Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: MT Pentelka

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar Wika
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie MT Pentelka

Było gdzieś o elastykach od niej, a teraz mam pytanie o jej 'MT", choć do końca nim nie jest, bo nie ma wiązanych pasów, tylko na klamry.
    http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...208374054.html
    Czy ktoś ma? A jak nie, to może specjalistki tak na oko ocenią?
    Z wyglądu ładny, jak pisałam na maila pentelce o pasy, to pisała, ze wypełniane. Hmmm, rzymierzam sie do kupna "czegoś" i nie wiem juz sama. Wiem tylko, ze tanie musi być

Hania (02.10.2008)
    Marta(03.12.2009)
    Ludwik (16 10.2013)

Chustomanka Awatar aga_o
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czy nikt nie testował tego nosidła? Nie wierzę...

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aga_o Zobacz posta
    Czy nikt nie testował tego nosidła? Nie wierzę...
    Ano, takie to już forum, że chustonoszki albo kupią już sprawdzone albo same sobie uszyją sobie wedle swojego gustu Albo zamówią u współforumek...

Możecie spróbować, zapytałabym tylko pani co to za klamry - czy jakieś lepsiejsze z atestem czy zwykłe jak do plecaków szkolnych, bo w sumie o te klamry bym się bała jeżeli już o cokolwiek...
    Mnie się nie podobają pasy bo moim zdaniem przy takim zapinaniu mogą się w żebra wpijać - ale może to tylko moje wrażenie...
    BTW ta pani sporo szyje
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustopróchno Awatar Karusek

Domyślnie

wydaje mi się, że to jest nowość w ofercie pentelki (proszę mnie poprawić, jeśli się mylę). Może dlatego nikt nic nie wie na ten temat?
    2 + 7 (2005-2018)

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Ostatnio na gazetowym kawałku szmaty było ogłoszenie o testach i dostałam nosidło na tydzień.
    Wcześniej nosiłam tylko w Natce wiązanej ale pierwsze wrażenie ok.

Pasy są wypełnione dość dobrze ale nie gąbką tylko (takim czymś do ocieplania) przynajmniej tak czuję przez materiał. Pasy solidnie wszyte. Klamry dobrze trzymają (nie pytałam o atesty), nie wiem na ile wytrzymałe są te klamry, moja młoda ma 9kilo ale myślę tu o czasie urzytkowania .... czy po roku ciągłego odpinania i zapinania nadal będą tak trzymać. Nosiłam ja i mąż. Regulacja długości pasów ok, ciężko dociągnąć ale trzymają dobrze nic się nie luzuje podczas chodzenia. Jedyny minus jak dla mnie to za mały/za cienki zagłówek i młoda głowę do tyłu odchylała.

Teraz mam Mt woolloomooloo i bez porównania kupiłam używane zimowe i wypełnienie pasów i zagłówek super.

Co do pentelki to z ekonomicznego punktu widzenia chyba kuszące... gdyby było tradycyjne wiązane kupiłabym bez zastanowienia
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustonówka

Domyślnie

Podnoszę temat, może ktoś jeszcze ma wyrobione zdanie na temat tych nosideł. Szukam czegoś niedrogiego.

Uprawnienia umieszczania postów