Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: chyba mi przyjdzie na bazarek się udać :(

Mieszany widok

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Ja myślę, że Adaś jest jeszcze malutki i nie powinnaś się tak od razu zrażać - nic na siłę, możesz przecież używać na razie eko-jednorazówek, a za jakiś czas znowu spróbować z wielo, my zaczynaliśmy gdy Jasiek miał jakieś 3 miesiące, kupki się trochę ustabilizowały tzn nie w każdej pieluszce kupa itp życzę powodzenia
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

demona
    Guest

Domyślnie

U nas odparzały papierki.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja obstawiam proszek. Lovela podobno często uczula. Ubranka mogą nie szkodzić ale w pieluchach resztki proszku mieszają się z moczem i robią mokry kompres. Spróbuj może zmienić i spróbować znów.
    A dwa prania w samej wodzie mogą niewiele pomóc. Zawsze jak robię stripping pieluchom, to piorę i cztery razy, bo po dwóch leci normalnie piana. A jeśli synka uczula jakiś składnik, to wystarczy jego minimalna ilość, żeby wyszło odparzenie.
    Ja bym nie szła na bazarek ale ja uparta jestem i jak sobie coś wkręcę, to trudno mi z tego zrezygnować

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Faktycznie zrób jak erithacus prawi, porządne przepranie w czym inkszym..

a tam w sumie... jakieś noworodkowe otulaczyki bym przygarnęła w dobrej cenie
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka

Domyślnie

Będę prać i próbować jeszcze, a noworodkowe i tak już niedługo będę wystawić musiała to będę o Tobie pamiętać

Chustonoszka Awatar margherita78
    Miejscowość
    Bielsko-Biała/Dublin

Domyślnie

popieram moje poprzedniczki-wypierz pieluszki w czyms innym niz dotychczas ,i spróbuj jeszcze raz ,a jesli sie nie uda to nie męcz malucha ....trudno widocznie mu nie pasują wielo-....jak mojej nijakie noszenie ...ręce,chusty,przytulanki-NIC!((

Domyślnie

A wiecie, że ja też wróciłam do jednorazówek, bo wielo nas odparzały, tylko, że prałam w... Lovelli właśnie i to na krótkim cyklu, w dodatku, bo rachunek za wodę przyszedł 1400 zł za pół roku (jak się okazuje, źle policzyli, tylko połowa chyba trzeba wrócić do wielo, tylko, jak nie Lovella, to co? Za mało mam pieluch zawsze, żeby się bawić w jakieś kule itp, piorę z ubrankami razem, może być Jelp?

biżuteria hand made

Chusteryczka Awatar Olik
    Miejscowość
    Pomorze Gdańskie

Domyślnie

Co do proszku - prałam wsio w Dzidziusiu i nic się nie działo, ale Kornelia miała NON STOP wysypkę na kościach policzkowych, tak jak przebiegają troczki od czapeczki. Po wypraniu tylko i wyłącznie czapeczek w płatkach mydlanych wysypka zniknęła. Może i tak być w przypadku pupki...
    Ostatnio edytowane przez Olik ; 29-08-2010 o 06:37

Uprawnienia umieszczania postów