Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 79101112131415161718192021222324 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 340 z 470

Wątek: Monkey snuggles - kto chętny?

Chustomanka Awatar Magda&Franio
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Vat beda nam liczyć osobno od kazdej paczki, bo każda z paczek była wysłana na adres innej osoby. Pocieszające jest jedynie to, że tylko od 3 paczek. Bo czwarta szczęśliwie do mnie dotarła bez dodatkowych opłat.

Dzisiaj moi sąsiedzi skserują mi dowody i dokumenty dotyczące ich paczek wyślę pocztą polską do uc.

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Wiecie co, z tym UC to jakas paranoja...Jeszcze nigdy nie byłam ciągana po UC z powodu paczki z USA, a przynajmniej trzy w roku do nas przychodzą. Chyba wyjątkowego pecha mamy z tymi pieluchami.
    Dzięki wielkie za zalatwianie tego!

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

Dobrze, że chociaż jedna nie wpadła do VAT-u, chociaż i tak fajnie, że na razie ten VAT 8% a nie 23%...

W zależności od wartości pieluch/przesyłki oraz kursu dolara, to łącznie za te trzy paczki będzie pewnie coś w granicach 160-200 zł do dopłaty (o ile się nie machnęłam gdzieś w obliczeniach).

Z tym UC mamy trochę pecha, ale oni chyba wyłapują takie przesyłki w okolicach limitu (150 dolarów) do sprawdzenia, a jak w tym przypadku poszedł jeden przelew za to, to nie bardzo było jak się bronić w UC. Z tego co pamiętam Demona kiedyś osobno płaciła za pieluchy i osobno za przesyłkę, żeby uniknąć kłopotów z UC, bo łącznie było to ponad 150 dolarów, ale w razie kontroli przesyłka miała być "gratis", faktura była na same pieluchy i przelew na kwotę zgodną z fakturą.
    Ostatnio edytowane przez sharkah ; 15-11-2011 o 10:43

Chustomanka Awatar Gardenia
    Miejscowość
    BW / Gorce

Domyślnie

dobrze wiedzieć na przyszłość jak kombinować w razie czego;/ znajomy pracuje w uc i mówi że teraz sprawdzają ile się tylko da żeby trochę money money zarobić - sposób na kryzys?

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Na przyszłość mój brat od grudnia co miesąc na pare dni będzie do USA latał węc bez problemu bedzie mógł przesyłki przywozić

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

Jejjjj ile masz zamieszania z tymi pieluchami...

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Chcecie dobrą czy złą wiadomość najpierw?

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

A możemy obie?

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

boję się...
    (dawaj obie na raz)
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Domyślnie

dobra: są pieluchy, zła: zwiększyły się koszty?

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

kolejne 9 pieluch jest u mnie, właśnie listonosz przytargał no i cła nie płacimy - to dobre wiadomości
    złe, płacimy vat -23% jednak (chyba, że ktoś wie jak się od tego odwołać bo pan w uc na łączyny mówił mi w poniedziałek, że będzie to 8%)
    vat wyniósł nas 96,50zł
    no i najlepsze nasza paczka była rewidowana (!)

Czy chcecie poznać same złe wiadomości o naszych pozostałych dwóch paczkach?

Chustomanka Awatar carissima
    Miejscowość
    Oborniki Śl

Domyślnie

No ja jestem nawet ciekawa co wymyślili jeszcze w tym UC. Paranoja jakaś!!!!

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

a jak ten vat ma się do cen pieluch? tzn ile to wyjdzie do dopłaty na pieluchę.

No i już nie dawkuj...

ps. rewidowana tzn że porozrywali nam pieluchy, żeby sprawdzić, czy nie szmuglujemy czegoś w środku?
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

z rewidowaniem- to ddokładnie tak jak jul napisałaś, paczka rozcięta ponownie zaklejona mega ilością taśmy z logoo poczty polskiej, a pieluchy w środku porozpinane napy i porozkładane widać, że je ktoś przeglądał

Do moich sąsiadów zadwoniła dzisiaj pani celnik i sąsiedzi mają przedstawić poprawione faktury zawierające towar oraz KOSZTY WYSYŁKI a także przygotować specyfikację towarową towaru w paczce (cokolwiek to znaczy) bo przedstawiona przez nich wcześniejsza faktura (dokładnie taka sama jaką przedstawił mój mąż) nie wypełnia warunków specyfikacji
    Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 17-11-2011 o 12:44

Chustoholiczka Awatar szast.prast
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

rozumiem, że do nie koniec vatowych wyliczeń? proponuję więc, żeby całość vatu z wszystkich ovatowanych paczek rozdzielić proporcjonalnie na wszystkie zamawiające.
    czy możemy Ci jeszcze jakoś pomóc?

Chustonoszka Awatar biankaaa
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Szczerze, w głowie mi się to nie mieści!

BTW niedługo przeprowadzam sie z rodzina do usa, w razie czego możecie na mnie liczyć jeśli chodzi o przywóz pieluszek moze nie hurtowo, ale w miare możliwości napewno )) Dziewczyny walczace z uc, macie pierwszenstwo ))

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Dziewczyny możecie poszukać gdzieś jak tą specyfikację towarową tych pieluch zrobić?

Wiecie co w tym UC to się walneli z vatem 23%,
    sprawdziłam na paragonach za pieluchy kupione w pieluszkarni i jak jak byk jest, że jest to vat 8%!
    Mowa jest o tym o tym załącznik nr 3 ustawy o vat nr 76. Symbol PKWiU 21.22.12-30.10 Pieluszki, wkładki do pieluch i podobne artykuły sanitarne dla niemowląt
    Ostatnio edytowane przez Magda&Franio ; 17-11-2011 o 13:31

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Magda&Franio Zobacz posta
    Mowa jest o tym o tym załącznik nr 3 ustawy o vat nr 76. Symbol PKWiU 21.22.12-30.10 Pieluszki, wkładki do pieluch i podobne artykuły sanitarne dla niemowląt
    Właśnie miałam Ci to podesłać
    Jeśli chodzi o specyfikację to powinno wystarczyć : Pielucha wielorazowa (lub materiałowa wielorazowa) i ilość sztuk.

Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MamaDi Zobacz posta
    Jeśli chodzi o specyfikację to powinno wystarczyć : Pielucha wielorazowa (lub materiałowa wielorazowa) i ilość sztuk.
    Właśnie to wszystko było na fakturze, obawiam się, że oni oczekują podania składu np. 60% bawełna, 40% bambus. Jak sądzicie?
    Wiecie jak odwołać się do urzędu celnego od złego naliczenia vatu???

Chustoholiczka Awatar aginia
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Matko co za jazda, chyba rzeczywiście szukają kasy gdzie się da bo przeginają! Żeby pieluchy rewidować
    Ale po co im ten skład pieluch? Jak ktoś sobie ściągnie sweter ze Stanów to też go będą o skład prosić?
    Myślę, że wszytsko jest kwestią tego na kogo sie trafi w uc może by tak Magda Twojego męża posłać, pobajerowałby panie i załawił zwolnienie z opłat
    Kuba - 2004, Jaś -2006, Franio -2011 i Józio 2014

Uprawnienia umieszczania postów