Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: oceńcie kangurka :)

Mieszany widok

Chustonówka

Domyślnie oceńcie kangurka :)

Cześć,

dzisiaj po raz pierwszy zamotałam moją niespełna trzytygodniową córeczkę Martę w tkanego kangurka. Będę wdzięczna za ocenę wiązania. Mam wątpliwości co do ściągnięcia materiału na wysokości szyi i główki (mała oczywiście jeszcze nie trzyma główki sama) bo nie chciałam jej za bardzo dociskać ale może powinnam? Czy wysokość wiązania jest odpowiednia? Czy nie za bardzo zgniatam jej nóżki?

Pozdrawiam,
    Paula

Chusteryczka Awatar Sroka
    Miejscowość
    na polnoc od Monachium

Domyślnie

Na moje oko wyglada calkiem niezle, zabka super i na wezelku mala tez nie siedzi tylko gorna partie mozesz jednak jeszcze troche dociagnac, tak zeby nie bylo za duzo luzu

Chusteryczka Awatar wrapsodia
    Miejscowość
    Erlangen Niemcy /czasem Wawa/Jarosław/Klimontów

Domyślnie

więcej materiału pod pupkę -naciągnij materiał tylko po uszka, całą resztę wsuń pod pupkę i troche mocniej podociągaj poza tym git!
    Gosia, mama Toli (25/10/2008), dawniej mimezis

Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®
    Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

bardzo ladny kangur!
    chusty Ci straczy na tyle, zeby nie robic wezla pod pupa, tylko skrzyzowac i zrobic wezel z tylu (jak w kieszonce).
    wtedy latwiej Ci bedzie wsunac chuste w dolki podkolanowe maucha i tym samym nie krepowac jego lydek - bo nozka powinna zachowac ruchomosc od kolanka w dol.
    reszte dziwczyny napisaly - nie naciagac bardzo na glowe tylko tyle aby podtrzymac kark iduzo pod pupe. doiaganie na pewno przy kolejnych motaniach pojdzie latwiej.
    powodzenia!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustonówka

Domyślnie

jejku dziewczyny, Wy spać nie możecie?! Dzięki za szybką odpowiedź! Dzisiaj poćwiczymy jeszcze uwzględniając Wasze uwagi. Z tymi nózkami to nie wiem czy dam radę, żeby nie krępować łydek bo one są bardzo krótkie (Marta ma 50 cm) i materiał zakrywa je całe :/ ale z tym wiązaniem z tyłu to super pomysł bo właśnie się zastanawiałam co z tymi ogonami zrobić......

Uprawnienia umieszczania postów