Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: chyba mi przyjdzie na bazarek się udać :(

Mieszany widok

Chusteryczka

Domyślnie chyba mi przyjdzie na bazarek się udać :(

Jestem rozczarowana wielo chciałam Adasia ubierać w piekne pieluszki, zdrowe, ekologiczne a tu d...
    Adaś odparza się we wszystkim, najpierw myślałam ze to polar, więc przestałam stosować wkładki, później zrezygnowałam z pula, nic nie pomogło, w końcu zapakowałam w same formowanki, przebierałam co chwilę, ale jak zasnął to się odparzył :/ 2 miesiące testów, prób i nie widzę co dalej
    w weekend byliśmy na weselu, nie było jak prać więc wzięłam jednorazówki bambo nature i w 3 dni wyleczyłam wszystko
    smutno mi, lecą do mnie 2 nowe kieszonki od Ali, ale przecież nie będę sie napinać skoro mu lepiej w jedno. A może przeczekać, może mu jeszcze przejdzie, miał ktoś tak?

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Nas wielo odparzały na początku ale trwało to chwilkę, po przeleczeniu i kliku dniach na jedno problemy nie wróciły wwięcej...

Zalecz pupcię do porządku i spróbuj raz jeszcze - ale nic na siłę, zdrowie dziecka ważniejsze...

a może - może - problem nie pieluszek+siusiu tylko proszku? W czym pierzesz?
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka

Domyślnie

piorę w loweli, ostatnio wyprałam wszystko wygotowałam i puściłam 2 razy pranie w samej wodzie i wraz nic

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Ja myślę, że Adaś jest jeszcze malutki i nie powinnaś się tak od razu zrażać - nic na siłę, możesz przecież używać na razie eko-jednorazówek, a za jakiś czas znowu spróbować z wielo, my zaczynaliśmy gdy Jasiek miał jakieś 3 miesiące, kupki się trochę ustabilizowały tzn nie w każdej pieluszce kupa itp życzę powodzenia
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

demona
    Guest

Domyślnie

U nas odparzały papierki.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja obstawiam proszek. Lovela podobno często uczula. Ubranka mogą nie szkodzić ale w pieluchach resztki proszku mieszają się z moczem i robią mokry kompres. Spróbuj może zmienić i spróbować znów.
    A dwa prania w samej wodzie mogą niewiele pomóc. Zawsze jak robię stripping pieluchom, to piorę i cztery razy, bo po dwóch leci normalnie piana. A jeśli synka uczula jakiś składnik, to wystarczy jego minimalna ilość, żeby wyszło odparzenie.
    Ja bym nie szła na bazarek ale ja uparta jestem i jak sobie coś wkręcę, to trudno mi z tego zrezygnować

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustomanka Awatar aska.jb
    Miejscowość
    Warszawa - Tarchomin

Domyślnie

U nas Kuba był odparzony tylko przez pierwsze trzy dni zmiany jednorazówek na wielo ale w naszym przypadku miałam wrazenie że byl to tryb odzwyczajania się pupy od zapobiegawczego stosowania Linomagu. Później już było ok
    Wspólczuję w każdym razie biednej pupki synka. Może faktycznie nie warto się z tym tak napinać - jak mu lepiej w jednorazówkach to nic nie poradzisz - chociaż aż mi ciężko uwierzyć że komus może być w chemii lepiej

Uprawnienia umieszczania postów