Super pomysł, Magda- podpytasz bo juz prowadzisz dialog??? Może zwykła przesyłka plus rabat dałyby zjadliwą cene pieluszki bo gdyby miała kosztować powyżej 100 to niestety musiałabym odpuścić![]()
Rozmawiałam z Ciotką z USA właśnie wysyła mi gD które właśnie do niej zamówiłam. Jeśli chcecie możemy zamówić na jej adres SM i prześle nam to jak każdą inną paczkę. Wtedy nie będziemy płacić cła.
Dziewczyny "przespałam się" z tym moim pieluchowym zamówieniem i najlepsza opcja i relatywnie najtańsza to:
a) zamówić teraz dozen-12 sztuk nowych printów. Renee wybiera sama wzory pieluch z sugestią jedynie czy dla chłopca czy dla dziewczynki. Potem wy zdajecie się na ślepy los i ja losowo wysyłam do was pieluchy biorąc pod uwage czy dla chłopca czy dziewczynki. Czas uszycia przez renee zamówienia to 2tygodnie od dnia zamówienia. Żeby nie płacić cła renee te 12 sztuk pieluch podzieliłaby na 1/2 i wysłąła dwie paczki.
240$ za 12 sztuk plus 50$ za dwie wysyłki = ok 24$ z przesyłką za pieluchę to w zaokrągleniu wyjdzie 80zł za sztukę
b) poczekać do 3 października każda z nas wybiera indywidualnie wzór pieluchy min. 24$ za pieluchę plus koszty wysyłki to wyjdzie ok 29$ za pieluchę czyli ok 94 złotych
c)MamaDi czy jesteś w stanie oszacować jaki byłby koszt wysyłki jednej pieluchy z usa do polski? I pytanie jak miałybyśmy zapłacić twojej cioci za przesyłkę? Bo u Renee to płacę kartą za wszystko, a tak?
dwa razy dodałam to co powyżej , przepraszam
Pamietajcie, że jesli na 2 paczki to musi byc wpłata podzielona na 2 razy!!!!
przy cenie koło 80 zł za pieluchę jestem chętna na jedną(o ile oczywiście jeszcze się bym załapała)
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
A nie najlepiej opłacałoby się kupić te 35 pieluch za 500$, wysłać do kogoś w USA (albo poprosic Renee o prywatna wysyłkę), a tamta osoba kurierem do Polski jako gift? Wtedy pieluszka wyjdzie max 50zł (przy 1$=3,30PLN), plus koszt kuriera na 35szt.
Patrzcie na Polamer
http://www.polameronline.com/
do 4 funtów (wagi) za $21, każdy następny $2,51
35 pieluch moze wazyc z 12 kg max., czyli 6 funtów
Ostatnio edytowane przez demona ; 27-09-2011 o 12:35
przy tym układzie bym na pewno wzięła 2...
może zróbmy listę żeby wiedzieć czy damy radę rozparcelować te 35 pieluch (o ile jest ktoś w USA, kto mógłby zrobić operację przekurierowania pieluch do Polski)
w razie co mogę porobić przesyłki wewnątrzkrajowe (aginiu - pomożesz w razie co?)
żona TEGO Jaśka
mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)
Proponuję więc edytować mój post i wpisywać się na listę:
1.Magda&Franio
2.Magda&Franio
3.Magda&Franio
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 27-09-2011 o 13:33
1.Magda&Franio
2.Magda&Franio
3.Magda&Franio
4. MamaDi
5. MamaDi
6.biankaaa
7.biankaaa
8.biankaaa
Ostatnio edytowane przez biankaaa ; 27-09-2011 o 13:57
1.Magda&Franio
2.Magda&Franio
3.Magda&Franio
4. MamaDi
5. MamaDi
6. biankaaa
7. biankaaa
8. biankaaa
9. aska.jb
10. aska.jb
11. aska.jb
12. aginia
13. aginia
14. aginia
te 35 sztuk to formowanki czy kieszonki?
To są formowanki
Ponieważ je uwielbiam, a cena zachęcająca, to na zapas zamówię - 2 szt (jakby brakowało chętnych do 35 szt, to może skuszę się na 3 sztuki)
1.Magda&Franio
2.Magda&Franio
3.Magda&Franio
4. MamaDi
5. MamaDi
6. biankaaa
7. biankaaa
8. biankaaa
9. aska.jb
10. aska.jb
11. aska.jb
12. aginia
13. aginia
14. aginia
15. sharkah
16. sharkah
1.Magda&Franio
2.Magda&Franio
3.Magda&Franio
4. MamaDi
5. MamaDi
6. biankaaa
7. biankaaa
8. biankaaa
9. aska.jb
10. aska.jb
11. aska.jb
12. aginia
13. aginia
14. aginia
15. sharkah
16. sharkah
17. Olban
18. Olban
19. Olban
20. Olban
p.s. może zagadałabym z rodziną męża- mieszkają w Teksasie, i oni by rozparcelowali paczkę... chyba, że już ktoś jest w USA zwerbowany do akcji
ps.2 wezmę 4, żeby się o schnięcie nie martwić,,,
myślę, myślę, intensywnie walcze ze sobą bo obiecałam sobie że nie kupię już ani jednej pieluszki... czy jesli uzbiera się chętnych na 35 sztuk to można będzie wybrać sobie wzór czy wzory będą wysłane losowo?