za mała regulacja, trzeba krzyżować z przodu

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Chustomanka Awatar Atorianna
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

podnosze temat.

cena ich MT nadal kuszaca

czy ostatnio ktoras z Was kupowala/ uzywala MT od Pentelki? moze wprowadzili jakies zmiany? ktos cos? czy jednak warto troche wiecej wydac i kupic od mam szyjacych czy od innej firmy?

Chusteryczka
    Miejscowość
    Leszno Rawicz

Domyślnie

Jakis czas temu przegladalam oferty na Tablicy. Zauwazylam ogloszenie "MT Pentelka" w naprawde niskiej cenie, wiec szybciutko umowilam sie ze sprzedajacym na wysylke, zeby mi nikt okazji sprzed nosa nie sprzatnal Wieczorem sobie siadlam do kompa poszukac opinii o tymze nosidle i dopiero wtedy dowiedzialam sie, ze nie jest to prawdziwe MT, tylko wersja z klamrami...
    Ale nosidlo juz bylo w drodze, wiec trudno

Wykonane jest wedlug mnie dobrze. Nie ogladalam na zywo innych nosidel, ale to wydaje sie byc ok. Pasy sie nie wpijaja.
    Nie wiem dokladnie, co jest nie tak z tym nosidlem, ze jest mi niewygodnie. Synek wazy 9 kg, przez jakies pol godziny jest dobrze, potem boli mnie dol brzucha. Moze to "wina" przebytego pol roku wczesniej cc?
    W kazdym razie dolny pas musze podwinac. Ostatnio sprobowalam wrzucic Mlodego na plecy i pas biodrowy rowniez musialam miec podwiniety, pasy naramienne skrzyzowane z przodu, a dziec i tak wisial. Co nie znaczy ze Mu sie nie podobalo!

EDIT: Dzis bylam na spacerze z tymze nosidlem. Po jakichs 100metrach zauwazylam, ze dziec stopniowo sie obniza i zaczyna wisiec-klamry nie trzymaja paskow niestety... Troche to uciazliwe, bo nie daje rady diaciagnac pasow z dzieckiem w nosidle. IMO lepiej by bylo, gdyby bylo to zwykle, wiazane MT
    Ostatnio edytowane przez amefa ; 07-04-2013 o 20:44

Uprawnienia umieszczania postów